Михајло Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 1:13, DYNABLASTER рече svaka cast za samokritiku! :lol: ја јесам самокритичан...само се ово односило на колеге форумаше... мене често критикују да сам човек екстрема....или јесам или нисам... (нешто) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 8:39, Александар Радовановић рече Слажем се са оним што си написао, уз једну ограду: ликови које си узео нису баш репрезентативни. Рецимо, исти ти ликови руше град када њихов тим победи/изгуби, када ухапсе Караџића/Младића/Уроша, када неки политичар држи митинг на отвореном, често и без знања тих политичара... А умеју да те испребијају због тога што носиш обележја супротног клуба, због тога што си из другог краја града, због тога што си их попреко погледао, због тога што им се учинило да си их попреко погледао, због тога што су надувани/пијани/на неким другим дрогама, због тога што су им потребне паре, због тога што си Циганин/Муслиман/Шиптар/Хрват/Кинез, или им заличиш на сличног... Капираш моју поенту? Они су проблем целог друштва, и ако ћемо да гледамо само њих, онда смо сви у дебелом проблему, не само хомосексуалци. А много њих, убедљиво највећи део популације,када виде двојицу или две где се држе за руке, можда би направили киселу фацу, прекрстили се, махали главом, на неки други начин сами за себе показали негодовање (што многи раде и када виде дечко/девојчица пар) и наставили да иду за својим послом. Ипак није репрезентативан узорак узимати неке екстреме за било коју причу. Kapiram poentu, i slazem se. Zapravo ja nisam toliko uz legebete (nek se snalaze kao i ostali), koliko mi na nerve idu ovi nereprezentativni koji prete, biju i drze celo drustvo kao taoce. Apsolutno ne verujem da su oni samoorganizovana udruga istomisljenika koji su se, eto, upozanli na tribinama i svoje aktivnosti prosirili i na trotoare. Ne govorim o Rusiji, mozda sam (opet) omasio temu, ali rekoh i dusu spasoh! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 10:52, Avocado рече Nisu videli od "onih"... te njuske i jesu isti ti koji su 5. oktobra palili skupstinu i iznosili sve sto su stigli iz prodavnica... ali ako hoces da izjednacis sve nas koji smo 5. oktobra izasli na ulice da skinemo sa vlasti diktatora koji je izgubio izbore i koji je po ko zna koji put kradjom zeleo da ostane na vlasti sa nasilnicima, onda si smesan... Ja sam gutao suzavac ispred skupstine tog dana i nisam usao u nju niti izneo bilo sta iz nje jer nisam mislio da mi je tu mesto kad smo vec usli u nju... otisao sam dalje u Majke Jevrosime, zatim u Takovsku... nisam ni tamo ulazio jer smo i to vec zauzeli... i jedna od najupecatljivijih scena tog dana koje pamtim je majmun koji razvaljuje semafor kod skupstine (ugao Vlajkoviceve i Trga Nikole Pasica) i ljude koji mu govore: "Zasto to radis covece, to nije Milosevicev semafor nego nas". Znas, nas je na ulicama tog dana bilo mnogo vise od kretena koji su dosli samo da polome nesto ili nekog... i imali smo prilicno dobre razloge da budemo tu... one razloge koje bi ti da skrenes u drugi plan... Пријатељу, ако ништа друго имаш проблем са математиком. Прошло је, још мало, па 12 год. од тада тако да добар део оних што су тада учествовали у паљењу скупштине никако и данас не може да буде малолетно. Једино ако не почнеш да убеђујеш себе па и у друге да су тада имали 4 - 5 год., .....што ме не би чудило. Што се тиче упоређивања - држава је и 5. октобра 2000. год. и 10. 10. 2010 покушавала на силу, тј. насиљем да наметне - у првом случају нешто против чега је гласала већина Срба ( други круг избора ), а у другом нешто против чега је је била, јесте, и биће већина Срба ( параде настраности ). Био сам и ја 5. октобра. У ствари, од 9. марта па све до 5. октобра нисам пропуштао демонстрације против Милошевића. Сузавца сам се до тада нагутао ни сам не знам колико. Тачно , хвала Богу, био је мали, такорећи, занемарљив број оних који су обијале продавнице - док је огромна већина Срба имала преча посла. Али, руку на срце, они који су тог дана улазили и узимали шта им је пало под руку нису били само навијачи већ је ту било и пензионера. ... Ето, када се присећамо, са пар мојих пријатеља сам спречио даљу крађу у продавници, нисам сигуран, али мислим да је била баш у ул. Мајке Јевросиме. Разлоге због којих смо сви ми били тога дана ту скренули су у други план управо они који и данас ( неће још дуго ) владају Србијом. Зато што од њихових обећања не да није ништа испуњено него - гори су од оних који су владали деведесетих. Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 20:34, nedeljko рече Пријатељу, ако ништа друго имаш проблем са математиком. Прошло је, још мало, па 12 год. од тада тако да добар део оних што су тада учествовали у паљењу скупштине никако и данас не може да буде малолетно. Једино ако не почнеш да убеђујеш себе па и у друге да су тада имали 4 - 5 год., .....