Jump to content

Da li je logika uvek logična?

Препоручена порука

aj da uporedimo

a)da li se vama ateistima nekad desilo da nesto sto pozelite to se i desi?

b)da li se vama ateistima nekad desilo da nesto sto pozelite to se ne desi?

c)da li se vama ateistima nekad desilo nesto sto niste ni pozelite ni ne-pozeleli?

Takodje, da vodimo racuna i o verovatnoci dogadjaja koji smo pozeleli (recimo da bacam kocikicu i pozelim makoji ceo broj izmedju 1 i 6 (izvesnost (da pretpostavimo da nece da udari meteor u kocikicu pre nego sto se zaustavi i da nam rezultat)), ili da u cetvrtak uvece pozelimo da ujutru osvane nedelja(nemogucnost (da pretpostavimo da se ne uvodi bas tada nekakav nov kalendar kojim se izbacuju petak i subota))

Recimo, jednom sam dosao kuci zedan i pozeleo da voda iz slavine bude hladna. I zaista, zaista voda je bila hladna uprkos vrelom letnjem suncu! (u isto vreme deca u Africi nastavila su da piju mutljag pun parazita) Osetio sam beskrajnu sveprozimajucu ljubav, ali me je malkice grizla savest jer sam zaboravio da sam tog jutra stavio flasu vode u frizider. Nisam morao da angazujem citav nevidljivi kosmos samo zbog moje rasejanosti.

to nije nikakav odgovor, naravno da nisam mislio na tako trivijalne stvari

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

to nije nikakav odgovor, naravno da nisam mislio na tako trivijalne stvari

Za nekog ko moze SVE, nije li sve ovo beskrajno trivijalno?

PaleBlueDot2.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Pale_Blue_Dot

ili drugim recima

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

aj da uprostimo

da li se vama ateistima nekad desilo da nesto sto pozelite to se i desi?

naravno da jeste, aj sad mi, posto tako dobro baratate ciframa, kazite koja je verovatnoca za tako nesto?

Verovatnoca zavisi od toga koliko je to sto smo pozeleli lako ili tesko ostvariti... i direktno je povezana sa ulozenim trudom i znanjem... :)

Ima ona pricica o Micheal Jordan-u (mozda i izmisljena), kad ga je novinar posle nekog sjajnog kosa u poslenjim sekundama pitao da prokomentarise to da ima neverovatnu srecu u takvim momentima, a Jordan je odgovorio da je primetio da sto vise trenira - ima vise srece... ;)

(a ima i ovo: Novak Đoković otkrio tajnu svog uspeha)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

malo smanjena trivijalnost u odgovoru ali i dalje trivijalnost, ne mislim na primere gde covek svojom voljom ili radnjom utice na dogadjaj, i to je bilo jasno odma samo se izbegava da se da odgovor

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

aj da uprostimo

da li se vama ateistima nekad desilo da nesto sto pozelite to se i desi?

naravno da jeste, aj sad mi, posto tako dobro baratate ciframa, kazite koja je verovatnoca za tako nesto?

malo smanjena trivijalnost u odgovoru ali i dalje trivijalnost, ne mislim na primere gde covek svojom voljom ili radnjom utice na dogadjaj, i to je bilo jasno odma samo se izbegava da se da odgovor

ateisti nisu ljudi?

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

ne znam samo okle si to izvuko, al ni to nije odgovor na pitanje :)

Подели на овим сајтовима

ne znam samo okle si to izvuko, al ni to nije odgovor na pitanje :)

Kako ljudi samo svojom zeljom menjaju temperaturu vode? Ispade da sam ja samo voljom ohladio cesmovacu u mom (trivijalnom) primeru. To nije jedna od skrivenih moci koja se stice ateizmom. I ateisti su samo ljudi, salio sam se da sam stavio u pogon citav nevidljivi kosmos da bih prijatnom vodom utolio svoju zedj.

Nego, hajdemo dalje, trazim pomoc u odgovoru, sta sam to neverovatno pozeleo da se desi i da se desilo?

Подели на овим сајтовима

pa kako ja da znam sta si ti to zazeleo da se desi a sto inace ne moze da se desi tek tako

Подели на овим сајтовима

pa kako ja da znam sta si ti to zazeleo da se desi a sto inace ne moze da se desi tek tako

Dobro, koji odgovori neodredjenog ateiste X dolaze u obzir?

Подели на овим сајтовима

Kod vidljivih, takoreći, opipljivih dokaza bića Božijega u prirodi, koja nas okružava, nemoguće je dovoljno načuditi se bezumlju (Ps. 13, 1) ateista (bezbožnika) koji poriču biće Božije, ili materijalista, koji su gotovi da prije samu prirodu obože, nego li da priznadu pravoga domaćina njenoga, Tvorca i prouzrokovača!

Odricanje, nepriznavanje bića Božijega sadrži u sebi rđavu pretpostavku; ono strogo govoreći nije ništa drugo, nego li neobična samoobmana. Prije nego li ma ko može reći "svijet je bez Boga", on mora poznavati cijeli svijet, on mora ispitati vaseljenu sa svima njenim suncima i zvijezdama, istoriju sviju vremena, proći svu oblast prostranstva i vremena, te da bi mogao sa svom tačnošću reći: "Nigdje ja ne nađoh ni traga od Boga". Da bi mogao pozitivno kazati "ne postoji nikakav Bog", treba biti svevidećim i svemogućim, t.j. treba da je on sami Bog.

Kad bi bilo moguće mišljenje materijalista, kao da su nekakva tvrda i nerazdjeljiva tijela, povučena neizvjesnom silom i težinom, sjurila se naniže, a slučajnim njihovim sudarom proizveden je ovaj uređeni i prekrasni svijet, - to zašto ne dopustiti i ovo: da treba samo posuti po zemlji bezbrojno mnoštvo salitih iz zlata slova latinske azbuke da se iz njih sastavi ljetopis Enija? No ne znam može li slučaj takvim načinom složiti makar jedan stih? (Ciceron).

---

VLADIKA NIKOLAJ - MISIONARSKA PISMA

211. Pismo

Jednom revnitelju vere: O najsiromašnijem

Ti dišeš ognjem protiv bezbožnika. Čudiš se, kako ih država trpi, kad su oni otrov za državu? "Zašto ih ne istrebi, ili ne internira na neko ostrvo, da ne truju narod?" Priznajem, da su bezbožnici velike štetočine za kolebljive duše; trovači, koji su prvo sami sebe otrovali, pa i druge truju. Za jednog Engleza priča se, kako je pao u kobnu naviku uzimanja opijuma. Dok je sam uzimao otrov u svojoj kući, nije mogao proceniti kako izgleda čovek opijen opijumom. No kad je jednom ušao u kinesku kafanu i video ljude opijene opijumom, kako leže po klupama i po podu, sa iskolačenim očima, ispijeni, užuteli, besvesni, on se toliko zgrozio, da je odjednom ostavio opijum, i nikad ga više nije uzimao. Tako mislim, i svaki razuman čovek, kad čuje kakve reči bezbožnik govori i kakav prazan život provodi, mora se zgroziti u duhu i odagnati od sebe sve bezbožne pomisli. Eto, dakle, kako bezbožnik, koji jednima služi na sablazan, služi drugima na ukrepljenje vere u Boga. Jedni ljudi traže svetlost zato što poznaju blagotvornost svetlosti, a drugi opet traže svetlost budući ustrašeni od mraka. Uostalom treba da mislimo o bezbožnicima najpre kao o ljudima, kao najsiromašnijim među sinovima ljudskim, kao otrovanim a ne samo kao trovačima. A da su oni najsiromašniji među sinovima ljudskim, to je očigledno. Jer ako drugi siromašni ljudi nemaju hleba ni odela ni zemlje ni zdravlja, oni imaju ipak u srcu svome Boga, Darodavca svih darova, i imaju nadu u Boga Stvoritelja svoga. A ovi jadnici ni toga nemaju. Oni nemaju onu najveću imovinu, koju svi stvoreni ljudi treba i mogu da imaju - nemaju Boga. Zato se moramo odnositi prema bezbožnima sa žaljenjem a ne sa nenavišću. Ako su oni sebe učinili praznim i jeftinim, setimo se i mi skupe cene, kojom su oni plaćeni. Jer Hristos umrije za bezbožnike, kaže apostol (Rim. 5, 6). Radi Hristove žrtve, dakle, za bezbožnike, sažaljevajmo ove kao umrle, i molimo se Vaskrsitelju, da vaskrsne duše njihove u veru. Ako li bezbožni zlo utiču na neke nepostojane verne, to i verni opet utiču na bezbožnike. Pod uticajem vernih, pod uticajem njihovog primera, njihovih saveta i molitava i ljubavi, mnogi mnogi bezbožnici su se povratili, kao što se obamrli povraćaju u život; pokajali su se gorko za svoje ranije bezbožništvo i postali istinski hrišćani. Njihovo ranije bezbožništvo postalo im je sad čak i od neke koristi, jer im služi na samoukor, na stid, kao neko bodilo koje ih odvraća od lude prošlosti i podstrekava napred ka veri Božijoj. Koliko ja znam, malo je onih ljudi, koji su do smrti ostali okamenjeni bezbožnici i u kojima baš nikad nije zasijala svetlost vere u Boga. Uostalom, da li su ovi poslednji siromasi u svetu normalni ljudi? David kaže: Reče bezumnik u srcu svome: nema Boga. A najveći sad živi naučnik fizičar u Americi Milikan, prijatelj profesora Pupina, izjavljuje: "Ja nisam nikad u životu sreo čoveka za zdravim razumom, koji bi odricao postojanje Boga".

