nedeljko Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Ко нас ништа није лако " предвидети ". Ко је могао на изборима 2008. год. да предвиди будућу коалицију на власти ? -Слажем се ни ДС ни СНС неће добити гласове за никакву, а камоли, апсолутну већину. - То што су, тренутно, " две велике странке ", у Србији, не значи, ама баш ништа - имамо сијасет примера - СПС. СПО, СРС... То ко шта очекује је очигледно, а шта ће бити - видећемо. Комбинације су разноврсне, а давати закључке, је незахвално. То нам потврђује пређашња коалициона комбинаторика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Aleksandre zaboravljas ruski faktor u SPS tako da nije nemoguce da naprave postoizbornu koaliciju sa SNS i DSS. Не знам, све је могуће. Ја нећу на изборе, а једино за шта навијам је неулазак у Скупштину или барем не у Владу ЛДП-а и сличних петоколонаша. Таква политика је, тренутно, највећа опасност за Србију. Ако нам Чеда и Курјак Мула Јусуф буду водили политику, можемо рећи: збогом Србијо. Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 За ово " навијам за неулазак у скупштину " - брат Валтер би рекао да није - хришћански. Да неко непомисли да измишљам : ВАЛТЕР : И да.. није нормално за Хришћанина да прижељкује туђу пропаст,.. макар и политичког опонента... Поготову ако је тај такође Хришћанин.. чак иако је ''само'' човек. - цитат. Сада, могуће је да ова констатација важи само за " Љотићевски настројене дверјане "- ако прочита могао би да да свој коментар. Или да порекне - клевету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Niko tebi ne brani da budes ateista i Srbin.Srbin je etnicka pripadnost i nema veze sa religijom.Medjutim mi ne bi opstali do danas da nam nije bilo svetog pravoslavlja i Crkve koja je cuvala identitet naseg naroda po turskim zulumom.Koliko je Pravoslavlje bilo ukorenjeno u Srpskom narodu govori i to da su Turci mislil da ce spaljivanje mostiju Svetoga Save da slomi Srbe.Svi vidjeniji Srbi su bili Pravoslavci.Nemanjici,Karadjodje,Car Lazar ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Vrlo je bitno imati na umu da srpstvo nije isto što i Pravoslavlje. Pravoslavna vera ima vrlo važnu ulogu i istoriji Srbije i to niko ne spori. Ipak, ona priča "Srbin nekršten ne biva, Srbin ne može biti ateista" je nedopustiva i protiv toga se itekako treba boriti. Evo, ja sam odbacio svu duhovnost (pa i Pravoslavlje), zajedno sa svim sujeverjima, praznoverjima i kvazinaukom, ali sam i dalje Srbin i nisam pljunuo na svoj identitet. Treba prekinuti sa besmislenom propagandom da Srbin treba da se stidi svoje nereligioznosti i da se plaši da kaže da je ateista. Isto tako, nedopustivo je koristiti religiju za potrebe političke promocije, kao što radi Jadranka Šešelj i Naprednjaci (pitanje "krsna slava" na formularu za prijavu), ili kada političari idu u crkvu da glume vernike. Znam da ćete mi sada reći da ne biste glasali za neku političku opciju na osnovu toga da li lepo glume vernike ili ne, ali nemojte zaboraviti da je ovaj narod zatupljen i nedovoljno obrazovan. Da nije tako, ovi lopovi ne bi bili na vlati i poslednje 4 godine. Sad sam baš objavio na grupi ateista link ka religiji starih Slovena, jer je to prava srBska religija koja je 3000 godina starija od Hrišćanstva i mislim da je to prava strategija za prepucavanje sa onima koji izjednačavaju naciju i religiju. Не бој се, неће они ударити на атеизам и сваки други идентитет који се не поистовећује са садашњим, већинским. Напротив. Удариће управо на тај "заостали" већински идентитет. Неко рече и добро рече, овакав недотупави народ и залсужује "Преокрет". Нама смета властити идентитет, вера предака, кулутура - све бисмо то да мењамо у име "толеранције" и "разбијања предрасуда", "сарадње са другима", "познавања", "поштовања". Ко да све то не можемо а да ипак останемо оно што јесмо. Енглези неће да макну старе телефонске говорнице јер је то део њиховог идентитета, а ми смо спремни да се одрекнемо свега: вере, писма, језика, свега - и да верујемо да ће нам бити боље. Неће. И не само да нам неће бити боље, већ ћемо изгубити поштовање других народа. Са вазалима и бескичмењацима нико неће озбиљно наступати и комуницирати. Бићемо сирови материјал за разне, западне хумористичке