што ме не би чудило. A ko kaze da su ovi danasnji nasilnici svi maloletni? Цитат Што се тиче упоређивања - држава је и 5. октобра 2000. год. и 10. 10. 2010 покушавала на силу, тј. насиљем да наметне - у првом случају нешто против чега је гласала већина Срба ( други круг избора ), Koji drugi krug izbora? Nesto si pomesao... Цитат Био сам и ја 5. октобра. У ствари, од 9. марта па све до 5. октобра нисам пропуштао демонстрације против Милошевића. Сузавца сам се до тада нагутао ни сам не знам колико. Тачно , хвала Богу, био је мали, такорећи, занемарљив број оних који су обијале продавнице - док је огромна већина Срба имала преча посла. Али, руку на срце, они који су тог дана улазили и узимали шта им је пало под руку нису били само навијачи већ је ту било и пензионера. ... Ето, када се присећамо, са пар мојих пријатеља сам спречио даљу крађу у продавници, нисам сигуран, али мислим да је била баш у ул. Мајке Јевросиме. Pa ne znam zasto onda pises stvari poput: То су видели од оних који су 5. октобра запалили скупштину, упадали у банке, износили све што су стигли из небројених продавница, готово, линчовали новинара, да би их ови што 6. маја одлазе у опозицију називали " шампионима демократије ". А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 20:42, Avocado рече A ko kaze da su ovi danasnji nasilnici svi maloletni? Koji drugi krug izbora? Nesto si pomesao... Pa ne znam zasto onda pises stvari poput: То су видели од оних који су 5. октобра запалили скупштину, упадали у банке, износили све што су стигли из небројених продавница, готово, линчовали новинара, да би их ови што 6. маја одлазе у опозицију називали " шампионима демократије ". Нико не каже да су сви данашњи насилници малолетни. Само ти указујем на нешто што би разумео и десетогодишњак . Ти си учествовао у нечему , а ни не знаш разлог свог учествовања ? Хајде да се подсетимо - митинг ДОС - а је био заказан 5. октобра , званично, као израз протеста због тада најављеног другог изборног круга. У том тренутку нико није могао да зна колико ће људи изаћи на улице и шта све из тога може да се изроди. А изродио се мућак. То пишем да би указао на двоструке / троструке аршине оних који осуђују једно, а оправдавају друго/ треће насиље. Ту мислим и на тебе - лично. Не да ниси доследан..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 21:07, nedeljko рече Ти си учествовао у нечему , а ни не знаш разлог свог учествовања ? Znam odlicno razlog svog ucestvovanja ali si ti izgleda zaboravio... Цитат Хајде да се подсетимо - митинг ДОС - а је био заказан 5. октобра , званично, као израз протеста због тада најављеног другог изборног круга. Tako je. Zato sto drugi krug nije ni bio potreban jer je Kostunica vec pobedio u prvom... ubedljivo... prema tome ne znam o kakvoj vecini u drugom krugu govoris... Цитат У том тренутку нико није могао да зна колико ће људи изаћи на улице и шта све из тога може да се изроди. А изродио се мућак. Izrodilo se to da smo skinuli diktatora... tacno ono sto smo i hteli... Цитат То пишем да би указао на двоструке / троструке аршине оних који осуђују једно, а оправдавају друго/ треће насиље. Ту мислим и на тебе - лично. Не да ниси доследан..... Nema tu dvostrukih arsina... ta fraza se koristi kada neko primenjuje drugacije kriterijume na istu situaciju... ako ti mislis da je isto odbrana izborne volje naroda od diktatora i to sto bi neko da bije druge ljude zbog njihovih seksualnih izbora... onda nesto temeljno nije u redu sa tobom... Nemam ja tu nikakve dvostruke arsine... ako Tadic pokusa da uradi ono sto je Milosevic pokusao... opet cu podrzati neki novi 5. oktobar... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 On 13. 4. 2012. at 22:51, Avocado рече Znam odlicno razlog svog ucestvovanja ali si ti izgleda zaboravio... Tako je. Zato sto drugi krug nije ni bio potreban jer je Kostunica vec pobedio u prvom... ubedljivo... prema tome ne znam o kakvoj vecini u drugom krugu govoris... Izrodilo se to da smo skinuli diktatora... tacno ono sto smo i hteli... Nema tu dvostrukih arsina... ta fraza se koristi kada neko primenjuje drugacije kriterijume na istu situaciju... ako ti mislis da je isto odbrana izborne volje naroda od diktatora i to sto bi neko da bije druge ljude zbog njihovih seksualnih izbora... onda nesto temeljno nije u redu sa tobom... Nemam ja tu nikakve dvostruke arsine... ako Tadic pokusa da uradi ono sto je Milosevic pokusao... opet cu podrzati neki novi 5. oktobar... Нисам заборавио разлоге учествовања - скидање са власти оног чији је син зарадио свој први милион берући трешње на плантажама у Гроцкој - данас берача у односу на оно време - на претек. Видим да морам да ти појасним моју реченицу .... " у првом случају нешто против чега је гласала већина Срба ( други круг избора ) ".... - чињеница да је Коштуница победио у првом кругу може да се напише и тако - " да су Срби на изборима гласали да другог круга не буде ". Надам се да назиреш поенту. Даље упрошћавање не долази у обзир. Што се тиче " диктатуре ". Покојни Милошевић је био аматер у односу на данашње властодржце. Она " ТВ Бастиља " је оаза слободног новинарства у односу на данашњу " Радио Телевизију Европске Србије ". Да неидемо до Бодрума. А, прави пример диктатуре и јесте одржавање параде изопачености упркос општенародном негодовању и противљењу онима који би на све начине да понизе Србе. Да ти не набрајам ко је све био на челу колоне параде срама. Све у свему очекујем да ће будућа национално свесна влада, поред осталог, угледати на позитивне законе које донела Русија и забранити " парадирања ". Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Ja sam Srbin. Nisam pravoslavac i ne smeta mi parada. On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 On 13. 4. 2012. at 23:39, nedeljko рече Видим да морам да ти појасним моју реченицу .... " у првом случају нешто против чега је гласала већина Срба ( други круг избора ) ".... - чињеница да је Коштуница победио у првом кругу може да се напише и тако - " да су Срби на изборима гласали да другог круга не буде ". Надам се да назиреш поенту. Даље упрошћавање не долази у обзир. Sad razumem sta si hteo da kazes... Ovo o tome da su danasnji gori od Milosevica necu da komentarisem... da ne odstupamo od teme... Цитат Све у свему очекујем да ће будућа национално свесна влада, поред осталог, угледати на позитивне законе које донела Русија и забранити " парадирања ". Ne postoji takav "zakon koji je donela Rusija"... postoji takva uredba u Sankt Peterburgu (na nivou grada)... a u Moskvi je do sada gradonacelnik odbijao zahtev za odrzavanjem parade... bez pravnog osnova... povodom cega je Evropski sud za ljudska prava vec doneo presudu u korist organizatora parade... u skladu sa pravom na slobodno okupljanje - clan 11. Evropske povelje o ljudskim pravima. Obzirom da kod nas, po samom Ustavu: "se jemče, i kao takva, neposredno se primenjuju ljudska i manjinska prava zajemčena opšteprihvaćenim pravilima medjunarodnog prava, potvrdjenim medjunarodnim ugovorima i zakonima" i "Odredbe o ljudskim i manjinskim pravima tumače se u korist unapredjenja vrednosti demokratskog društva, saglasno važećim medjunarodnim standardima ljudskih i manjinskih prava, kao i praksi medjunarodnih institucija koje nadziru njihovo sprovodjenje" bilo koja nova vlada ne moze da zabrani gej parade kao takve... moze samo eventualno da se i dalje blamira izjavama da ne moze da zastiti svoje gradjane od nasilnika... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Цитат u Moskvi je do sada gradonacelnik odbijao zahtev za odrzavanjem parade... bez pravnog osnova... povodom cega je Evropski sud za ljudska prava vec doneo presudu u korist organizatora parade... Sigurno se vec strasno uplasio od toga... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 On 14. 4. 2012. at 12:43, obi-wan рече Sigurno se vec strasno uplasio od toga... Autoritarni vlastodrsci se ne plase toga sto krse ustav i zakone... ali se pristojni ljudi plase takvih... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 On 14. 4. 2012. at 13:02, Avocado рече Autoritarni vlastodrsci se ne plase toga sto krse ustav i zakone... ali se pristojni ljudi plase takvih... "Zakon" koji siluje savesti ljudi nije zakon nego bezakonje. Takav i jeste samo i apsolutno za krsenje... R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Niko ne brani homoseksualcima da budu izopacheni to je njihova slobodna volja,nek rade u svojim domovima sta hoce ali NE MOGU DA PROMOVISU SVOJU IZOPACHENOST NA ULICAMA GLAVNOG GRADA.I jos to nazivaju parada ponosa!!Cime se bre oni ponose? Njihova prava niko ne ugrozava imaju pravo da budu bolesni ali nemaju pravo da svoju bolest promovisu kao zdrav nacin zivota Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 On 14. 4. 2012. at 13:04, obi-wan рече "Zakon" koji siluje savesti ljudi nije zakon nego bezakonje. Takav i jeste samo i apsolutno za krsenje... Ne znam zasto bi pravo na javno okupljanje silovalo neciju savest... jos vise me brine kakva je to savest... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 On 14. 4. 2012. at 13:59, Avocado рече Ne znam zasto bi pravo na javno okupljanje silovalo neciju savest... jos vise me brine kakva je to savest... Najs traj... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука