Srdjan Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Ево мало реалнијег приказа будуће руске цркве у Паризу: Не изгледа тако лоше. Права мала оаза... само овај кров да не заклања много небо... http://www.homecreat...sade-arch-sarl/ Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 ПРЕЛЕПА ЈЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Мени су некако најтоплије а истовремено и најлепше мале цркве у српсковизантијском стилу.Као црква Лазарица....Не знам,могуће да је сваком најлепше оно "његово",познато... -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Лепо,лепо, све док не крене прашина од саобраћаја. Па јел размишља неко ко ће да пере толке прозоре, отићи ће пара за још једну цркву, а не смем ни да помислим шта ће бити кад падне неки већи снег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miroslav Đorđević Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 14:32, АлексаАлексије рече Мени су некако најтоплије а истовремено и најлепше мале цркве у српсковизантијском стилу.Као црква Лазарица....Не знам,могуће да је сваком најлепше оно "његово", познато...Meni su najlepši antičkorimski hrišćanski hramovi. In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 14:41, Комуниста рече Meni su najlepši antičkorimski hrišćanski hramovi. Катакомбе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 14:37, -Владимир- рече Лепо,лепо, све док не крене прашина од саобраћаја. Па јел размишља неко ко ће да пере толке прозоре, отићи ће пара за још једну цркву, а не смем ни да помислим шта ће бити кад падне неки већи снег. Oces da kazes da niko od projektanata nije o tome mislio ili se salis? I u Parizu nikad ne pada veci sneg. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Ovakav arhitektonsko-crkveni kiceraj se od rusa i mogao ocekivati. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Фантастично је кад архитекте хвале пројекат, а они који се у архитектуру разумеју колико и чобан са Динаре у квантну физику пљују... Лепота Богом дане слободе. obi-wan and NinaD је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 2:55, Zeebedee рече A meni je vec muka od nasih novosagradjenih projekata za crkve "ala Pedja Ristic" ; ovo mi se svidja; drugacije je, neobicno, moderno a opet u ako je pogledas iz prve znas da je ruska crkva. A gradonacelnik neka se napije od muke U potpunosti se slažem. Nema gore stvari nego kad se u 21. veku grade objekti iz srednjeg veka. Svako doba treba da napreduje i da ima i svoja arhitektonska rešenja, a stari objekti treba da se čuvaju i održavaju. Ovaj projekat mi se sviđa i lepo si ga opisao. Manolis and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 14:48, obi-wan рече Oces da kazes da niko od projektanata nije o tome mislio ili se salis? I u Parizu nikad ne pada veci sneg. Зезам се , заборавио сам само да ставим смајлија, мада кад се сетим какав је нама био фебруар ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Ako se ne varam tema je da li je gradonacelnik Pariza za izgradnju ovakvog hrama U PARIZU a ne da li se hram nama dopada ili ne !? Pretpostavljam da su diskutanti na temi bili u Parizu i da ce se sloziti da bi ovakvo arhitektonsko resenje bilo neuskladjeno sa okolinom ako uzmemo u obzir lokaciju i blizinu Luvra , Notr Dama ... Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Напротив, овај објекат се одлично уклапа у своју непосредну околину и чини једну архитектонску целину са њим. А шта значи у близини је Нотрд Дам и Лувр? И Ајфелов торањ и брдо других савремених објеката су, нпр. пирамида испред Лувра... По тој логици у Паризу, Лондону и готово сваком главном граду у Европи не би смело ништа савремено да се гради у ширем центру. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Ovaj objekat moze samo da nadje svoje mesto u centru Moskve kao odraz Rusije u 21. veku u Parizu zaista nema sta da trazi u ovoj verziji. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 On 1. 3. 2012. at 15:57, NinaD рече U potpunosti se slažem. Nema gore stvari nego kad se u 21. veku grade objekti iz srednjeg veka. Svako doba treba da napreduje i da ima i svoja arhitektonska rešenja, a stari objekti treba da se čuvaju i održavaju. Ovaj projekat mi se sviđa i lepo si ga opisao. А зашто је онда Православна црква прихватила само барок од уз разне облике "византијске" архитектуре? Зашто никада није пратила ранија раздобља кроз њихова архитектонска решења? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука