Jump to content

Улаз у пакао се налази на Светој Гори???

Оцени ову тему

Препоручена порука

??? ???? ???? ?? ???? ?????, ???? ?????? ? ???? ??????????? ??????.

Uf,uf..al nas ubi jaka rec...

pricamo ljudi o ognju neugasivom, vecnoj tami  i crvu koji ne prestaje da burgija,o onom estu gde je vecni skrgut zuba....

To su Gospodnje reci, znaci o mestu gde je stanje duse opisano ....

Nek se javi vrsan pametnjakovic pa nek demantuje Hrista ako moze 0110_hahaha

??? ? ??j ? ????? ???? ????? ?????

? ????j?? ?????? ?? ????? ?????? ? ??? ???????? ???????: ?????????? ??????, ?????j?, ????...

???? ?????? ?? ???? ???????????.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Одговори 201
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

pricamo ljudi o ognju neugasivom, vecnoj tami  i crvu koji ne prestaje da burgija,o onom estu gde je vecni skrgut zuba....

? ????j?? ?????? ?? ????? ?????? ? ??? ???????? ???????: ?????????? ??????, ?????j?, ????...

Naravno, za to i kazem da su i raj i pkao "opipljiva" mesta...Rekli smo vec , gde su uzneti ilija i neoh, kao i Bogorodica-na neko mesto koje mi ljudi nzaivamo raj i koje nije samo stanje duse??Uostalom neka stanja duse mi imamo i dok smo na ovoj planetu,pa jel mozemo reci da je zivot samo stanje duse i tela??

Ja duboko verujem da se pako nalazi ispod nas, jer njegov sinonim je bezdan, na pravoslavnim ikonama se oslikava Hristos silaskom u ad upravo u utrobu zemlje....

evo npr Vskrsenje Hristovo se oslikava da on povlaci pravednike iz pakla sa sobom koji se nalze u utrobi zemlje

Постављена слика

sto zapravao i jeste mogue s'obzirom koliko je toplo u sredistu...

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Naravno, za to i kazem da su i raj i pkao "opipljiva" mesta...Rekli smo vec , gde su uzneti ilija i neoh, kao i Bogorodica-na neko mesto koje mi ljudi nzaivamo raj i koje nije samo stanje duse??Uostalom neka stanja duse mi imamo i dok smo na ovoj planetu,pa jel mozemo reci da je zivot samo stanje duse i tela??

Ja duboko verujem da se pako nalazi ispod nas, jer njegov sinonim je bezdan, na pravoslavnim ikonama se oslikava Hristos silaskom u ad upravo u utrobu zemlje....

evo npr Vskrsenje Hristovo se oslikava da on povlaci pravednike iz pakla sa sobom koji se nalze u utrobi zemlje

Постављена слика

sto zapravao i jeste mogue s'obzirom koliko je toplo u sredistu...

??, ?????, j? ?????? ?? ?? ??? ??j? ?? ????? j?? ???? ?? ???j? ??????? ??????? ??? j? ?? ????? ? ??? j? ?? ??j.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Evo , ovo sam trazio....kad su ruski naucnici istarazivali koru zemlje i naleteli na veoma cvrste dokaze sta ima ispod.Iako se zbilo za vereme vladavine buducih stanovnika pakla(komunjare) prica je dospela na sve naslovnice sirom sveta

http://www.youtube.com/watch?v=qBAkY--0mN4

Molim odgledajte i poslusajte do kraja, pogotovo oko 4 minuta

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Константине, за тебе би свети Григорије Богослов рекао: "Опет телесни мисле телесно."

Послушај шта каже наш свети Патријарх на ову тему:

"У томе смислу, дакле, да је рај у особитој близини Божијој, тј. морално одвојен од свега нечистог и грешног, мисли се када се каже да је он "горе", на небу где никакво зло нема приступа....Како је пакао сама грешност, нечистота, мржња, одвојеност од Бога, сушта противност рају, он се онда узима да је насупрот рају, тј доле, у Аду. Тако су схватали већ стари Грци и други НЕЗНАБОЖАЧКИ народи. За њих је станиште богова у висини, горе на Олимпу, у светлости; Ад је чак доле У МРАЧНИМ ДУБИНАМА ЗЕМЉЕ. Како су они и живот богова и живот грешника у Аду СХВАТАЛИ ЧУЛНО, антропоморфистички, У ТЕЛЕСНОМ ОБЛИКУ, ТАКО СУ И РАЈ И ПАКАО СХВАТАЛИ КАО ОДРЕЂЕНА МЕСТА, а "горе" и "доле" у правом просторном смислу.

За нас хришћане, као што смо изнели, праведници су својом светошћу и чистотом у заједници са Богом и свима светима, у радости и блаженству раја схваћеног НЕ У ПРОСТОРНОМ, НЕГО У ДУХОВНОМ, моралном смислу. Грешници, пак, супротно томе, својим гресима мржњом, духовно и морално удаљени од Бога љубави, налазе се у муци вечној, у паклу ТАКОЂЕ СХВАЋЕНОМ НЕ У ПРОСТОРНОМ СМИСЛУ"

Патријарг Павле, "Нека питања наше вере", стр. 82

Дакле, ево "паметњаковића" који те демантује. Што се тиче браће Руса и њиховог "научног" истраживања адских дубина, мислим да је по среди већа количина вотке у крви, или боље речено мањи проценат крви у вотки.

Подели на овим сајтовима

?? ?? ??? ????? ???? ? ???????

??? ?? ????? ???? ?? ?? ??? '????' ????? ? ????????.  0110_hahaha

hahah e bas si car  0110_hahaha 0110_hahaha

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

Религија је веома стара појава  , али и она има некакву своју "еволуцију" ( знам, знам, сад ће ома Алеф да ме демантује и да тврди како је религија више у домену креационизма него еволуционизма  0104_cheesy ) , ето на пример у време римљана , а то је некако време нама колико толико разумљиво, даклем у време римљана су постојала така веровања да је могуће заробити бога онога народа с којим си у рату.Тако су Римљани често узимали кипове божанства локалног становништва с којим су ратовали и везивали би га у ланце па таког излагали приликом битке на тај народ или опсаде града где је тај култ био доминантан и тако.

Наравно Римљани су пре свега били вешти политичари , али није да нису и сами веровали да на овај начин спутавају божанство да помогне свом народу, а и сам нападнути народ је у томе видео велики пораз.

Касније у доба примања Хришћанства и сами хришћани који су се одрицали својих старих божанстава су нешто слично чинили.

Ето сетимо се само Руса и почетка Хришћанства код њих и како је велики кнез везао старо словенско божанство па га вукао и онда бацио тако свезаног у волгу.

То су ето некадашња веровања , а данас да неко слично нешто учини то би било смешно.

Тако су настала и веровања да се шеол илити ад илити пакао ( зависи од језика и народа како ћеш рећи) налази под земљом, јербо су људије сахрањивали своје покојне у земљу, стога су на пример индоевропски народи више волели да спале покојника јер се сматрало да на тај начин пламен ватре односи покојног у небеса.

То је тако да кажем било веровање у оквирима тадашњег људског познавање "природе и друштва".

Отуда дакле што се веровало да онај који бива затрпан под земљу - сахрањен ,одлази у неки подземни свет( и сама реч - подземни говори у прилог томе) , где наставља да постоји у некаквом другачијем свету и постоји на некакав другачији начин, касније је народна машта , а не ретко и некаква мистична искуства томе свему додало још по нешто и ето.

Тако су настале митологије старих паганских религија , о Озирису или код Грка Харону који превози мртве из овога у онај подземни свет преко реке Ахеронта итд.

Постављена слика

И стари Јудеји су имали сличне представе о загробном животу као и њихови сусједи пагани и они су дакле веровали у постојање некаквог подземног света кога су називали Шеол.

Интересантно је код аријеваца , односно индоевропских народа да су они на почетку своје религиозности сахрањивали своје мртве као и сви други народи , а тек касније почињу са обредом спаљивање.Тако да и они имају представе о подземном свету.

Уколико и ми претендујемо да се вратимо на њихов ниво резоновања (попут неких секташа који се враћају у стари завет а нови као да невиде) , могли би смо онда и да обновимо жртвоприношење , па ето тако једном годишње да запалимо којег овна или голуба , и да чекамо док не дође Христос да нас избави из мрака незнања и заборава.

Подели на овим сајтовима

На овом форуму сам нашао предавање Епископа Данила Крстића где на једном месту говори како је поимање пакла типа (парафразирам) казана и огњених река и слично настало код римокатолика јер оно нису у свом речнику разликовали речи огањ и пламен. Тако је настала и инквизиција. Често чујемо како се за помињу изрази попут "огањ Божије љубави" или слични изрази где се помиње огањ и  апсолутно нема везе са материјалним пламеном. Отац Тимотеј говори како ће Бог после нашег васкрсења излити на нас окејан своје љубави и на праведнике и на грешнике. Само што ће то некога пећи(савест)  а некоме ће бити извор неизмерне радости. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

?? ???? ?????? ??? ????? ????????? ???????? ?????? ??????? ??? ?? ?????? ????? ?????? ???? ?? ??????? ????? ???? (????????????) ?????? ? ??????? ???? ? ?????? ??????? ??? ???????????? ??? ??? ???? ? ???? ??????? ??????????? ???? ???? ? ??????. ???? ?? ??????? ? ???????????. ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ?????? ????? "???? ?????? ??????" ??? ?????? ?????? ??? ?? ?????? ???? ?  ????????? ???? ???? ?? ???????????? ????????. ???? ??????? ?????? ???? ?? ??? ????? ????? ????????? ?????? ?? ??? ?????? ????? ?????? ? ?? ?????????? ? ?? ????????. ???? ??? ?? ?? ?????? ????(??????)  ? ?????? ?? ???? ????? ????????? ???????. 

0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Da li neko uopste cita Pismo i Oce......pa naravno da je mesto ali koje ce nestati.

!!!???

????? ???? ???????.

Sta ti nije jasno? Da je mesto ili da ce nestati?

Zeljko kako mislis na Origena.

??????, ???? ???? ?? ?? ?? ? ?????? ?????? , ????? ??? ???? ??????? ?? ?? ?????? ??? ??? ?? ????, ???.

Подели на овим сајтовима

Da li neko uopste cita Pismo i Oce......pa naravno da je mesto ali koje ce nestati.

!!!???

????? ???? ???????.

Sta ti nije jasno? Da je mesto ili da ce nestati?

Zeljko kako mislis na Origena.

? ????? ? ?????, ? ??????? ??? ?????. ??? ??? ?? ?????? ?? ?????????????

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...