Jump to content

Рад и његови плодови

Оцени ову тему

Marjanovic

Препоручена порука

On 23. 7. 2012. at 15:34, Dragi рече

Samo ja sam došao legalno, ne ilegalno, i pošto sam im bio potreban i imali su dosta i za mene.. Nisam došao nezvan, tajno, da im otimam kuće i njive. Zadnje odmah vraćaju. Austrija kaže: Nama treba godišnje toliko i toliko novih migranta, i mi biramo ko nam dolazi. A ti kad si toliko pametan, izgradi prvo kuću, onda pozovi jednu meksikansku familiju da je naseli a ti se lepo iseli na ulicu!

А јели, одакле теби то да неко отима куће и њиве? То ни Шешељ не би лепше срочио. :D Спусти се бре мало на земљу. Језик и тастатура ти раде далеко брже од мозга.

А овом последњем управо и причам, само малчице другачије. Ја направим кућу и фабрику и зовнем мексиканску фамилију да ради и заради за своју кућу, а онда им њено величанство држава каже да не могу да дођу у моју сопствену кућу или фабрику. А зашто? Па јер политичарске свиње купују гласове људи твог менталног склопа који верују да њима Мексиканци (у западноевропском случају то могу да буду и Срби) отимају послове. А има и дилеја које верују да им угрожавају безбедност. Све у свему, има ту доста посла за психијатрију.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да, то је потпуно наопака логика. Сваки човек који дође да ради у неку земљу у ствари користи друштву. Он не узима никоме ништа, него пружа другима неку вредност и за то добија плату. Уосталом, САД су изградили имигранти...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Dragi, ja sam uvek za solidarnost. I ja sam sam ovde gde sam jer su drugi bili solidarni i omogucili mi boravak ovde tako da bi bilo neposteno sa moje strane kada bih sada ja odbio da budem soilidaran sa nekim drugim. A na stranu sto su predrasude o imigrantima vrlo pogresne.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Тих десет мексиканаца треба негде да живе и нешто да једу. И твој другар радник може лепо да им изнајми собе или продаје пљескавице и живи боље него раније када је морао да копа канале.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 23. 7. 2012. at 15:57, Dragi рече
Možete vi da kukate ovde na forumu koliko hoćete, Ameru i bilo kome boli uvo za to, jer on je gospodar na svojoj zemlji i on odlučuje ko mu dolazi a ko ne.

Ма све је то ОК. Ја немам ништа против да ти одлучујеш кога ћеш да примиш на своју земљу. Отвори фирму и уведи правило да сви запослени морају да буду Срби, Аустријанци, шта год ти је драго. Проблем је што ти полицијском и војном силом мени забрањујеш да примим кога хоћу на моју земљу проглашавајући је нашом заједничком.

Подели на овим сајтовима

Драги, не разумеш главну ствар у целој тој причи. Сваки радник који дође и "заузме" неко радно место истовремено отвара још два. Јер ти људи исто имају потребе као и сви остали, па ће своје плате трошити као и сви други.

Значи онај ко ограничава кретање људи никоме не помаже, у ствари свима штети.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 23. 7. 2012. at 16:23, Dragi рече
Možeš ti njima da prepustiš tvoje radno mesto, kako bi to bilo..? Šta, nije opcija, jer onda nemate ti i tvoja deca od čega da živite? Aha, sad odjednom.. Ovo vam je 100% kapitalizam: Ja zase*em*, ali da plate trebaju drugi...

Опет праисторијска економска логика. Звонко отвори фирму и створи десет нових радних места. Нема никакве потребе да Звонко поклања свој посао. Напротив, и Звонков стандард иде на горе и десет нових људи је добило посао. То вам је 100% капитализам.

Niko nije protiv tih ljudi, ali jednostavno nema se dovoljno. Jedan mali broj može da se primi, ali ne može svako da se primi, prosto zato jer nemamo dovoljno zemlje, dovoljno radna mesta, dovoljno resursa za sve.

Откуд Обама зна да ли Звонко има места за још десет људи или нема? Ваљда Звонко зна колико има слободних места у својој фирми и које људе жели да запосли, да ли има ресурсе за то или нема итд, итд.

Osim toga, želimo isto da naša zemlja ostane naša zemlja, ne da je napune stranci pa da bude njihova zemlja.

Поздравио те Адолф.

Ovaj će problem i Srbija jednoga dana da ima, onda vaš sin i vaša ćerka nemaju posao iako imaju sve školovanje i ostalo, ali nema se dovoljno radnih mesta (dobro, ovo je i danas poznato), a tamo neki "liberalac" traži da se prime još više stranih radnika u Srbiju.. Biće, biće, onda ćete i nas ovde da razumete.

”Либералац” не тражи да се прими још страних радника, него да свако буде слободан да запосли кога год хоће. Ако ми посао завршавају странци, примићу странце, ако ми посао завршавају ”наши”, примићу ”наше”. Проблем је што теби држава не дозвољава да слободно примиш странце, него има неке своје критеријуме који везе немају са стварним животом.

Подели на овим сајтовима

Нема ту никаквог "фантазирања", то су чињенице. Елементарни закони економије.

Радна места нису фиксирана ствар. Није то одређени број "столица" на које може да седне само толико људи, већ се стално мења и прилагођава. Ако неко запосли Кинезе који су јефтинији од мене, требаће му неко да руководи послом. Осим тога, уштедеће капитал па ће отворити још једну фабрику...

Кажем ти Драги - у тој причи сви добијају и напредује се. Све друго само штети људима и успорава нас. Ко зна како би данас лепо живели да није било свих тих алавих политичара који нас "штите". Нека фала, пустите ме да се штитим сам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па да, управо тај "амерички рецепт" је скоро потпуно уништио америчку аутомобилску индустрију која је некада била најјача на свету. Детроит је од најбогатијег града у САД сада постао ругло и рушевина...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Знаш ли да је долазак у САД био потпуно слободан све негде до прве половине 20-тог века? Чак нису уопште тражили пасош, то није постојало код њих уопште. Једини услов био је да будеш здрав, да немаш туберкулозу или нешто слично.

И то је био период највећег економског напретка у историји човечанства, а посла је било за све.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма најбоље да свака држава затвори границе и не пушта никога. То је лепо функционисало у СССР-у. Додуше, нико и није био луд да иде тамо...

И сваки град да се затвори скроз. Што неко из мањег града да дође и да ми узме посао. И ови млади стално се рађају па нам узимају послове, нек иду на друго место. То све треба избацити напоље и не пуштати никога да уђе. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

da ne kvarim polemiku, naziv teme je baš lep 4869

nadam se da će je svako prepoznati u svom životu (temu), ma gde bio

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

On 23. 7. 2012. at 19:57, ZvonkoM рече
И сваки град да се затвори скроз. Што неко из мањег града да дође и да ми узме посао. И ови млади стално се рађају па нам узимају послове, нек иду на друго место. То све треба избацити напоље и не пуштати никога да уђе. :)

И ако се зезаш, има појединих Београђана који тако мисле. Било је и овде на форуму.

Подели на овим сајтовима

On 23. 7. 2012. at 17:03, Dragi рече
Evo ovako, druže: Ako hoćeš da posluješ kod nas, imaš prvo da zaposliš naše ljude. Suprotno imaš slobodu da tvoje preduzeće osnivaš na drugo mesto, a mi imamo slobodu da tvoje produkte ne kupujemo.

А којих то вас? И које ”ваше људе”, Србе или Аустријанце? Зашто ти онда добровољно не предаш свој посао Аустријанцима, него им узимаш хлеб? :D

Američki recept

хахахахахах Амерички рецепт мало сутра. Можда једино тамо можеш да успеш подједнако лако без обзира на то ко си, шта си, одакле си, које си боје, вере, нације...

I ne, mene ne pozdravlja Adolf. Te fore uzmi sa sobom u toaletu i izbriši sa njima svoju zadnjicu.

Поздравља те, поздравља. Те приче о нашој земљи коју треба чувати од странаца су и те како из његове и сличних кухињице.

Подели на овим сајтовима

On 23. 7. 2012. at 19:23, Dragi рече
Ovo danas važi za svaku klasičnu imigranstku državu, da'l SAD, Kanada, Australija, svuda smeš da uđeš jedino ako oni dozvole i ako u tebe vide korist.

Ма да, сигурно неки бирократчићи у амбасади лепо могу да процене ко је колико користан. Ако ми је неко дао посао, већ сам му ваљда користан, шта има додатно неки дебил да ми дозвољава или не. Ако је већ до безбедности, нема фрке, нек провере да ли имам криминалну прошлост и слично, а не да одбију неку девојку 10.00 просек јер је млада и није удата, па може да се уда за Американца, а после ње пусте неку надрогирану истетовирану свињу која ни не зна енглески уопште и која је виђена за мутне радње.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...