Jump to content

Добар начин мисионарења за време васкршњих водица?

Препоручена порука

Какав годишњи парохијал? Зар то постоји? Затим примјерена награда свештенику, ако се подразумјева, зашто се ставља да се припреми.

Мени овакав приступ никако није добар, не кажем да није ефикасан у већим градовима. Позив се може обавити телефоном и уговорити све ово, а што се тиче начина плаћања парохијала и награде, то се све може радити у директном контакту и ријечима, а никако оваквим папирићима.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

• Гости

У многим епархијама постоји парохијал и свештенику се ставља у ДУЖНОСТ да парохијал прикупи. Дакле, прота у овом случају ради како треба.

Верујем да има разлога за баш овакав приступ.

Подели на овим сајтовима

Ако се плаќа парохијал, зашто онда да се дава и награда отцу попу? Зар са плаќање парохијала не плаќају се све свештенодејанија која се обављују укључујуќи и светење водице?

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па не...

Парохијал је на неки начин годишња обавеза према својој Цркви у новцу. Свештеник то даје Цркви и од тога се Црква издржава. Ово друго је нешто што се даје свештенику од чега свештеник живи јер свештеници у нашој Цркви немају редовна примања и плату.

А што се тиче мисионарења... човек је лепо оставио број телефона где каже да слободно могу да се обрате свом свештенику шта год их занима.

Подели на овим сајтовима

• Гости

У мору негативних коментара на ову слику коју је неко окачио на фејсбук имамо и овај заиста нормалан после чега су сви ућутали:

Ако саберемо ово и још пар ствари које дамо годишње за Цркву, испадне око 2, 3 хиљаде динара. Годишње. Први ја више

потрошим на струју која ми покреће компјутер, да не причам о другим глупостима. Не треба бити толико искључив. Свештеници су далеко од добрих, али и они су само људи, који ће платити оно што су заслужили, код Оног који испоставља рачун. Треба да знамо да је на њима, какви год да су, благодат и да, ако су православни, не праве екуменистичке испаде, треба да их гледамо као некога ко нам је веза са Небом. Какви смо ми, таква је и веза, али ипак боље и таква него никаква. Не верујем да ће неко да замери некоме ко нема да плати ово, папир је писан због оних што возе кола од 50000еура, а остављају метални ситниш у храму, или свештенику.

Подели на овим сајтовима

Јесте лепо објаснио тај са фејса ,али мени ово и даље не личи на мисионарење.

Мислим да би резултат доброг мисионарења био да народ и без тражења оставља примерену суму у цркви.

• Волим 1

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Ja moram da priznam da mi je ovo bas bzvz.

Zasto to kazem?

Ovako je i moj pop pokusao da bude eifkasan, pa ga sad uvatili na zub u pola parokije.

Tacno je, naravno, da je u pitanju vrlo mala para, ali je odnos nekako esnafski i drzak, a to - ruka ruci - bas niko ne voli.

A imam i popove ovde koji su na izuzetnoj ceni, svi ih vole, nisam za njih cuo ni jednu ruznu rec, a prolaze super, svega imaju uvek.

Sto je rek`o lepo pokojni vl. Sava - "nas narod danas slabo cita Jevandjelje, ali redovno cita popove".

I tu svi mi koji smo klir gubimo argumente za ovakav odnos sa ljudima oko nas. Moje misljenje, af skroz.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...