Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 -Ma'ra- ....... -Lju'ba- како ли се задесише ова два имена заједно у примеру ? stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 zaboravio si južnu srbiju........ leskovac... Нисам заборавео, једноставно нисам имао прилику да чујем тај изговор, а нећу да измишљам. Meni je Mozzart , koji je iz LeskOvac , objasNIo da :- ako se ljutiv : Miljoo, moriiiii ! - ako vu tepav : Miljčeeee ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 -Ma'ra- ....... -Lju'ba- како ли се задесише ова два имена заједно у примеру ? xexexex Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 A kako je vokativ od MARICA???? Marice? Za Milju je Miljo. Za Maju "Maja" nikad nisam čuo. Ali za "Iva" me ubeđuju da je vokativ "Iva", a ne "Ivo", i to potpuno nebuloznim objašnjenjima (jednosložno ime, ovo ono). Kao argument navode "Ana". Međutim, kod nas u Bosni u nekim krajevima ime "Ana" se izgovara s dugim "A", pa vokativ izgovaraju kao "Ano" (isto kao Jana). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Ovako ili onako , kod nas ili kod vas...hm...a kako je pravilno???? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Za koje ime konkretno? Marica - Marice. Maja - Majo. Jana - Jano. Iva - Ivo (ma šta govorili neki) Ana - Ana Ana - Ano (kad je dugo a) Milja - Miljo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 a kada je Iva kao musko ime, kako je vokativ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 a kada je Iva kao musko ime, kako je vokativ???иво. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Oni koji tvrde kako ne može u ženskom imenu "Iva" da bude vokativ "Ivo" zbog poklapanja s muškim oblikom najžešće lupaju, pošto poklapanje oblika nije nikakav izgovor da se neki oblik menja. Isto tako muško ime "Miro" i ženska varijanta "Mira" imaju zajednički vokativ. Međutim, prvi put čujem za muško ime "Iva" - nisam ga susretao ni s ove strane Drine (i Save), gde su muška imena na -a uobičajena za varijante koje su u Bosni na -o, odnosno u Hrvatskoj na -e (Vlada, Vlado, Vlade). Kad pomenuh ove, zanimljivo mi je kako u Bosni (i Hercegovini) kod Hrvata jedno ime ima jedan oblik, a u Hrvatskoj (i naročito na primorju) ima drugi. Anto recimo. Kod nas nigde ne može da se čuje varijanta "Ante", uobičajena im za maticu. U Srbiji bi to ime glasilo "Anta". Što je malo... smešno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 антена је женски облик 4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 антена је женски облик 4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1xaxaxaxaxxaxapitala sam za ime Iva jer se moj komsija tako zove...eto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 антена је женски облик 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Samo se ti smej, ja znam za čoveka koji je detetu dao ime Antena. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Postoji i ime Lepotica..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Ma, postoje razna imena. Ali Antena je ipak epic win. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 асфалтина је epic fail 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука