Милан Ракић Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Bolje Dveri nego zveri Па ајде опростићу ти ипак, шармантни брат Бошко је олакшавајућа околност... Kaludjerovic Sreten, Лазар Нешић, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 ako sam nekog na neki nacin uvrijedio prastajte Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Постоје људи којима је тешко рећи било шта од овог што сам набројала у наслову теме. И онда када би и хтјели да се извину некако користе заобилазнице, около коле - па на мала врата. Често сам добијала поклоне или услуге као некакав знак да дотична особа која ме је нечим увриједила жели да се извини. Слично је и са "Хвала". Док сам радила ријетко сам могла да чујем да сарадници једни другима упућују ову ријеч, иако је заслужена. Е сад, шта ви мислите о овоме? Зашто је неким људима немогуће изговорити опрости? Mislim da je bitno da je trend pozitivan. Nije lako reći i "oprosti", "izvini" ili "opraštam ti" ili "hvala". To su reči koje pokreću kompletnu unutrašnjost, raspinju celo srce i čine rane otvorenima. Zato uz dosta takta treba prihvatiti i makar mali znak da je "oprosti" u najavi ...nema veze - sa sazrevanjem, kada se na rane uhvati krasta, će to biti pravo "oprosti". Treba istrčati u susret toj bojažljivosti kao otac bludnog sina koji je istrčao daleko da primi izvinjenje! Kod nas Balkanaca sve je afektivno, naglo (odraz naivnosti - zato smo skloni stihijama mržnje, zajedljivosti i drugih sličnih strasti) ...kao da sve mora odmah i sad - preko noći. Čovek je višeslojan, neispitano dubok. Ako uspemo da malo samo stanemo na loptu ..da nekad "progutamo" sitnice bez trača i ogovaranja ...pa da pustimo da neka nepravda ili "reč" malo odleži ...već sutra će možda biti bolji ambijent da ona bude izgovorena sa mnogo dubljim značenjem. Рапсоди, Дијана. and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 30, 2016 Пријави Подели Написано Март 30, 2016 Eво једне комп. која одговара теми PredragVId and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 1 minute ago, Suncokret54 рече и опрости ми где ти сагреши мени Valjda opraštam ti gde ti sagreši meni... Ni 'opraštam ti' ne boli... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука