katja Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 ух, па то је ужасно... "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Па, сигурно том детету неће рећи:" Ти си рођена зато што нисам имала времена да се трудим око везе, а биолошки сат ми је откуцавао. Како је ситуација са пензијама све гора у друштву, ти си ми осигурање да ћу довека имати некога кога ћу да цимам да ми помаже и да буде мој роб. А најбоље да се и ти не удајеш јер су мушкарци грозни." Слободно је пренети ово мишљење на било који форум (прим.аут.) A,ti znaš da ona nije imala vremena da se trudi oko veze i da je ona sama isključiv krivac zati što nije završila u braku kao sav " normalan svet"? I baš znaš da ona misli da su muškarci grozni i da će baš to da prenese svom detetu? Avocado and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Ko zna...jedan pop nije hteo da mi krsti bratanca jer mu roditelji nisu vencani u crkvi. Zapravo, jedva je prista, i to onako...preko volje...al su moji odustali. Ko zna na kakvog bi naletela. Морао је да крсти. Крштење детета нема везе са крштењем родитеља. Да је одбио да крсти, требало би га пријавити. Prolece је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Морао је да крсти. Крштење детета нема везе са крштењем родитеља. Да је одбио да крсти, требало би га пријавити. Ma kazu da je bio uzasno neprijatan, rekao im da se vencaju u crkvi, pa da onda dodju. Na kraju je bilo - dobro krsticu ga, ali kao dete nevencanih roditelja, sta god to znacilo. Sorry za spam. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Ma kazu da je bio uzasno neprijatan, rekao im da se vencaju u crkvi, pa da onda dodju. Na kraju je bilo - dobro krsticu ga, ali kao dete nevencanih roditelja, sta god to znacilo. Sorry za spam. У књигу крштених се уписују подаци о родитељима крштаванога (да ли су они крштени, да ли су венчани). Међутим, то нема везе са правом детета да буде крштено, без обзира на статус својих родитеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Lično mislim da ovakvi " ugovori" nisu nikako najbolje rešenje i ne odobravam ih ali i ne osuđujem,imajući na umu koliko su ljudi otuđeni jedni od drugih,koliko je i jedna i druga strana ( muška i ženska),postala sebična i ni malo spremna da se udubi jedno u drugo i da ostvari zdravu vezu ili brak.I opet se sve svodi na hronični nedostatak ljubavi među ljudima.Ovo je samo posledica toga. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Очигледно је да неким свештеницима треба увести редовну проверу познавања канонског права и догматике. Мислим да би ту било веома непријатних резултата. školarac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 У књигу крштених се уписују подаци о родитељима крштаванога (да ли су они крштени, да ли су венчани). Међутим, то нема везе са правом детета да буде крштено, без обзира на статус својих родитеља. Pa ne bi trebalo, ne znam sta mu bi da bude onako odbojan, ali uopste mu se nije dopalo sto nisu vencani. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Очигледно је да неким свештеницима треба увести редовну проверу познавања канонског права и догматике. Мислим да би ту било веома непријатних резултата. Monah iz manastira Tresije na Kosmaju. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Iako nisam liberalna po pitanju partnerskih odnosa, niti egoisticnija mnogo vise od ostalih koji ucestvuju na ovoj temi, u poslednje vreme mi pada na pamet i ovakva ideja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Iako nisam liberalna po pitanju partnerskih odnosa, niti egoisticnija mnogo vise od ostalih koji ucestvuju na ovoj temi, u poslednje vreme mi pada na pamet i ovakva ideja. I meni , iako imam jos fore, ovo bi mi bila zadnja opcija, ako do toga dodje . ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Monah iz manastira Tresije na Kosmaju. Monah...to objasnjava njegov stav... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 А можда и ти људи претерују у својој причи. Можда их је тај свештеник изгрдио да би требали да се венчају црквено па одмах после венчања да се обави и чин крштења детета, све уједно. А они се увредили па одустали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Ах, прецизност. Похвално, колегинице. Дакле, да прецизирам: ситуација у којој отац уговором добија сва права на рођено дете док се мајка одриче тих права, по истом том уговору. Да ли би такав мушкарац био "одважан"? Да ли би требао да препоручи другим мушкарцима да им жене послуже само као апарати за рађање потомака? А где то она препоручује другим женама да следе њен пример ? Она каже да је много жена које се не усуђују да нешто предузму да се реализују као мајке, а да су у истој ситуацији као она. Што се тиче овог уговора који ти спомињеш, ако је то одлука обе стране, зашто бих ја спорила њихову одлуку ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Monah...to objasnjava njegov stav... Pa da, to sam im i ja rekla, da su oni ipak tvrdji i da odu kod parohijskog svestenika, al se smorili pa nece . Bas mi je zao zbog malog . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука