Александрида Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Evo Kane,da ne budeš u sosi,ups u sosu,pa ne valja ni ovo...u sosovima..eeee sad liči ...vraćamo se na temu. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329948836' post='589520] коме поклони поверење, тај је задобио и љубав и послушност Oćeš reći da bi poverenje u društvo moglo da prevaziđe poverenje u roditelje...hmm...može biti,ali ću ja u tom slučaju biti u omašci,zar ne? Ne sviđa mi se ta ideja...Mada ko zna... Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Oćeš reći da bi poverenje u društvo moglo da prevaziđe poverenje u roditelje...hmm...može biti,ali ću ja u tom slučaju biti u omašci,zar ne? Ne sviđa mi se ta ideja...Mada ko zna... ако до тога дође, ауторитет љубави, чији год да је, увек превазилази ауторитет силе. суровина живота ... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Ma ja ne bi volela ni da dođe do toga,zaista se trudim,svojski.Ali društvo je vrlo uticajno na ovu našu dečicu.Prošla sam ja kroz mnoge faze odrastanja svog deteta,čak sam i ja rasla pored njega,dakle učila i ja pored njega,čak i od njega.Ne bi mi bilo sve jedno da dođe kući i kaže mi onako nešto kao iz prvog posta.Do duše,muškarac je,pa bi to drugačije sročio,čak mislim da bi bilo i gore rečeno. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Ево, по ко зна који пут излажем своју гордост опасности да будем нападнут и смрвљен. Желео бих да упутим браћи Драгом и Сићи питање: да ли ви своје ставове сматрате ставовима православних 'ришћана, и ако да, на основу чега (кратка аргументација)? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Уосталом, наслов и концепција теме су мало шовинистички. Девственост/недевственост женске особе се од мушке разликује само по видљивости, али не и по важности. Барем би тако требало да буде isi and feeble је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
isi Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Uvek je bilo maloletnica koje su rano počele sa seksualnim odnosom, ali su i rano uništile svoj život. Ovo ne mora da znači. Imam drugaricu koja je imala prvi odnos sa 14 godina i svi smo tad mislili da nije normalna. Sad se udala, ima dete i srećna je i mislim da nema nikakve posledice zbog toga, prosto je možda bila naprednija od nas. Meni je to tad bilo nezamislivo. a isto tako znam i devojke od 25 koje još čekaju onog pravog. Mislim da prvi sex nema mnogo veze sa godinama. Deci samo treba objasniti da nauce da se kontrolisu i izbore sa svime što ih obuzima i muči u pubertetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 ne valja se rano udaviti, posebno devojke jer ako su nezadovoljne seksom cesto varaju muzeve...zato ljude koje poznajem traze iskusnu koja je vec imala bogat seksualni zivot jer su tako sigurni, prosla je sito i reseto, a ove sto se cuvaju i pazeod njih beze kao djavo od krsta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 ne valja se rano udaviti, posebno devojke jer ako su nezadovoljne seksom cesto varaju muzeve...zato ljude koje poznajem traze iskusnu koja je vec imala bogat seksualni zivot jer su tako sigurni, prosla je sito i reseto, a ove sto se cuvaju i pazeod njih beze kao djavo od krsta... Тачно, али то није и никада не може бити православни хришћански начин размишљања. Извињавам се што упадам, али ипак би требало јасније говорити о неким стварима. А задовољност и незадовољност сексом није ствар "компатибилности", ма шта говорили поједини лекари, Светска здравствена организација итд. (они тврде и да хомосексуалност није болест). То је ствар блискости и љубави. Све остало је узалудно трење, узалудно трошење кремена anajrim, Таша, kirios1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Зар нико никада не помисли да је то што је неко некада био са неким пре него што је упознао свог брачног друга такође варање у неком смислу? obi-wan and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 ne valja se rano udaviti, posebno devojke jer ako su nezadovoljne seksom cesto varaju muzeve...zato ljude koje poznajem traze iskusnu koja je vec imala bogat seksualni zivot jer su tako sigurni, prosla je sito i reseto, a ove sto se cuvaju i pazeod njih beze kao djavo od krsta... Нема ту велики пенис, мали пенис, ствар је љубави. Ово што си написао је скоро па тачно и укоријењено. Али из којих све разлога данас човјек ступа у брак. Некада су доводили на невиђено, па се рађала врхунска љубав у браку, а није се из љубави рађао брак. Дакле, кад год ступила у брак, та дјевојка мора да има одговорност, шта ради и зашто ради? Ми живимо у добу када је секс постао божанство, индустрија, а никако плод љубави. И то се одразило и на језик. Био ја луд или не, увијек тврдим: глагол ј..... се, постоји само као узајамно повратни Верзија без повратне замјенице илити ријечице (честице) се, постоји у народу, али говори о потпуном извитоперењу секса. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
isi Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Зар нико никада не помисли да је то што је неко некада био са неким пре него што је упознао свог брачног друга такође варање у неком смислу? A ko koga onda tu vara? Varamo li onoga s kim smo bili prvi put, pa nismo s njim ostali, ili varamo onoga s kim smo danas, a nismo ga čekali? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 A ko koga onda tu vara? Varamo li onoga s kim smo bili prvi put, pa nismo s njim ostali, ili varamo onoga s kim smo danas, a nismo ga čekali? И једног и другог, а богами и себе. Али није поента у "чекању", не постоји "чекање". Поента је у одговорности поступка. Ако сам се одлучио да се "прислоним" са неким (један од најзанимљивијих израза за сексуални однос који сам чуо), та одлука треба да је одговорна и заснована на разматрању свих консеквенци, а не олака и необавезујућа. Наши поступци нас обавезују. Марјанн, isi, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 mislim da malo preterujete u iscudjavanju u vezi tako "ranog" sexa. naravno da ja to ne odobravam niti bi moje dete tako vaspitavao, ali mislim da zaboravljamo jednu bitnu stvar a to je raskorak izmedju prirode i trenutnog kulturnog nivoa covecanstva. neko je rekao da devojke od 13 14 15 nisu fizicki ni duhovno spremne za tako nesto. evo ja bi voleo da cujem a kako to i zbog cega nisu spremne? mislim, malo preterujemo u "zapanjenosti" (opet kazem ni ja to ne odobravam), ali onog trenutka kada su deca bioloski spremna za odnose tada treba i ocekivati i takve stvari od njih, zar to nije logicno? dakle jos jednom, nisam za to jer se tu postavlja niz pitanja (zastita, zacece, strasti,... pa u kranjem slucaju i moral) medjutim budimo objektivni priroda donosi svoje, to sto je neko ostao devstven do ko zna koje godine ima da zahvali spletu okolnosti, kao i to sto je neko izgubio nevinost rano takodje moze da zahvali spletu okolnosti ALI u svakom slucaju ni jedno ni drugo nije protivno prirodi. dakle ta deca nisu mastoviti monstrumi koji izvitoperuju prirodu. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Nažalost, nema ga Deni72 da malo prokomentariše sve ovo 0205_whistling Владан је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука