Jump to content

Хрватски хелсиншки одбор: Подаци о Јасеновцу су језик мржње

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свађам се тако ја са неким усташом, тачно се види по писању. Каже да је из Сиња, а ја му одговорим да је у Сињу 1780тих већина Срба покатоличено, и ту настаје свађа наравно. Говори ми лик како је Макс Лубурић био прави домољуб како није убијао Србе узалуд, како је сам одгајао српску децу. Ја гледам и неверујем..... Поента је у томе што су они заглибили у своје учење. Боли њих за жртве. Њихова смртна рана је заправо овај чудесни интернет где се може све наћи.

Али још једном ћу напоменути. Треба избегавати Хрвате као другове или блиске нама. Не кажем, има нормалних људи, али код њих, кад смо ми у питању, скоро да их нема. 80 % их је одгојено у мржњи према Србији. Парадокс а? :)

Treba izbegavati lose ljude kojih ima svuda. Hrvati imaju vekovnu zelju za nezavisnom drzavom i toga se nece odreci nikada. Problem se moze resiti kada shvate da smo jedan narod razlicite veroispovesti(kao i bosnjaci) i da su nas politicari zloupotrebljavali kroz modernu istoriju.

Подели на овим сајтовима

Управо је скривање истине о геноциду над Србима у НДХ био извор смутњи и "зле крви" између Српског народа и Хрвата на тлу бивше Југославије.Требало би максимално подржавати рад организација које се боре за истину о Јасеновцу и НДХ,професор Србољуб Живановић са пуно љубави и одговорности обавља овај посао.Трагати за истином и не сакривати је већ је износити на видело јесте израз истински хришћанског прегнућа.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Управо је скривање истине о геноциду над Србима у НДХ био извор смутњи и "зле крви" између Српског народа и Хрвата на тлу бивше Југославије.Требало би максимално подржавати рад организација које се боре за истину о Јасеновцу и НДХ,професор Србољуб Живановић са пуно љубави и одговорности обавља овај посао.Трагати за истином и не сакривати је већ је износити на видело јесте израз истински хришћанског прегнућа.

Dzaba sve to brate kada su nam smestili ratove devedesetih pa smo mi srbi ostali upamceni kao genocidni narod.Zahvaljuci devedesetim,Jasenovac je pao u zaborav i genocidnost se prenela na srBe.

Подели на овим сајтовима

Dzaba sve to brate kada su nam smestili ratove devedesetih pa smo mi srbi ostali upamceni kao genocidni narod.Zahvaljuci devedesetim,Jasenovac je pao u zaborav i genocidnost se prenela na srBe.

Не каже се за џабе:

Напад је најбоља одбрана!

Подели на овим сајтовима

Блажени су гладни и жедни праведности,јер ће се они наситити.

Блажени сте кад вас нагрде и успрогоне и набеде сваким злом лажући мене ради.Радујте се и кличите јер је награда ваша велика на небесима.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Moze li RKC ikako kompenzovati covecanstvu za sve sto mu je ucinila?

Mozda kada bi se ovoga trenutka ugasila, razdelila svoje nezamislivo bogatstvo svima koji su patili ovako ili onako zbog nje i izvinjavala se do kraja vremena?

A pape... Ne zna se koji je imao vise krvi na rukama.

I nijedan nije to dobio tako sto su mu kucali eksere kroz ruke, iako bi hteli da se misli suprotno.

Подели на овим сајтовима

Блажени су гладни и жедни праведности,јер ће се они наситити.

Блажени сте кад вас нагрде и успрогоне и набеде сваким злом лажући мене ради.Радујте се и кличите јер је награда ваша велика на небесима.

To se odnosi na buduci Vek.Pitanje je kako opstati u ovom.

Zajedno mozemo mnogo.Ne moramo se odreci svog identiteta da bi smo bili jedinstveni.

Znam mnoge hrvate koji su ekstra likovi ali problem su ovi klinci koji nisu ucestvovali ni u jednom ratu a zadojeni su mrznjom prema nama.Sa njima je tesko razgovarati i preko foruma a kamoli uzivo.Zatrovali su ih politicari pa vladaju njima i sprecavaju pobunu protiv zajednickog neprijatelja.

Mi smo jedan narod a mozda najjaci dokaz za to jesu bratoubilacki ratovi,na zalost. Vatikan je tu najvise pojeo preradjvina i zamutio vodu.

Подели на овим сајтовима

Moze li RKC ikako kompenzovati covecanstvu za sve sto mu je ucinila?

Mozda kada bi se ovoga trenutka ugasila, razdelila svoje nezamislivo bogatstvo svima koji su patili ovako ili onako zbog nje i izvinjavala se do kraja vremena?

A pape... Ne zna se koji je imao vise krvi na rukama.

I nijedan nije to dobio tako sto su mu kucali eksere kroz ruke, iako bi hteli da se misli suprotno.

Pape se nisu izvinile za svoja zlodela.Spasavili su zlocince putem Pacovskih kanala i cinile i podrzavale najvece zlocine.

Neverovatno je to kako narod brzo zaboravlja.

Подели на овим сајтовима

Важно је брате да се ми држимо Христових речи-ко буде тако чинио не мора да страхује за своју светлу и сигурну будућност.

На жалост,Хелсиншки одбор и манифестације у Блајбургу нису само клинци који су шетали дубак када се пуцало(и сам сам га шетао).А да ли смо један народ...Мислим да не.У биолошком погледу заиста велики, чак највећи део хрватске нације јесте српског етничког порекла,али је то безвредно,јер су напустивши Православну цркву раскидали све духовне везе са Српством.А ко није Православац не може бити ни Србин.

У политичком погледу,то јединство се огледало у вештачкој југословенској нацији и јединственом државном ентитету,што се показало као погубно искуство.Остаје језик и то би требало користити ради сарадње и зближавања.Али са Хрватима,по мом мишљењу,не би требало имати никакво веће јединство него са другим народима,а требало би бити далеко ближи са Православним народима,што и јесмо,јер смо једно у Христу.

Подели на овим сајтовима

.А да ли смо један народ...Мислим да не.У биолошком погледу заиста велики, чак највећи део хрватске нације јесте српског етничког порекла,али је то безвредно,јер су напустивши Православну цркву раскидали све духовне везе са Српством

Hrvati jesu najvecim delom srbi.Srbe ne karakterise samo Pravolslavlje.Da je tako to bi znacilo da kao narod nismo ni postojali pre primanja hriscanstva sto je naravno apsurd.

А ко није Православац не може бити ни Србин.

Neistina brate.Znam kako se osecas,ali ta definicija prosto nije tacna.

са Хрватима,по мом мишљењу,не би требало имати никакво веће јединство него са другим народима,а требало би бити далеко ближи са Православним народима,што и јесмо,јер смо једно у Христу.

Ne mora jedinstvo biti ukidanje identiteta i drzavnosti.Nama su naravno blizi pravoslavni narodi,ali moramo da znamo da ne valja ako bilo kome prepustimo da vlada nad nama pa makar bio i najveci pravoslavac.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...