Raskoljnikov Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Данашњи Срби имају од њих што-шта,пре свега манастире и задужбине широм Србије. Већина Срба се изгубила у беспућима безбожничког интернационализма и либерализма,али мањина нас је од тих великих Срба наследила систем вредности.Борба за своју Отаџбину и Православље до последњег даха и последње капи крви. Од Његоша смо наследили највише..."Нека буде борба непрестана,нека буде што бити не може". "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 :229229229: :229229229: :229229229: Nekada su hriscane bezboznici ubijali, a sta ce hriscanin da uradi bezbozniku...payback time winter winter winter http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 11. 2. 2012. at 19:09, angst рече Веб сајт. Светосавље није веб сајт,већ православно хришћанство српског стила и искуства.Светосавље је најлепша вера -хришћанство које је прожето српским системом вредности,хероизмом које је најбоље опевао велики Његош и култом предака. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:16, Raskoljnikov рече Светосавље није веб сајт,већ православно хришћанство српског стила и искуства.Светосавље је најлепша вера -хришћанство које је прожето српским системом вредности,хероизмом које је најбоље опевао велики Његош и култом предака. E, to, bas je to Bozija zapovest i volja - gradi idole i kultove :rolleyes: . I ne postoji Pravoslavlje srpskog stila, sta ces sa Pravoslavnim Japancem ili crncem, sta kao oni su manje Pravoslavci od nas :rolleyes: http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:09, Katarina N рече :229229229: :229229229: :229229229: Nekada su hriscane bezboznici ubijali, a sta ce hriscanin da uradi bezbozniku...payback time winter winter winter Молио бих да ми се не изврћу речи.Нападати и убијати није хришћански и нисам на то мислио. Када сам рекао борба за Отаџбину мислио сам на одбрану Србије од страних завојевача и на вођење праведног рата;а борба за Православље се не одвија на физичком плану,огњем и мачем,већ се та борба одиграва у нама самима-то је духовна борба. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:19, Raskoljnikov рече Молио бих да ми се не изврћу речи.Нападати и убијати није хришћански и нисам на то мислио. Када сам рекао борба за Отаџбину мислио сам на одбрану Србије од страних завојевача и на вођење праведног рата;а борба за Православље се не одвија на физичком плану,огњем и мачем,већ се та борба одиграва у нама самима-то је духовна борба. Pa onda preciziraj tako, ovako je delovalo kao da pozivas na linc winter http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Родионе, ниси ти то све баш најбоље скапирао... Можда би најбоље било да кренеш од почетка - узми, на пример, четири књиге Томаса Хопка Православље, па кад мало боље проучиш неке основне ствари, крени да дискутујеш... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:19, Katarina N рече E, to, bas je to Bozija zapovest i volja - gradi idole i kultove :rolleyes: . I ne postoji Pravoslavlje srpskog stila, sta ces sa Pravoslavnim Japancem ili crncem, sta kao oni su manje Pravoslavci od nas :rolleyes: Нико од наших предака не прави идоле,али да није њих било не би било ни нас данас,нити бисмо били православци. Ми имамо и култ славе...да није и то нехришћански? Све у свему, нико неће моћи у српском народу да уништи човекољубље,слободољубље,част,понос,борбеност. Наше православље је незамисливо без косовског мита... Зар није један од највећих православаца Његош,практично уздигао на ранг божанства Милоша Обилића?Морате да узмете у обзир да ми имамо особени дух и тај дух је неуништив.То је Његош веома добро увидео и није желео да потире тај дух,није желео да врши насиље над херојским духом народа. Када се православље споји са тим нашим духом,који је одувек поседовао култ предака,добијамо специфично православље које је само нама познато.И то је наравно велико богатство за нас. А наравно да православни Јапанци и црнци нису мањи православци од нас,чак шта више,могу бити и бољи православци.Не видим ту никакав проблем. Али никада неће моћи да потпуно буду исти православље Срба,који у својој души носе косовски завет, и православље Јапанаца је прилагођено њиховом поднебљу и култури. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:23, nishizawa рече Родионе, ниси ти то све баш најбоље скапирао... Можда би најбоље било да кренеш од почетка - узми, на пример, четири књиге Томаса Хопка Православље, па кад мало боље проучиш неке основне ствари, крени да дискутујеш... Шта са том књигом?Шта има у њој тако мудро да ће ме просветлити? Зна се шта је Православље за нас Србе и никакав Хопк ме не може убедити да треба да се одрекнемо Отаџбине и предака.Наши преци су 1389.год.склопили завет са Богом и тај завет не може оповргнути никаква књига. За мене су много већи ауторитети Његош и свети Николај Велимировић од тог Хопка! "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Цитат Нико од наших предака не прави идоле,али да није њих било не би било ни нас данас,нити бисмо били православци. To niko ne spori. Цитат Ми имамо и култ славе...да није и то нехришћански? Jeste, ako slava i drugi elementi tradicije dobiju primarno mesto u Crkvi, i tako postaju pogubni po eklisiologiju. Цитат Наше православље је незамисливо без косовског мита... Ne postoji nikakvo nase pravoslavlje. Pravoslavlje je jedno i jedino. Цитат Када се православље споји са тим нашим духом,који је одувек поседовао култ предака,добијамо специфично православље које је само нама познато. Ne, ovo nikako nije jeres.... Цитат Али никада неће моћи да потпуно буду исти православље Срба,који у својој души носе косовски завет, и православље Јапанаца је прилагођено њиховом поднебљу и култури. Ne prilagodjava se pravoslavlje kulturi vec upravo suprotno - kultura i tradicija se prilagodjavaju pravoslavlju, tj. nalaze se u sluzbi vere a ne obrnuto. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Цитат За мене су много већи ауторитети Његош и свети Николај Велимировић од тог Хопка! Za coveka koji sebe smatra slobodnim misliocem, stvarno je nezamislivo da se poziva na autoritete. Da ne spominjem cinjenicu da ti vaseljenski sabori nisu nikakvi autoriteti, ali zato neki ljudi to jesu. Pravoslavno, nema sta... Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Vredi podsetiti se. klik nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 13:38, Raskoljnikov рече Шта са том књигом?Шта има у њој тако мудро да ће ме просветлити? Зна се шта је Православље за нас Србе и никакав Хопк ме не може убедити да треба да се одрекнемо Отаџбине и предака.Наши преци су 1389.год.склопили завет са Богом и тај завет не може оповргнути никаква књига. За мене су много већи ауторитети Његош и свети Николај Велимировић од тог Хопка! Тешко ономе ко је ненаучен учитељ другима постао... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Као прво није "косовски мит" него косовски завјет - митови су већином фантастичне и непровјерене приче, као друго "светосавље је вјера" је управо потпуна небулоза етнофилетиста, светосавље је начин спасења за Србе који под обавезно укључује смирење којег баш ти етнофилетисти што се бусају у "груди светосавске" немају ни за лијека. Није ни чудо те су многи "светосавци" те врсте лагано отишли у родовјерје, односно у најпримитивнији паганизам и све што уз њега иде (расизам итд...) Везе ви децо немате ко је св.Сава... Sherlock H., Баба and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 On 12. 2. 2012. at 14:14, nishizawa рече Тешко ономе ко је ненаучен учитељ другима постао... likefaceeeeeeee Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука