Crveni Baron Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Našao porodicu posle 25 godina pomoću Gugla Tridesetogodišnji Saru Brirli koji je nestao pre 25 godina, konačno je uspeo da pronađe svoje roditelje zahvaljujući Google Earth-u. Saru je imao samo pet godina kada se 1986. vraćao kući nakon što je ceo dan prosio na železničkoj stanici u gradu Kandve, na zapadu Indije. Tog dana, međutim, ukrcao se u voz koji je išao u suprotnom pravcu od njegovog sela. Iscrpljen, zaspao je u vozu i nakon 10 sati vožnje završio na drugom kraju zemlje. Izgubljen i uplašen, Saru je mesecima pokušavao da se vrati kući. Susretao se sa svakakvim opasnostima. Umalo se nije udavio u reci Gang, a pretilo je da bude otet i odveden u roblje. Saru je na kraju dospeo u sirotište, a kasnje ga je usvojila jedna porodica iz Tasmanije. Celog svog života, Saru je pokušavao da uđe u trag svojim pravim roditeljima. Tokom deset godina, svakodnevno je pretraživao slike na Internetu u nadi da će pronaći prizore iz svojih sećanja, prenosi Dejli Mejl. Čudo se dogodilo nedavno kada je na Google Earth-u prepoznao železničku stanicu na kojoj je kao mali prosjačio. Nakon toga sve je postalo mnogo lakše i konačno je mogao da se sretne sa roditeljima. Saru sada planira da snimi film o svom životnom putu. (Tanjug) http://www1.serbiancafe.com/lat/vesti/14/98538/nasao-porodicu-posle-25-godina-pomocu-gugla.html Zamislite strah izgubljnog petogodisnjaka .... strasno... ali slava Bogu srecno se zavrsilo. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Ја имам ситуацију, која није баш драстична као ова, али такође бих желео да пронађем једну особу, тачније деду, који би требало да је сада у Немачкој. Нисам га никада видео јер је тамо отишао још 57-ме. Ако неко може да ме упуту на који начин бих могао да покушам да га нађем био бих захвалан, јер сам покушавао са претрагама преко интернета, али ништа није уродило плодом, а нисам баш при неким финансијским средствима да бих могао да ангажујем нека стручна лица... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 21, 2012 Пријави Подели Написано Март 21, 2012 Ако знаш његово име и презиме то је велика предност. Сада постоје телефонски именици са претраживачима. Уз помоћ Гугл-ерта ја сам пронашао базен у којем сам први пут пропливао пре 25 г, то је било у Луцерну у Швајцарској. И других лепих сећања пружио ми је Гугл-ерт. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Знам име, али проблем је што сам преко интернета доста покушавао, али за сада без успеха... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Ако си све покушао преко телефонских именика, онда не знам како другачије. Требало би да и у Немачкој има претраживач као што је код нас овај: http://www.belestrane.988info.rs/site/ Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Знам име, али проблем је што сам преко интернета доста покушавао, али за сада без успеха... Probaj ovde http://www.dastelefonbuch.de/ Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Хвала вам! Дошао сам до неких бројева који нису директни али које би вредело контактирати, па се надам да ће то уродити плодом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука