Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Ех, није теби лако... Да ниси овако забаван, било би ми те жао... Остави се тих отрцаних фазона.У недостатку аргумената прелазиш у напад по принципу напад је најбоља одбрана. Код мене ти такви фазони не пале,поготово зато што све што си претходно рекао је најгнуснија лаж. Ја сам од самог почетка писања на форуму рекао да сам хришћанин,али да сумњам.Ја сам човек сумње. А већи је мученик онај који се жртвује за оно у шта сумња,него онај који живи и умире за нешто што верује да је апсолутна истина. И нигде нисам рекао ишта лоше за светог Саву,Јустина,светитеље итд. Сумњали су и Гете и Пушкин и Гогољ и Вагнер и Достојевски и још многи други хришћани. Они су чак шта више давали врло убедљиве аргументе против хришћанства,иако су себе сматрали хришћанима. Оно што је ипак на крају чињеница јесте да сам те напокон прозрео.Ти си Толстојевац ! "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Jao,Niši,dalek si put prešao od sinoć.Od jehovinog svedoka do tolstojevca.Pitam se šta ćeš da budeš sledeće? On je u stvari Kriptonovac,ali ne odajemo svima tu tajnu.Raskoljnikov eto sad znaš ko je u stvari Niši. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Остави се тих отрцаних фазона.У недостатку аргумената прелазиш у напад по принципу напад је најбоља одбрана. Код мене ти такви фазони не пале,поготово зато што све што си претходно рекао је најгнуснија лаж. Волео бих да наведеш конкретно шта је од онога што сам навео у претходном посту лаж. Ако можеш, и ако умеш. Ја сам од самог почетка писања на форуму рекао да сам хришћанин,али да сумњам.Ја сам човек сумње.А већи је мученик онај који се жртвује за оно у шта сумња,него онај који живи и умире за нешто што верује да је апсолутна истина. И нигде нисам рекао ишта лоше за светог Саву,Јустина,светитеље итд. Што је најтужније - ти у то стварно и верујеш... Да си стварно читао ишта од онога што тврдиш да јеси, било би ти јасно какве си све небулозе овде изнео... Оно што је ипак на крају чињеница јесте да сам те напокон прозрео.Ти си Толстојевац ! Ех, па хајде одлучи се више шта сам - испашћеш неозбиљан... ;D Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Jao,Niši,dalek si put prešao od sinoć.Od jehovinog svedoka do tolstojevca.Pitam se šta ćeš da budeš sledeće? How many roads must a man walk down Before you call him a man? Александрида, Анастасија and Evgenik је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Jel si analizirao tekst o pravednom gnevu i ratu koji sam ostavio na prethodnoj strani?Kakve zamerke konkretno imas na taj tekst? Inace,da ispravim sebe...rekao bih bolje da si ti 2 u 1,i Jehovin svedok i Tolstojevac.Priznaj vec jednom da ne gubim vreme sa tobom. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Да си стварно читао ишта од онога што тврдиш да јеси, било би ти јасно какве си све небулозе овде изнео... To ako sam nesto citao,ne mora da znaci da sam i bez ikakve sumnje usvojio.Citao sam ja i Karla Marksa,ali ipak ne mislim da je komunizam nesto dobro. Ja sam uvek covek sumnje...bas kao Hamlet .Olicenje pravde i dobrote. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Jel si analizirao tekst o pravednom gnevu i ratu koji sam ostavio na prethodnoj strani?Kakve zamerke konkretno imas na taj tekst? Једну основну - најгора дискредитација патриотизма, да гора не може бити, су управо писанија као што су ово што си до сада писао по форуму - катастрофално непознавање Хришћанства и светоотачке теологије и отворено подржавање јереси и тоталитарних идеологија које по правилу завршава у паганству су антиреклама над антирекламама. А ниси први који се са том и таквом причом овде појавио... Батали, Родионе, сумњиве памфлете још сумњивијих квазитеолога, и дохвати се оних Отаца на које се позиваш, боље ће ти бити, веруј ми на реч... Inace,da ispravim sebe...rekao bih bolje da si ti 2 u 1,i Jehovin svedok i Tolstojevac.Priznaj vec jednom da ne gubim vreme sa tobom. Хоћу, чим ми кажеш шта сам ја то конкретно слагао. У противном, не видим како да те не сматрам најобичнијим клеветником и лажовом. To ako sam nesto citao,ne mora da znaci da sam i bez ikakve sumnje usvojio.Citao sam ja i Karla Marksa,ali ipak ne mislim da je komunizam nesto dobro. Ja sam uvek covek sumnje...bas kao Hamlet .Olicenje pravde i dobrote. Чудно, обзиром да једног стаљинисту истичеш као пример патриоте... У сваком случају, немам ја ништа против да ти будеш слободни мислилац - што се мене тиче, можеш да будеш и Марсовац. Једино што не могу да прихватим је да своје накарадне идеје представљаш као хришћанство и светосавље. А кад смо код слободе - до сада си успео да докажеш само да си слободан од познавања православног хришћанства и светоотачке теологије... Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Једну основну - најгора дискредитација патриотизма, да гора не може бити А шта је патриотизам по твом мишљењу?Како ти гледаш на патриотизам и како би га ти објаснио?Као нешто антихришћански или хришћански?Одговори кратко и јасно својим речима без позивања на литературу. Батали, Родионе, сумњиве памфлете још сумњивијих квазитеолога, и дохвати се оних Отаца на које се позиваш, боље ће ти бити, веруј ми на реч... Свети Оци говоре о унутрашњој духовној борби.Међутим,ми поред духа имамо и тело.Како се бринемо о духу,тако се морамо бринути и о телу.А нација је наше тело. Ако бринемо само о телу,а запоставимо дух,постаћемо демони. Ако бринемо само о духу,а не и о телу,закржљаћемо.Једно без другог не може. Свети оци могу бити ауторитет за духовну борбу,али не и за физичку борбу. Чудно, обзиром да једног стаљинисту истичеш као пример патриоте... Стеву Жигона је одлично познавао мој отац и причао ми је о њему,а и ја сам 2001 год.упознао тог великог човека.На страну његово политичко убеђење,главу дајем да је био мноооого већи човек од многих "великих" хришћана са овог форума. У сваком случају, немам ја ништа против да ти будеш слободни мислилац - што се мене тиче, можеш да будеш и Марсовац. Једино што не могу да прихватим је да своје накарадне идеје представљаш као хришћанство и светосавље. "То је моје добро,то волим,овако ми се потпуно свиђа,само овакво желим да је добро. Не желим га као божји закон,не желим га као људски пропис и нужду.То је моје,само моје и истинито."-Ниче А кад смо код слободе - до сада си успео да докажеш само да си слободан од познавања православног хришћанства и светоотачке теологије... Ти не познајеш,а у основи твог убеђења стоји толстојевштина. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Свети Оци говоре о унутрашњој духовној борби.Међутим,ми поред духа имамо и тело.Како се бринемо о духу,тако се морамо бринути и о телу.А нација је наше тело. nacija ja telo??? wow, kakvo tumacenje svetootackog bogoslovlja Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 E preteče me petar m...ajd da ostavim post,čisto da pratim situejšn Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Гадите ми се ви савремени фарисеји и садукеји.Бог ће вам судити за ваше лажно и ђаволско проповедање. Pa sta ce da nam sudi kad ti rece da nema pakla. :lol: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Auuu opet verometri,psiholozi...hmm...ćuti petre da ne dobiješ sad šifru ili šifre Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Pa sta ce da nam sudi kad ti rece da nema pakla. :lol: Не верујем да постоји пакао у коме се људи прже,али верујем да постоји вечно ништавило. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Не верујем да постоји пакао у коме се људи прже,али верујем да постоји вечно ништавило. То верују Адвентисти и Јеховини Сведоци. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Али верују и у пацифизам и у неопирање злу,баш као и ви. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука