Jump to content

Животни век људи?

Препоручена порука

Gastroenterolog

Pa sad...prirodnija ishrana u svakom slucaju, ali su imali povecanu opasnost od infektivnih oboljenja.

Nisam mislio samo na to - naime, palo mi je na pamet koliko ova prica hrvatskog lekara moze da ima veze sa nekim mestima opisanim u Bibliji.

Recimo, na jednom mestu u 1. Knjizi Mojsijevoj se kaze:

"A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina."

Ovo mesto se poklapa sa tim sto si gore rekla - da se ljudski vek skracivao u skladu sa nagomilavanjem greha medju ljudima, kao i sa tezinom tog greha. Drugim recima, ako gledamo doslovno, Bog je (na odredjeni nacin) skratio (pedagoski) ljuCki zivotni vek od prvobitnog duzeg.

Naravno, ne tvrdim nista ovde, daleko od toga, prosto glasno razmisljam.

I kao sto rece Ivica (Stojkovic) - nije ovo pitanje od neke presudne vaznosti za nase spasenje, jednostavno je zanimljivo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da li vjeruješ da ovaj svijet leži na vodi?

Pa ne lezi, niti je utemeljen na vodi.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Kada bi procesi u organizmu mogli da se odvijaju na 34 stepena, ljudi bi živeli preko 200 godina.

Zanimljivo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mislim da su ljudi živjeli znatno duže u početku jer su prosto rečeno bili zdraviji u glavu

Da, i meni je to palo na pamet.

Kad danas pogledam i uporedim dugovecne ljude za koje znam iz blize okoline, cini mi se - jedina zajednicka osobina im je upravo to da su zdraviji u pamet od ostalih (kako bi rekli prosto - kod njih je u pitanju odsustvo nagomilanih gresnih navika).

Подели на овим сајтовима

Kad danas pogledam i uporedim dugovecne ljude za koje znam iz blize okoline, cini mi se - jedina zajednicka osobina im je upravo to da su zdraviji u pamet od ostalih (kako bi rekli prosto - kod njih je u pitanju odsustvo nagomilanih gresnih navika).

Ја сам баш скоро размишљао зашто врло често нацисти и комуњаре живе дуго. Сетих се тога скоро кад су испребијали оног зликовца Капичића, па се онда сетих и оних наци избеглица у Аргентину... Не зна се ко је од њих здравији у главу...

Подели на овим сајтовима

Не заборавите да су по библијској причи људи пре Потопа били веома зли. Ако је било дуговечности, онда је то било због услова окружења.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A na čem leži?

Koliko procenata ljudskog tijela čini voda(tečnost)?

Svijet - zemlja lebdi u vakuumu, nije temeljena na vodi kako su se razumjeli neki stihovi iz Sv.Pisma.

Procenat vode u ljudskom tijelu nema veze sa tim na cemu je svijet utemeljen. Ovo utemeljen sfvati doslovo - na temeljima kao starickom nosecem elementu.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...