Milost i mir ti od Boga.

Подели на овим сајтовима

ako ateista ide Hristovim putem on ga je priznao, zivi i jede nebeski lebac :D

Подели на овим сајтовима

svi ljudi su jednaki! nema toga ja sam bolji ti si gori- to ne postoji to je laz

Подели на овим сајтовима

Ovo je vec zabavno, jedni kazu religija je opijum, drugi kazu ateizam je opijum... posten covek ne moze danas da se najnormalnije drogira, a da ga ne nazovu trovacem i sumasisavsim, izgleda! Jedni vode isprazan zivot, drugi su zatucani, autoriteti koji tvrde suprtonte stvari, a sve je ocigledno i jednima i drugima...

U ime mira i dobre volje, ceono se sudarajmo! :D

Подели на овим сајтовима

Ovo je vec zabavno, jedni kazu religija je opijum, drugi kazu ateizam je opijum... posten covek ne moze danas da se najnormalnije drogira, a da ga ne nazovu trovacem i sumasisavsim, izgleda! Jedni vode isprazan zivot, drugi su zatucani, autoriteti koji tvrde suprtonte stvari, a sve je ocigledno i jednima i drugima...

U ime mira i dobre volje, ceono se sudarajmo! :D

Ja sam ipak da se mi svi izmirimo, jer samo ljubav spašava srcee

Majmun i bijeli golub postali nerazdvojni

U životinjskom utočištu u Kini radnici uživaju u neobičnom prizoru majmuna starog 12 tjedana i bijeloga goluba koji su postali nerazdvojni

majmun-i-bijeli-golub-postali-nerazdvojni-504x335-20070937-20101019004408-30302.jpg

U životinjskom utočištu u Kini radnici već neko vrijeme uživaju u neobičnom prijateljstvu majmuna starog 12 tjedana i bijeloga goluba koji su postali nerazdvojni. Nakon što je malog majmuna napustila majka, našao se u životnoj opasnosti. No liječnici su ga uspjeli spasiti. Nakon toga je jednostavno izgubio svaku životnu radost, sve dok nije razvio duboku povezanost s golubom. Prijatelji se gotovo ne razdvajaju jedan od drugog. srcee

http://www.24sata.hr/fun/majmun-i-bijeli-golub-postali-nerazdvojni-28581

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...