Jump to content

Аморети - посни какао крем са лешником

Препоручена порука

Dobar je sa posnim palacinkama od psenicno/heljdinog brasna!

Ali mnogo jaki revnitelji bi rekli da to vec nije post! sHa_sarcasticlol

Ali sta cu kad redovno padam i ustajem i..... :dry:

palacinke-sa-ceten-alvom.jpg

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

ima u Valjevu krema posnog, proizvodi Jablanik iz Sedlara. Najvise 300 do 350 dinara.

Gde ga proizvodi u kuhinji ili dnevnoj sobi? :smile:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ао. Ако крене ко пут Подгорице скорије, нека на пут не креће без канте(од 5, 6кг, је ли).

Ја сам се до прошлог(Божићњег) поста хранио "нормално" без ових "новотарија" док не набавих неки посни грчки сир, сличан фети, али много укуснији. Таман сам помислио да ми је то све чиме ћу себе да частим, кад ево- постоји и посни крем. 

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Посни крем

1 kg шећера, 1 l воде, ставити да ври 10 минута. Додати промешано 200 g шећера, 200 ml хладне воде, 3 - 4 кашике брашна и оставити да ври још 5 минута. Затим додати 2 маргарина. Кад се мало прохлади додати 2 кесице ванилиног шећера, 1 kg биљног млека у праху и мутити миксером. Поделити смесу на пола и додати у једну половину 100 g чоколаде. Добијена количина је око 3,5 kg крема. 

Правила сам крем по овом рецепту и одлично је испао. Биљно млеко у праху (мерење на кг)  може се наћи по повољној цени у продавницама здраве хране.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Домаћа нутела: Укус је бољи, а лако се прави  

Са једног од најбољих блогова о храни доносимо вам једноставан рецепт за домаћу нутелу. Ако на лицу места не слистите целу теглу, можете да је користите за палачинке, колачиће и крофне.

news_17770.jpg

Ауторка овог рецепта је Најва Кронфел, која има диплому Француског кулинарског института, али се на свом блогу "Cluelinary 101" посветила томе да помогне почетницима и аматерима у кувању одличним, а једноставним рецептима. Испробајте њен рецеп за домаћу нутелу:

Састојци:

две шоље печених и ољуштених лешника
шоља растопљене тамне чоколаде
две кашике какао праха
четири кашике шећера у праху
две кашике уља (од уљане репице)
трећину шоље кокосовог млека

***Немогуће је одолети овим чоколадним колачићима

Припрема:

У блендеру миксајте лешнике док се не претворе у пасту, неких 15 минута. Додајте остале састојке и наставите да миксујете док не постане глатко. Пробајте и додајте још шећера ако је потребно, или млека ако се чини да је превише суво.

Шећер заменимо здравијом алтернативом и умешамо састојке који су нам на располагању: лако, брзо и ефикано.  :)

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...