Jump to content

О нашим монахињама...нешто и лично...али свакако лепо и поучно...

Препоручена порука

Mati Jefimija, igumanija +Gomionica kod Banja Luke, sa majcinskom ljubavlju, jevandjelskom dobrotom i razumom. 

Подели на овим сајтовима

Kome je srce puno bola, a dusa zedna Boga Zivoga, nek' ode do sestara gomionickih. Vratice se utjesen i osnazen da nosi krst, iz te Bozije kuce. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Упокојила се у Господу мати Јустина, игуманија манастира Добриловина

У четвртак 15. августа 2013. године, на Војномедицинској академији у Београду, након кратке и тешке болести, упокојила се у Господу монахиња Јустина Папић, игуманија манастира Добриловина.

upokojila-se-mati-justina-igumanija-mana

Поводом упокојења мати Јустине Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служиће у суботу 17. августа Свету заупокојену Литургију у манастиру Добриловина са почетком у 9 часова, а истог дана ће се обавити и опијело са почетком у 14 часова.

Земни остаци монахиње Јустине, иначе рођене 30. јануара 1966. у Прибоју у Републици Србији, биће сахрањени на монашком гробљу манастира Добриловина.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Ми, људи, тако се споро мењамо!

rep-igumanija-jefimija.jpg
„Овај живот је тако кратак. Већина људи верује да то што имамо од живота треба што боље да употребимо, да нешто ‘створимо’, да нешто оставимо иза себе, а и да ‘проживимо’. Знате већ шта то подразумева... У манастиру, такође, осећамо колико је наш живот на земљи временски ограничен, никада довољно молитве. Сваким даном све више осећам колико ми је Бог потребан и колико сам још увек далеко од Њега. Ми, људи, тако се споро мењамо. За двадесет година нисам нешто нарочито постигла на плану духовног усавршавања, тако да не постоји ни могућност да размишљам о томе да ли је то био прави избор или не. Мислим да, и када бих имала још неколико живота, ни то ми не би било довољно да постигнем све што треба. Срећом, након овог привременог, чека нас живот вечни и бескрајне могућности. Што не постигнемо у времену, даће Бог у вечности.”

Мати Ефимија, игуманија манастира Градац

Поставио/ла 5 weeks ago Glogovac Monastery

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...