емисије. Спрдаће се са нама, а ми ћемо веровати да смо "прсветљени" јер смо снажно пљунули на све оно што нас је чинило народом. Мука ми је више од тих "грађанских иницијатива". То је куга које ће доћи главе Србији. Apis, Благовесник and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Читајте добро и разумите шта најављују апостоли српске пропасти: Nastavni sadržaji, mada promovišu toleranciju, retko zaista afirmišu različitost ili stimulišu upoznavanje onih koji se razlikuju. Ovaj domen edukacije obično je ostavljen nevladinom sektoru, dok državno obrazovanje stimuliše izgradnju i razvoj nacionalnog (srpskog) i pravoslavnog identiteta, kako kroz nastavne sadržaje (u predmetima kao što su istorija i maternji jezik i književnost) tako i kroz održavanje dihotomije veronauka/građansko vaspitanje. Analize udžbenika sistematski su pokazivale kako nastavne sadržaje treba senzitivizovati za ova pitanja, i nudile rešenja, međutim - «alternativni» nastavni sadržaji su ili marginalizovani, ili devalorizovani kroz državni protekcionizam nad izdavanjem udžbenika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Znam da ćete mi sada reći da ne biste glasali za neku političku opciju na osnovu toga da li lepo glume vernike ili ne, ali nemojte zaboraviti da je ovaj narod zatupljen i nedovoljno obrazovan. Da nije tako, ovi lopovi ne bi bili na vlati i poslednje 4 godine. Овај народ је дуготрпељив, частан, поштен и радан само га разноразни хоштаплери, барабе и вуцибатине покушавају унизити и приказати -" затупљеним " и " недовољно образованим ". Ту не мислим на тебе - већ на оне који конкретно покушавају да од Срба направе - робље. Нико није гласао за ту " лоповску коалицију " - она се , некако, сама наметнула. Ево прилике да 6. маја то исправимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Ono što vam DS misli Čeda govori. Огњен, nedeljko and Apis је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Dovoljno je samo videti kakva je imena dao svojoj deci da se vidi o koliko retardiranom kosmopoliti se radi sina Mihajlo Lajf i ćerke Jana Hart i ZoraFejt .... da bi deci dao ovakva imena zaista treba da budes ili retardiran ili drogiran Благовесник and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Зато, мој савет свима вама којима Црква значи нешто у животу: будите "грађани" само онолико колико морате. "Подајте цару царево" онолико колико се мора да би се опстало. А свој идентитет градите на Литургији. Што сам старији, ово ми бива све јасније. Хвала Богу да постоји Црква, темељ где могу да себе назидам. Све остало ће однети ветар. Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Цару царево - изађи на изборе Богу Божије - прекрижи листић и, врати се својим пословима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Ateizam je već bio pod udarom, koliko pre par meseci usled onih mahinacija na popisu, a i tokom devedesetih kada je pravoslavno Hrišćanstvo više bilo pomodarstvo nego vera. Naravno, ja sam za to da se uspostavi balans (koji verovatno nikada nije postojao), a ne da se ide u drugu krajnost. Srbi su se već jednom odrekli vere svojih predaka, pre oko 830 godina kada su primali Hrišćanstvo. Vera i duhovnost su lični izbor čoveka, a ne uslov pripadanja naciji. Čovek ne gubi identitet kada se odrekne nedokazive hipoteze. Slažem se da Čeda vodi u vazalstvo i bezkičmenjaštvo, a odbacivanje religije je tu samo sporedno. Ipak, sekularno društvo je nužnost da bi se društo uopšte smatralo civlizovanim. Postoji način da se bude čvrst i dosledan i da se tako zavredi poštovanje drugih naroda, a da se pri tome ne veruje u imaginarna bića. Hristos nije imaginarno bice vec istorijska licnost koja je prevrnula citav svet naglavacke.Od njega merimo cak i vreme pa ti vidi koliko je imaginaran.Kako ti kao ateista objasnjavas da je hriscanstvo uprkos progonima i mucenjima u prvih 300 god postalo vodeca religija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Hristos nije imaginarno bice vec istorijska licnost koja je prevrnula citav svet naglavacke. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 1, 2012 Пријави Подели Написано Мај 1, 2012 Ti nastavljas da evoluiras u gluposti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука