Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 на ком сте ви нивоу писмености, кад не може језик да напредује од вас скретничара, кочничара и неуких ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 А ти брзо изговарај нпр. подшишај или одсеци... Или нпр. хрватски...па се онда јави и реци да ли треба писати "подшишати" или "потшишати" или можда "хрвацки" уместо "хрватски". Не могу да верујем које све "аргументе" смишљају они који су алергични на "србски". ma kakve veze ima, to pravilo je bilo i neka bude.... da li je ovo pitanje od sustinskog znacaja za egzistenciju coveka, za srbina i srpskog naroda????? ovo podseca na nerona А покушай брзо изговорити "ВашинГтон", "ТБилиси", "ГиБсон". Не схватам побуде пойединаца залажућих се у горњих рѣчих као и у "љуДCки", "прѣДСѣдник" за корѣнско начело док им онo смета у рѣчи "србски". Койи могу бити разлози за тако нешто? Или мржња и прѣзир према србскому народу, или затуцаност и недостатак способности расуђивања. Поставља се питање због чега правопис прѣдвиђа обавезно кварење и мѣњање корѣна србскога имена, док са друге стране забрањуйе кварење хрватскога и имена главнога града найвеће светске силе? Немойте ми само казати да йе то случайност! И койи болестник йе одговоран за овакво стање и очевидно ниподаштавање србскога народа? В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 на ком сте ви нивоу писмености, кад не може језик да напредује од вас скретничара, кочничара и неуких ... Кад ти будеш писао "воћство" (како би требало, у складу са гласовним променама) а не "вођство" (што је одступање од правила које правопис допушта да би се сачувала веза са речју "вођа") и "Крци" (како би требало по правилима о гласовним променама) а не "Крки" (што је одступање, такође због очувања смисла), или "тетци" уместо "тетки" - онда дођи и причај нам о нивоу писмености, кочничарима, неукости... До тада, ове флоскуле остави за кућну употребу. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Ovaj je neumoran. Ima li on zenu ili nesto drugo da se na njima izivljava svojim glupostima a nas ostavi na miru. Ovakve debilitete od stvaranja pisma papir/papirus/drvo/kamen nisu doziveli. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 О, драги оче, који се не либиш да лажеш и клевећеш, па ти си још будан? И видим, у форми си, као и обично, за спамовање и показивање колико си неваспитан и некултуран. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Ko no bese jos lazov sem mene tvojim recima. da se podsetimo? http://www.novinar.de/2010/02/16/odluka-o-razresenju-vl-artemija-je-neustavna-i-neispravna.html SITE JE ANTIPRAVOSLAVNI I JERETICKI. UPRAVO ONAKAV NA KOME RODOLJUB MILOSEVICEV DUSIJA REDOVNO OBJAVLJUJE SVOJE ANTIPRAVOSLAVNE TESKTOVE. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Ти си тврдио да сам ја трпао у апс невине људе, што је ноторна лаж, јер нисам трпао у затвор никога, а не само невине људе. Такође је и лаж да ја на тим и таквим сајтовима "редовно објављујем своје антиправославне текстове". Ја не сарађујем ни са једним сајтом, осим са сајтом "Светосавље", а ко све и како преузима оно што сам написао, наравно да не зависи од мене нити то могу да контролишем. Што се постављеног текста тиче, већ сам објаснио, и свакоме просечних интелектуалних способности би било јасно: 1. Наслов и опрема је уредништва сајта, а не мој, и немам никакве везе са тим. 2. Текст који је постављен није мој ауторски текст, него је неко моје две поруке са Листе сајта "Светосавље" неовлашћено и без мог знања претворио у ауторски текст (коме је дао и наслов) и поставио га, ако се добро сећам, најпре на сајту "Епархије рашко-призренске у егзилу" одакле су га преузимали и други сајтови. О томе сам писао и на сајту "Верујем". А пошто верујем да ти, драги мој оче, поседујеш горе поменуте интелектуалне способности, једино могуће објашњење твог неуморног спамовања и прежвакавања истих "аргумената" је - злонамерност. Хајде, молим те, престани да се бламираш и да срамотиш лик православног свештеника. Толико неспутане мржње, острашћеног говора, увреда, уличног изражавања... не приличи никоме, а камоли православном свештенику. Заиста не знам како са свиме тиме стајеш пред часни Престо. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 VIP lozha(na) 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479704#msg479704 date=1310171827] на ком сте ви нивоу писмености, кад не може језик да напредује од вас скретничара, кочничара и неуких ... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Човек би помислио да си ко зна ко.. 0102_laugh :cheesy2: klapklap Јел теби лепо када си сам са собом? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479704#msg479704 date=1310171827] на ком сте ви нивоу писмености, кад не може језик да напредује од вас скретничара, кочничара и неуких ... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Човек би помислио да си ко зна ко.. 0102_laugh :cheesy2: klapklap Јел теби лепо када си сам са собом? па никад није касно да се образујеш, кад си већ толико докон да развијаш комплекс од мене Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479741#msg479741 date=1310192040] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479704#msg479704 date=1310171827] на ком сте ви нивоу писмености, кад не може језик да напредује од вас скретничара, кочничара и неуких ... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Човек би помислио да си ко зна ко.. klapklap :) Јел теби лепо када си сам са собом? па никад није касно да се образујеш, кад си већ толико докон да развијаш комплекс од мене 4chsmu1 Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 0102_laugh Како си паметан ко сноркијевац... како лепа конструкција... Медени лупа глупости...а када му неко рече...медени каже да тај има комплекс.. Какав систем заштите и самоубеђивања у глупости... :cheesy2: Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Да поновим: Кад ти будеш писао "воћство" (како би требало, у складу са гласовним променама) а не "вођство" (што је одступање од правила које правопис допушта да би се сачувала веза са речју "вођа") и "Крци" (како би требало по правилима о гласовним променама) а не "Крки" (што је одступање, такође због очувања смисла), или "тетци" уместо "тетки" - онда дођи и причај нам о нивоу писмености, кочничарима, неукости... До тада, ове флоскуле остави за кућну употребу. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 па никад није касно да се образујеш, кад си већ толико докон да развијаш комплекс од мене 0110_hahaha Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Да се образуйемо правилима тршићке бабе Йегде? 0110_hahaha В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479741#msg479741 date=1310192040] Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Да поновим: Кад ти будеш писао "воћство" (како би требало, у складу са гласовним променама) а не "вођство" (што је одступање од правила које правопис допушта да би се сачувала веза са речју "вођа") и "Крци" (како би требало по правилима о гласовним променама) а не "Крки" (што је одступање, такође због очувања смисла), или "тетци" уместо "тетки" - онда дођи и причај нам о нивоу писмености, кочничарима, неукости... До тада, ове флоскуле остави за кућну употребу. видиш колико си идеолошки настројен, неук и са предрасудом приступаш, да нећеш ни да прочиташ шта пише: -------------------------------------------------------------------- Једначење сугласника по звучности Једначењу по звучности подлежу шумни звучни и безвучни сугласници. Сонанти (В, Ј, Р, Л, М, Н, Љ, Њ), иако сами по себи звучни консонанти, не подлежу овој врсти једначења сугласника. Већина звучних и безвучних сугласника чини звучно-безвучне парове, те сугласник захваћен једначењем прелази у свој парњак, у зависности од сугласника који му претходи: ако се испред безвучног нађе звучан сугласник, безвучни прелази у свој звучни парњак и обрнуто – ако се испред звучног нађе безвучни самогласник, он прелази у свој безвучни парњак. Три безвучна самогласника немају своје звучне парњаке: Ф, Х, Ц. Остали су: Звучни Б Г Д Ђ Ж З Џ Безвучни П К Т Ћ Ш С Ч Од једначења по звучности се одступа у три случаја: 1. Кад се Д нађе испред С или Ш (одступити, подсећи, надстрешница, представити, председник, градски, људски, судски, људство, судство, сродство, господство итд.) У осталим случајима (осим будчега – ген. од будшто) Д испред осталих безвучних сугласника обавезно прелази у Т: откопчати, претпоставка, потчинити, отчепити итд. 2. Донекле правило неједначења сугласника испред С важи и за Ђ. Нема једначења у речима: вођство, а боље је лођски него лоћски (Лођски, а не Лоћски устанак). Донекле се избор између -ђски и ћски оставља писцу на избор. 3. На саставу сложеница се одступа од правила једначења по звучности. 4. У речима страног порекла сугласничке групе често остају непромењене. ---------------------------------------------------------------------------------- таква одступања од правила се зову идиоми, и граде се по правилу да се прича лакше а не да се инсистира по правилима која су рогобатна од изузетка до изузетка. и то је оно што чини језик живим, и није за људе да се баве законом и правилима који виде све црно или бело и нељубавности према ближњем, као што сваким даном све више показујеш. prstgore клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12472.msg479741#msg479741 date=1310192040] па никад није касно да се образујеш, кад си већ толико докон да развијаш комплекс од мене Једначење сугласника по звучности http://www.vokabular.org/gramatika/doku.php?id=%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Да се образуйемо правилима тршићке бабе Йегде? prstgore шта идеологија уради од памети, да Бог сачува такве судбине. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука