RYLAH Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 17:00, drvce рече Ako dva momka prodju gradom drzeci se za ruke i ljubeci se s vremena na vreme (bljak) i ako momak i devojka prodju gradom drzeci se za ruke i ljubeci se s vremena na vreme (bas me briga), mislim da onaj prvi par ima vece sanse da popije neprijatne provokacije, dobacivanja, a mozda i batine. Seksualnost je tu onda potencirana od siledzija koji nece da ih ostave na miru, zar ne? Да, у праву си. Али овде сам говорио првенствено о паради. Нисам говорио да се те ствари не дешавају, али парада сигурно није начин да та двојица постану (баш ме брига). Са друге стране, остаје и оно остало: да те ствари, попут параде и тог сталног потенцирања на сексу као основној одредници било кога, унижавају човека на ниво животиње (мада је то можда и мало шира тема). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 10. 4. 2012. at 23:59, DYNABLASTER рече to mozes samo sebe da lagis како год ти одговара On 11. 4. 2012. at 0:11, nedeljko рече Михајло, ако пажљиво читамо оно што је Митрополит Амфилохије рекао приметићеш следеће : ".....насиље тих обезбожених и настраних људи ". Видиш, ја сам дубоко убеђен, да у Митрополиту Амфилохију постоји дубоко укорењена љубав према њима као људима, а презир према греху који они у себи носе. Па и сам знаш да је душа једног човека важнија од читавог материјалног света. Бог не гледа ко је ко...........стражимо над собом. ма ја... Митрополи воли грешника...али мрзи грех.... па тако и сваки Хришћанин... зато осуди грех....и назови грех грехом... педери јесу у греху...и треба им рећи... Apis је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 17:40, Михајло рече како год ти одговара ма ја... Митрополи воли грешника...али мрзи грех.... па тако и сваки Хришћанин... зато осуди грех....и назови грех грехом... педери јесу у греху...и треба им рећи... Tacno tako kao i sam Gospod Bog voli gresnika al mrzi na greh!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 sve je to lepo u teoriji... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 17:18, Александар Радовановић рече Да, у праву си. Али овде сам говорио првенствено о паради. Нисам говорио да се те ствари не дешавају, али парада сигурно није начин да та двојица постану (баш ме брига). Са друге стране, остаје и оно остало: да те ствари, попут параде и тог сталног потенцирања на сексу као основној одредници било кога, унижавају човека на ниво животиње (мада је то можда и мало шира тема). Parade su mi strane, kao sto su mi karnevali strani i potreba nekih ljudi da nakaradjeni i sa maskama prodju u povorci glavnom dzadom. Zabavno mi je da to vidim kao freakshow, ali nemam zelju da im se prikljucim, niti sasvim razumem njihov poriv za time. Mislim da ni svi pederi nisu za paradu (Jovan Cirilov je javno rekao da on nije za to), ali mi se cini da se parada javlja kao vid revolta, prst u oko, kao OK je kad se raznopolni zvalave na semaforu cekajuci u guzvi na pesackom da se upali zeleno, ali treba istrebiti gamad pedersku jer oni ne mogu da imaju potomstvo. Nije u pitanju problem svodjenja na zivotinjske porive, nisam siguran da mozemo da im uskratimo pravo na najfinija osecanja kao da za to nisu sposobni. Ako provedu zivot zajedno, cini mi se, nemaju pravo na imovinu kao sto to mogu da imaju vencani muz i zena (koji su se mrzeli ali iz interesa nekakvog ostali u formalnom braku, recimo). Crkva drzi svoju pricu i konzervira odredjene stavove i shvatanja i od nje ne treba ni ocekivati drasticnu promenu, ali drzava ne bi imala stete od toga da zanemari kojeg su roda ljudi u braku. Taj zakon(ako je to jedan zakon samo), u koji se ic ne razumem, ne regulise ljudskost i moralne svetonazore izmedju vencanih, cini mi se. A pomogao bi jednom delu ljudi. Dokle god bude veliki broj onih koji se slazu sa Lukasenkom ,recimo, da je bolje biti tiranin, nego peder, bice ovakva situacija kod nas da banda siledzija moze da paralise drzavu pretnjama i nametne svoje siledzijske poglede na svet. Ovde se otvoreno nasilje predstavlja kao odbrana od moralnog unizavanja ljudi. Satro nema nista ljudskije i moralnije nego iseci lezbejku nozem na ulici ili joj zavaliti koleno u usta. Yeah, right! Necu ni ja posle parade promeniti (bljak) u (bas me briga), ali trebalo bi reci da (bljak) nije isto sto i (ubi pedera) i da ovi potonji moraju da se pripitome ili izdresiraju. Na kraju krajeva, niko nije onako organizovano ustao da lema nemoralne politicare od kojih mi se prevrce zeludac, mozda bih tada drugacije pisao... