Гости Guest Оливера Написано Април 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Пусти га, његова мора да је последња 4869 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Пусти га, његова мора да је последња 4869 Čija, Olja ? 0409_feel (Jovane, pazi,upoteba slova Č) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Я сам из Барайева и нема никакве сумње да йе зватељни падеж наведенога имена "Миљо". В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Pa i ja mislim da je MILJO. cerka moje prijateljice se zove Jana i zovu je, da ne kazem vicu je, JANA a kada se naljute JANO BRE.Ja sam Marina u nominativu i vokativu, mada sam bila i MARINO!!! Evo vam sale... Dovikuje jedan pastir sa brda drugom pastiru na susednom brdu: - EEEEEEEEEEEEEEEJ MILUUUTINEEEEEEEEEEEEE JESIIIIIIII LIIIIIIIII VIDEOOOOOO MOOOOOOOOJEEEEEEEEEE OVVVVVVCEEEEEEEEEEEEE??????? A Milutin odgovara: - C.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Я често користим и зватељне падеже "Марино", "Веро", "Драгано" и слично. Наш йезик очито иде путем губљења женскога зватељнога падежа. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Gubi se vokativ zato sto mi zelimo da se izgubi...ne postujemo pravila...Zovem se Marina, zar me nije lakse tako pozvati nego MARINO nzm... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Мени йе подйеднако лако звати "Марино" и "Марина", али ми изгледа правилнийе за обраћање некоме користити зватељни него именитељни падеж. Мада у йезику често нийе битно шта йе лакше, већ на шта йе ко навикао. Много људи у нашой земљи (ако не и већина) ће под утицайем бугарскога пре казати "Я ћу да идем" него "Я ћу ићи", што йе йедино исправно у словенских йезицих, койима србски йош увек припада. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Brate, Vuksane, nemaju sva imena u vokativu O , zar ne? pri promeni kroz padeze, po pravilima,ne menja se u O. sada, druga je prica sto moze i ovako i onako... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 То су вероватно нека нова правила, уведена како би се озваничило губљење зватељнога падежа женскога рода на "а", вероватно од Вука или његових следбеника. Стари србски йезик свуда имаше зватељне падеже различите од именитељнога у наведеной групи, као и нека наша наречя. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ne verujem da je cilj gubljenje padeza jer se obicno pri onim pitanjima u promeni po padezima navodi za vokativ HEJ...tako da ipak ima razlike izmedju nominativa i vokativa ali ne samo po tome naravno 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Питања не одређуйу падеж него облици речи. На пример за родитељни падеж могу постояти разна питања, али йе одговор увек исти падеж. Рецимо "Чийи брат?"-"Брат Марине", "Одакле идеш?" - "Од Марине", "Због кога?"-"Због Марине." Све йе исти падеж - родитељни. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivanka Grump Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ja sam u Novom Sadu cula da Maju zovu Maja... Maja, dodji ovamo 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Могуће йе да њима србски йезик нийе матерњи. Я тако нешто до сада чух само од људи незнайућих добро наш йезик. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivanka Grump Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Maternji i po ocu i po majci... Znaci dvoje 100% Srba su dobili cerku Maju, i zovu je hej, Maja. Mozda je tamo srpski jezik malo izmenjen zbog kontakta sa drugim jezicima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Септембар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 "Зови ме и лонцем, само ме немој разбити" 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука