Deki992 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 cuj nesto, jedna tema o ovome je zatvorena pre neki dan, a istog dana je tvoj prijatelj podigao ovu temu iz 2012. godine jer, cini mi se da je Vama jako bitno da se non-stop priča o tome sa ciljem relativizacije vlastitog greha. Oni koji ne misle kao Vi su ismejani, proglaseni latentnim, isl. Pa podigao je temu verovatno zato sto mu je to veoma bitna stvar u zivotu i svaka rec koju procita mu znaci,nadajuci se da ce naci resenje za to sto ga muci. Meni uopste ova tema nije nista bitnija od ostalih,dosadno mi je pa tako prelistavam sta ko pise u nekom trenutku,pa se ubacim ako imam sta da kazem. Inace,vidim da si teolog i mislim da bi bio mnogo bolji dijagnosticar,eto meni si vec dao sud na osnovu nekoliko poruka,kapiram da bi uzivo mogao na osnovu nekoliko reci i natalnu kartu da mi odradis. GeniusAtWork, Милан Ракић and Панарет је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 postoji pomoć velikog dela crkvenog klira osobama koje žele da se oslobode svega toga...Ali bitno je da te osobe pokažu interes da se u potpunosti odreknu predhodnog života. Znamo da sveštenici ne dele epitimije kao ranije, pa ko hoće da se spase, može..Ali nije moguće i jedno i drugo.. не знам искрено каква је пракса на терену што би се рекло, свој став градим на иступима из Цркве, из највиших кругова, које се понављају редовно као реакција на "еуфорију" пред геј-параду, а које никад нису ублажене... Дакле, јавни приступ Цркве је доста фразеолошки по овом питању и доста оштар, а надам се да је на нивоу свештеника боље, ето ти кажеш да је тако, немам разлога да ти не верујем. Исто тако, а опет на основу неког општег утиска које имам о неким људима захваљујући њиховом писању на форуму и атмосфери њихових наступа, верујем и у њихову жељу да буду део Цркве и да буду уз Бога, а да је све ово покушај да се премосте велики проблеми који настају (и у многим другим областима а не само овој) тиме што понекад као да се игнорише чињеница живота да људи не могу да промене своје животе преко ноћи, у овом лудом свету... Нити могу да живе нормално и функционално поштујући свако словце на папиру у свету који се промени... Уствари могу, али таквих је релативно мало... Шта ћемо са многима који осећају жеђ за смислом, који би да некако дођу до Бога али нису спремни да живе као полу-монаси у свету... Можда и нема решења за њих, можда хришћанство не зна за компромисе, али онда то треба и рећи... Deki992 and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Можда и нема решења за њих, можда хришћанство не зна за компромисе, али онда то треба и рећи... Upravo to,jasan stav pa ko voli nek izvoli.Ali,nema toga.Sve neke strudle,oblande.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Можда и нема решења за њих Мислим да решења има, само је потребан огроман подвиг љубави... И то "решење" није нужно одрицање од сваке емоције и наших природних нагона. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Наравно, зато и питам за став... Јел' може и да ли би уопште требало да то служи као оправдање за чињење прељубе скоро сваког (ако не и сваког) дана? Pa sad, sve moze da posluzi kao opravdanje... sem sto on ima izbor da bude u braku i da na taj nacin zadovolji svoje potrebe, a peder ne moze... "mala" razlika... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Мислим да решења има, само је потребан огроман подвиг љубави... И то "решење" није нужно одрицање од сваке емоције и наших природних нагона. И ја лично верујем и осећам да решења има за све и сваког, јер ништа мање се не може очекивати од Бога... А да не причамо о томе што се хомосексуалност (и уопште телесни греси) не може поредити са суштинским промашајима попут мржње и сличног... Само сам мислио на то - хајде да конкретизујемо до краја - да можда Црква не може / не жели да допусти да неко ко не поштује потпуно све заповести (има односе пре брака са девојком, не може да одустане потпуно од хомосексуалности у датом тренутку, не може потпуно да искорени блуд у било ком облику (што је опште место живота највећег броја људи) и сл.) учествује активно у животу Цркве у смислу редовног причешћивања. Лично мислим да се то треба решавати тиме што ће се ценити прво труд па тек секундарно резултати и што ће се указати поврење личности тако што ће јој се дати одређена слобода да сама одређује свој живот. Та слобода носи подједнако одговорност, наравно... Међутим то је само лично мишљење, јер немам ни знања ни пастирског искуства... А да решења крајњег има у Богу, у то дубоко верујем, да поновим... Без обзира у чему прође ово мало дана што имамо... Панарет је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 не знам искрено каква је пракса на терену што би се рекло, свој став градим на иступима из Цркве, из највиших кругова, које се понављају редовно као реакција на "еуфорију" пред геј-параду, а које никад нису ублажене... Дакле, јавни приступ Цркве је доста фразеолошки по овом питању и доста оштар, а надам се да је на нивоу свештеника боље, ето ти кажеш да је тако, немам разлога да ти не верујем. Исто тако, а опет на основу неког општег утиска које имам о неким људима захваљујући њиховом писању на форуму и атмосфери њихових наступа, верујем и у њихову жељу да буду део Цркве и да буду уз Бога, а да је све ово покушај да се премосте велики проблеми који настају (и у многим другим областима а не само овој) тиме што понекад као да се игнорише чињеница живота да људи не могу да промене своје животе преко ноћи, у овом лудом свету... Нити могу да живе нормално и функционално поштујући свако словце на папиру у свету који се промени... Уствари могу, али таквих је релативно мало... Шта ћемо са многима који осећају жеђ за смислом, који би да некако дођу до Бога али нису спремни да живе као полу-монаси у свету... Можда и нема решења за њих, можда хришћанство не зна за компромисе, али онда то треба и рећи... svakom je data sloboda izbora, ali kada izbor načiniš kompromisa nema. Ili ceš služiti Bogu ili đavolu, sredina ne postoji... Ako misle da ce da im dozvole da sa momkom dolaze na pričešće, to se nikada neće zbiti... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Само сам мислио на то Као и обично, одлично си мислио Шијакињићу! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Као и обично, одлично си мислио Шијакињићу! Opa,ima nas trojica trenutno na temi Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Opa,ima nas trojica trenutno na temi ma, bitno je da ste ti i Panaret stalni... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Opa,ima nas trojica trenutno na temi Хаха немој тако, помислиће људи свашта, па ће нам Срђан побећи! Deki992 and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 ma, bitno je da ste ti i Panaret stalni... Bitno je da nas ti pratis u stopu Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Bitno je da nas ti pratis u stopu večeras kada ste mi dozlogrdili... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 svakom je data sloboda izbora, ali kada izbor načiniš kompromisa nema. Ili ceš služiti Bogu ili đavolu, sredina ne postoji... Ako misle da ce da im dozvole da sa momkom dolaze na pričešće, to se nikada neće zbiti... Горе у одговору Панарету рекох на шта сам мислио... Мој проблем је што се поставља та или-или схема - или Богу или ђаволу... Па не служе ваљда ђаволу сви они који греше, а ипак се и кају и Бога траже... Ти си вероватно то написао метафорично, али многи тако мисле... Писао је Достојевски о томе, о томе какве крајности могу да разапну човека, шта све може да стане у једно биће, колике супротности, то је за мене средина у правом смислу речи... Уосталом драге су ми и Толкинове сјајне речи Not all those who wander are lost, буде наду... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Pa sad, sve moze da posluzi kao opravdanje... I know, right... Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука