Natasa. Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ја сам чуо да има духовника који на исповести испитују које су позе, да простите, кориштене у току љубавног акта супружника. Тако сам чуо да је једино ваљатна само она мисионарска (или жру-поза), док су друге накарадне. JOJ UZAS!!! Ali 'ladno bih promenila popa da me pita tako nesto ili, ne daj Boze, da mi soli pamet koju cu pozu da primenim. Samo bi bilo - ako tebi i popadiji nije smor tako, samo napred, fala dovidjenja prijatno ! Дејан је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 @Mario Izvini, ali nikako ne mogu da se slozim da je sex zlo, a jos manje mogu da prihvatim da Crkva nesto zlo blagosilja. Sto se mene tice, to je samo pokazatelj da manihejstvo nikako nije mrtvo. nishizawa and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 nišizava je sve lepo rekao a što se mene tiče, važna je love1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Иначе, тема је легитимна, али нема ту пуно шта да се прича. Нишизава је дао сјајан одговор, ето! Upravo, Nishizawinom tekstu nema se sta dodati. A slazem se da i nema tu mnogo sta da se prica, ali ima i onih koji misle da Crkva treba da odredjuje sta ce supruznici da rade u krevetu, pa rekoh da cujem sta imaju da kazu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Ako to sto je tema nije 'razvracivanje' i '(za)blud(jelost)' od cjelomudrenosti kao onog sto je ako ne bas nasa priroda a ono nasa teznja, onda ne znam sta je. I to nezavisno da li je u braku ili van braka. Kao da bracnici ne mogu biti cjelomudreni, i kao da ne treba da budu... Kao da je brak dobar okvir za blud i razvrat. I to cak vazi samo za prvu, oralnu 'vjezbu', a analna je zaista spustanje nize od zivotinje... Preletjeh samo jer je mucno razglabanje na ovu temu, jer vrlo je mudro ne zabavljati svoj um kojekakvim slikama, (a kamoli upraznjavati ih), ali sablaznjujuce je izuzetno... Pa ne vidjeh da li je osim par ljudi reklo nesto slicno. Nego samo, ura, zivjela sloboda (ona nekorisna, dakako). I ovo uopste nije moralisanje nego samo govorim o mnogo spominjanom 'promasaju cilja'. Ратко :( and Лазар је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Питања секса,старо питања.Још од Адама и Еве.Свети Максим каже да је секс - ГРЕХ.А владика Игњатије то појашњава овако: Секс је био последњи ступањ пада човечијег.Тачка на И.Кад су Адам и Ева видели размере катаклизме греха,већ захваћени паником,познају се телесно,зачињу Каина,и стављају печат смрти на целу природу.Видевши своје пропадање у нигдину, они покушавају да се,у сексу,спасу пропадљивост и смрти!Они хоће да се врате у пређашње стање,али човек не може назад,МОРА напред.Тело се предаје телу,а оба ће се предати земљи,из које су сачињени тј. СМРТИ.Значи секс је био покушај (неуспео,промашај циља)очајника да се СПАСУ,смрти и пропадљивости. Зашто је секс,па и ПРИРОДНО РАЂЕЊЕ грех?!Јер воља Божија није ПРИРОДНО РАЂАЊЕ.Природно рађање је за биљке и животиње,али не и за човека.Чак је и чедотворење и рађање требало да постане евхаристијски начин постојања,не природни. Али Адам паде до животиње,и поста природни човек са свим последицама те природе-раздвајање,ентропија(окренутост ка себи),заборав,распадање. "Гле у безакоњима сам зачет,и у гресима ме роди мати моја".Ово безакоње је природно рађање,јер оно као такво није по вољи Божијој.Чак,оно је против воље Божије! У гресима подразумева смртност,сви ће умрети чак и безгрешни попут свесвете Марије. muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom... (Postanja 1, 27,28) izvini Mario a kako da se "radjamo i mnozimo" ako ne kroz PRIRODNO RADJANJE?????? nikad mi nece biti jasna ova prica vl.Ignjatija (koju sam i sam cuo) i eventualno m.Zizjulasa. ako to tako tvrde u sta sumnjam onda je to van pameti. nisam se detaljnije udubljivao ali maximum koji bi meni bio prihvatljiv jeste stara prica oko promasaja (kao i sa svim ostalim stvarima), dakle pogresno upotrebljavanje necega sto nam je dato, ali reci da je to ("mnozenje") samo po sebi greh (i pored ovih reci iz Postanja) mislim da je zaista suludo. Bog nas je takve napravio i tu nema nikakve nase krivice ili greha. (ne pricam sad o "pozama" i ostalim pikanterijama nego generalno gledanje na sex) Бојан је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Као и у многим другим случајевима, сваки став се може одбранити бирањем делова из Библије или навођењем речи светаца. Међутим, ако би неко могао објективно да узме све наводе и да их искористи приликом доношења суда о неком питању (чак и о питању из уводне поруке), схватили би смо да је дата потпуна слобода одлучивања. И у томе је лепота оне "све нам је дато али нам није све на корист" с тим што је чак и "корист" код разних људи различито дефинисана. И на крају ћемо увек свести причу на индивидуалан став који зависи од много фактора и који ће бити различит код сваког бића. katja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2012 Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 Написао је Бојан јуче у вези оралног секса један коментар (парафразирам): Није у реду мећати оне ствари у уста јер на уста уносимо причешће. Слично сам ја покушавао објаснити неким људима који иду у Цркву зашто то не иде. За анални секс нећу ни да коментаришем.. логика је фијууууууу испаде да су гениталије прљаве, и то не само телесно ... переш рукама анални отвор при купању па ти неко ставља нафору, да не помињем свето причешће једном годишње у Литургији светог Апостола Јакова, на длан. на страну што живиш у симбиози са бактеријама и вирусима од којих нема горе прљавштине. а слажем се са овим. Ziveli, eto nama veselja. Mislim da sa teoloske strane nema ali moze biti sa psiholoske. To sam konkretan par kao dve licnosti treba konstantno da se preispituju kakva je priroda strasti koja ih vuce na tako nesto pa da presude. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука