Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Meni ta "slobodna volja" nije bas najjasnija... ako sam dobro razumeo Bog daje slobodnu volju da sami biramo stagod mislimo da je za nas najbolje ali nam jasno porucuje da "kuku ga nama ako izaberemo bilo sta osim njega"? Pa to nije slobodna volja... to je pasivna agresija...? Pa to je najvazniji aspekt ljudskog bica koji mu daruje Bog.Znaci On koji je Svemoguc daje ti mogucnost da ga odbacis,da ga pljujes,da se sprdas snjim ali na kraju se Njemu vracas nije to nikakva ,,pasivna agresivnost,, vec realnost.Ti si je odbacio koliko vidim i to je tvoja stvar.Imas pravo na to.Bog daje slobodu izbora da bi dobio istinsko dobro-ljubav,znaci On nece da Ga ti na silu prihvatis.da te On bichuje a da Ga ti posle dovoljno bichevanja zavolis.Ljubav je stvar slobodnog izbora.Kao sto i ti bi voleo da neko tebe voli zbog ono sto ti jesi a ne zbog moci ,para i sl stvari vec da te zavoli kao licnost.E sad je pitanje da li ti znas sta je za tebe najbolje? Crveni Baron, R.Žiskar and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Ljubav koja se uslovljava gubi svaki svoj smisao... sto se ividi kod pravoslavnih hriscana gde verujem njih 5% kappira sta ti pricas dok ostalih 95% "voli" boga zato sto: tako treba valja se jer je i moj deda isto tako da mu se ne zameri da ga ne naljuti da se ispostuje tradicija a meni i dalje to nije koncept slobodne volje jer me podseca na situaciju da ti cale sagradi ogromnu kucu i kaze ti ti imas izbor da radis u zivotu sta god zelis ali ako uradis bilo sta drugo osim da se uselis u ovu kucu, ja te vise ne priznajem za sina... I onda sin ima slobodan izbor da li ce da zavoli caleta ili ne? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Ljubav koja se uslovljava gubi svaki svoj smisao... sto se ividi kod pravoslavnih hriscana gde verujem njih 5% kappira sta ti pricas dok ostalih 95% "voli" boga zato sto: tako treba valja se jer je i moj deda isto tako da mu se ne zameri da ga ne naljuti da se ispostuje tradicija a meni i dalje to nije koncept slobodne volje jer me podseca na situaciju da ti cale sagradi ogromnu kucu i kaze ti ti imas izbor da radis u zivotu sta god zelis ali ako uradis bilo sta drugo osim da se uselis u ovu kucu, ja te vise ne priznajem za sina... I onda sin ima slobodan izbor da li ce da zavoli caleta ili ne? Problem je sto ti zanemearujes svoju duhovnu komponentu koja je esencijalna i koja pokrece tvoje telo,misli i svako tvoje delovanje.Imas materijalisticki pogled na svet.Tvoja misao je slobodna i to niko ne moze da ti oduzme.dakle ljudi su izabrali da veruju ne moze to niko da im nametne kao sto i ne moze niko ni tebi ni meni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 a meni i dalje to nije koncept slobodne volje jer me podseca na situaciju da ti cale sagradi ogromnu kucu i kaze ti ti imas izbor da radis u zivotu sta god zelis ali ako uradis bilo sta drugo osim da se uselis u ovu kucu, ja te vise ne priznajem za sina... ne, upravo je obrnuto i glasilo bi: ja te vise ne priznajem za oca... i ko tako odluci tako mu i biva Apis је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 A zasto ne bude "kako god uradis ja te volim zato sto si mi sin... svaku tvoju odluku ja podrzavam jer te volim" ? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 A zasto ne bude "kako god uradis ja te volim zato sto si mi sin... svaku tvoju odluku ja podrzavam jer te volim" ? Pa nije to ljubav.Ljubav je briga o drugome a ne podrzavanje u svemu.Kao sto ti svom detetu neces da kazes idi sine drogiraj se ljubi te tata jer ja te volim vec odmah u startu kazes sine to je pogubno za tebe.Bezi od toga.dakle Otac savetuje sin bira Otac uvek zeli dobro svom detetu mada ima i bolesnika ali velika vecina zeli dobro i to je ljubav briga o onome koga volimo a ne ispunjavanje svakavih hirova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Нажалост, у много чему Чедица је у праву Boba је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 A zasto ne bude "kako god uradis ja te volim zato sto si mi sin... svaku tvoju odluku ja podrzavam jer te volim" ? pa tako i jeste, ako se odreknes Boga to se postuje greengrin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 pa tako i jeste, ako se odreknes Boga to se postuje greengrin Divno... dakle svejedno je dal si pravoslavac ili ateista ili hindus... bog sve podjednako voli... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Divno... dakle svejedno je dal si pravoslavac ili ateista ili hindus... bog sve podjednako voli... nisi ti mene bas razumeo a sve pise u Svetom Pismu pa citaj Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 onda nije svejedno? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 onda nije svejedno? Naravno da nije greengrin Boba, Таша and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Pa znaci u pravu sam kad kazem da te bog voli samo ako se privolis njemu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Знаш како, сунце сија исто без обзира како си се обукао, ал' опет, није свеједно дал' носиш мајицу или зимску јакну. Boba and Apis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 ajde nekako da se uglavim u ovu metaforu... dakle ti imas izbor da nosis sta zelis ali da znas da ako obuces bilo sta osim majice mnogo ce lose da ti bude... eto, i kakav je to izbor? To nije izbor, to je privid izbora... MORAS da nosis majicu jer ces inace da umres od toplotnog udara.. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука