Jump to content

"U zemlji krvi i meda"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo,ko hoce,neka pogleda ovaj ocajno-glupi film

http://www.youtube.com/watch?v=ggx7VV2DrpA&feature=youtu.be

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

јеси ли га погледао целог?

Evo gledam ga upravo

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Gde se radnja desavala obzirom da govore engleski ?

U nekoj od americkih kolonija ccvige

Подели на овим сајтовима

I ja sam ga počeo gledati, zanima me samo kako se tamo našla autohtona folklorna češka Nacionalna simbolika, nešto malo izmjenjena jer samo Česi svoju zemlju smatraju onom koja mlijekom i medom obiluje. Pri tom se to mlijeko tumači razno, čak i trojako, još i kao krv i kao metal (měd). A Germani (Njemci, Švabe) kad su tu izreku i tu riječ tumačili kao "krv" imali su na umu prekrasne češke djevojke, Znači tu u Češkoj imamo krv i med (strdí) a i tamo u Bosni "krv i med", zanimljivo. Raspitam se, najvjerovatnije da su neki češki režisei imali prste u ovom filmu. Ili možda oni naši bosanski istudirani u Pragu, ko Kusturica. Uvidimo. Napišem vam o co jde, o čemu se radi čim to saznam.

Praotec Čech kdysi dávno vyšel na horu Říp a prohlásil toto je ta země mlékem a strdím oplývající

02-praotec-cech.jpg

Подели на овим сајтовима

Ispada po tim titlovima tamo da je je taj film režirala Angelina Jolie, zanima me samo kako je ona tako odlično informisana, obeznamena sa slovenskom, a to vrlo komplikovanom češkom simbolikom, ikonografijom i etnofrafijom?

0409_feel

Že by Kusturica měl v tom svoje prsty?

emil-kusturica-01.jpg

Подели на овим сајтовима

Најјаче да је Кустурица помагао Анђи :cheesy2:

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Филм је гори крш него што сам мислио, ужасно је досадан и напоран за гледање. Свака част свакоме ко је у биоскопу издржао цела 2 сата овог мучења.

Подели на овим сајтовима

Како може Лара Крофт да пише филм о рату уБосни, људи моји?!

Lara_Croft.png

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...