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 14:59, obi-wan рече Ajde nemoj da spinujes sad... Ko je njih ikad i igde dirao pre te parade? Niko i nigde... Naravno da su ih dirali... i tukli i maltretirali gde stignu... ne razumem sta je zapravo suprotna teza... da smo mi bili drustvo koje je u potpunosti uvazavalo prava homoseksualaca i niko ih nije diralo a onda se organizovanjem parade, instant pojavila gomila ljudi koja bi da ih bije i jos vec gomila koja ih smatra nizim bicima? Jel zaista to pokusavas da tvrdis? Kako ti to uopste deluje iole logicno? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 da skratimo pricu, parada kod nas, a i u Rusiji moze da bude samo kontraproduktivna. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 22:21, Avocado рече Naravno da su ih dirali... i tukli i maltretirali gde stignu... ne razumem sta je zapravo suprotna teza... da smo mi bili drustvo koje je u potpunosti uvazavalo prava homoseksualaca i niko ih nije diralo a onda se organizovanjem parade, instant pojavila gomila ljudi koja bi da ih bije i jos vec gomila koja ih smatra nizim bicima? Jel zaista to pokusavas da tvrdis? Kako ti to uopste deluje iole logicno? Јован Ћирилив је пример како се у Србији поступало са хомосексуалцима. О каквим правима хомосексуалаца ти причаш ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 16:36, Александар Радовановић рече Дакле, јесте тај пример валидан што се тиче америчког протестантског пуританизма, али се не може применити и на друге земље, сем на комунистичке или нацистичке (и то тек после убиства Ернста Рема и расформирања СА трупа, где је хомосексуализам био подстицан). Zapravo, Rusija je od 1832. krivicno gonila za homoseksualnost, komunisti su taj zakon ukinuli 1917. da bi Staljin ponovo kriminalizovao 1932. Nacisti su kriminalizovali homoseksualnost 1933. Koji primer se moze primeniti na druge zemlje obzirom da su parade i preuzete iz Amerike? Nisam siguran da su se u nekoj zemlji nihova prava drasticno popravila bez javnog aktivizma... Цитат Шта је поента? Поента је да није истина да хомосексуално понашање није постојало, или да се нешто претерано крило, једноставно, људи нису осећали потребу да причају о томе. Naprotiv, krilo se... nemoj da mesas krivicno gonjenje i to sto se za neke "znalo" da jesu a nisu uhapseni ili ubijeni da nije postojala drustvena represija... Ljudi i danas ne osecaju potrebu da pricaju o tome... ne osecam ni ja potrebu da pricam da sam heteroseksualac, ali ako bih to morao da krijem da ne izgubim posao, ako ne bih smeo da se sa svojom devojkom prosetam po gradu drzeci je za ruku ili da je poljubim bilo gde osim kad smo sami, osecao bih se veoma ugrozeno... Цитат Питање које стално потенцирам овде на форуму када се покрену овакве приче јесте: због чега би се неко декларисао само по томе што припада одређеној сексуалној групацији? Због чга неко не би био доктор, адвокат, мајстор, ТВ сервисер, водитељ, фризер..., него је прво хетеросексуалац, хомосексуалац, бисексуалац, или било који други "сексуалац"? То је тотално деградирајуће и спушта човека на ниво животиње. Значи, ништа није битно, него ми прво реци које ти је сексуално опредељење, па онда можемо да причамо? Ето, то не разумем, чему толико потенцирање било чије сексуалности? Ne znam zasto tako shvatas ove teme... mislim da upravo druga strana insistira na tome da je to nebitno i da ne bi trebalo da ih neko mrzi, bije ili diskriminise zbog toga... Цитат Искрено, какав би положај хомосексуалаца после параде био? Бољи? Искрено сумњам. Posle nekoliko odrzanih za redom u kontinuitetu bi verovatno bio bolji... naviknu se ljudi... uostalom, njihova stvar... ako im je taktika pogresna, to je opet njihova taktika... dok je legalna i legitimna, ne znam sto bi im je osporavali... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 22:21, Avocado рече Naravno da su ih dirali... i tukli i maltretirali gde stignu... ne razumem sta je zapravo suprotna teza... da smo mi bili drustvo koje je u potpunosti uvazavalo prava homoseksualaca i niko ih nije diralo a onda se organizovanjem parade, instant pojavila gomila ljudi koja bi da ih bije i jos vec gomila koja ih smatra nizim bicima? Jel zaista to pokusavas da tvrdis? Kako ti to uopste deluje iole logicno? Ja imam vec prilicno godina, i nisam nikad cuo za neki slucaj da je neko negde maltretiran sto je gej. A reakcija na paradu je potpuno ocekivana, i to bas zato jer takav dogadjaj nicim nije isprovociran, tj. bezrazlozan je i neosnovan. Jos i vise - drzak i beskrupulozan. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 22:32, nedeljko рече Јован Ћирилив је пример како се у Србији поступало са хомосексуалцима. On ti je bas reprezentativan primer... bas prosecan gradjanin... Цитат О каквим правима хомосексуалаца ти причаш ? Nikakvim posebnim pravima za njih... samo da imaju ista prava kao ti i ja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:14, obi-wan рече Ja imam vec prilicno godina, i nisam nikad cuo za neki slucaj da je neko negde maltretiran sto je gej. Pa pitaj nekog geja... ukoliko te zaista interesuje... Цитат A reakcija na paradu je potpuno ocekivana, i to bas zato jer takav dogadjaj nicim nije isprovociran, tj. bezrazlozan je i neosnovan. Jos i vise - drzak i beskrupulozan. A sta bi po tebi bio opravdan razlog da se neka grupa ljudi proseta gradom i odakle ti ideja da je bilo kome potreban tvoj blagoslov da se seta gradom, te da ukoliko ga nemaju, onda su drski i beskrupulozni, pa je i ocekivano da ih neko bije? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 19:14, DYNABLASTER рече sve je to lepo u teoriji... желиш да кажеш да Хришћанство у пракси није продуктивно? многи на овом форуму би изволели да седе на две столице... да буду Хришћани...а опет да буду у тренду... палог света и друштва пред колапсом... друштва које рађа нови светски сатанистички поредак... једноставно тако ствари никада нису...нити ће било када функционисати... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 18:40, Apis рече Tacno tako kao i sam Gospod Bog voli gresnika al mrzi na greh!!! .. то је једина истина... и грех је грех... све друго је одступање од истине... лагање...служба палом свету... Apis је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 On 12. 4. 2012. at 23:01, Avocado рече Zapravo, Rusija je od 1832. krivicno gonila za homoseksualnost, komunisti su taj zakon ukinuli 1917. da bi Staljin ponovo kriminalizovao 1932. Nacisti su kriminalizovali homoseksualnost 1933. Koji primer se moze primeniti na druge zemlje obzirom da su parade i preuzete iz Amerike? Nisam siguran da su se u nekoj zemlji nihova prava drasticno popravila bez javnog aktivizma... Naprotiv, krilo se... nemoj da mesas krivicno gonjenje i to sto se za neke "znalo" da jesu a nisu uhapseni ili ubijeni da nije postojala drustvena represija... Ljudi i danas ne osecaju potrebu da pricaju o tome... ne osecam ni ja potrebu da pricam da sam heteroseksualac, ali ako bih to morao da krijem da ne izgubim posao, ako ne bih smeo da se sa svojom devojkom prosetam po gradu drzeci je za ruku ili da je poljubim bilo gde osim kad smo sami, osecao bih se veoma ugrozeno... Ne znam zasto tako shvatas ove teme... mislim da upravo druga strana insistira na tome da je to nebitno i da ne bi trebalo da ih neko mrzi, bije ili diskriminise zbog toga... Posle nekoliko odrzanih za redom u kontinuitetu bi verovatno bio bolji... naviknu se ljudi... uostalom, njihova stvar... ako im je taktika pogresna, to je opet njihova taktika... dok je legalna i legitimna, ne znam sto bi im je osporavali... Ни твоја тактика није за подцењивање. Причу започињеш тобож случајним односом Руса и нациста према хомосексуалцима. Акценат стављаш на Русију пре комунизма и Русију за време комунизма и онако узгред и нацисте који су, гле, тек после комуниста увели тако накарадне законе против настраних. Твоја нетрељивост према Русима је више него очигледна. И креће хвалоспев - амерички активизам и њихова чувена борба за људска права - индијанаца, становника Хирошиме и Нагасакија...и тако даље. Ти , можда, прижељкујеш , али хомосексуалцима нису угрожена радна места. О гадостима на јавном месту нећу да коментаришем. Да, нико не би смео некажњено да бије било кога па нормално ни хомосексуалце. Е, сада парада настраних је законом забрањена у Русији. То је један од позитивних закона који би Србија требало што пре да усвоји. После неколико година забрана у континуитету....навикну се људи. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука