Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Koliko smo puta culi izreku "Sila Boga ne moli" . Sta mislite o tome.Koliko puta nam je nanesena nepravda od strane nepravednih ljudi koji poseduju silu.Jos nam se smeju u lice govoreci nam kako je pravedno to sto oni misle i urade.Nije bitno da li su u pitanju politicari,roditelji,poslodavci,bracni partneri,vojnici.... Kako da dokazemo sami sebi,pa i drugima, da je pravda jaca od sirove sile.Da je pravda vecna a sila prolazna.Da je pravda u Bozijim rukama a sila u ljudskim ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ova sam postavio jer me je malopre moji otac ucenjivao osnovnim egzistencijalnim potrebama i rekao mi da "Sila Boga ne moli" i da mi Bog da pare ako mi trebaju. Ps. Ne bih sada da niko ulazi u moj privatan zivot i da mi se postavljaju pitanja vezana za isti,nego sam samo rekao sta me je motivisalo da zapocnem ovu temu koja me muci vec duze vereme. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Нађи посао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ma znam sta mislis.Radim ja privatno preko leta ali sada nema nista.Sta da radim kada ne zivim u Beogradu i Vojvodini nego na Jugoistoku Nisam postavio temu samo zbog takvih situacija,nego uopste.Cesto patimo od ljudi koji imaju silu a koji su nepravedni.Sama nasa drzava i ceo nas narod pati zbog takvih. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Mnogi ljudi,pogotovu mladi izgube veru u pravdu i smatraju je samo lepom pricom dok spas i resenje vide u sili. Zato se omladinci ponasaju nasilno i gordljivo.Nije bitno koliko je neko pametan,skolovan i dobar,bitno je da ima lovu,besna kola,uticaj....jednom recju-sirovu silu. Oglo је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И ја сам из тих крајева. Што јужније то тужније... Да те допуним - не патимо ми само "због таквих", већ и због самих себе. То ти је више нека садо-мазо симбиоза неуротичног народа и психотичних појединаца на власти. Попут оних несрећних бракова у којима муж свакодневно малтретира жену, а она га трпи јер "не може без њега". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Како једном рече Меда, хоћу милост а не правду. Када ја почнем да размишљам о неправди учињених према мени, сетим се неправди које сам учинио према другима а нисам кажњен за то,тако да мислим, да смо ми праведнији можда би и за нас било више правде. anajrim, Желе Зека, Анастасија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И ја сам из тих крајева. Што јужније то тужније... Да те допуним - не патимо ми само "због таквих", већ и због самих себе. То ти је више нека садо-мазо симбиоза неуротичног народа и психотичних појединаца на власти. Попут оних несрећних бракова у којима муж свакодневно малтретира жену, а она га трпи јер "не може без њега". Naravno da postoji i nasa licna krivica i odgovornost.Ali nije bas uvek sve tako lako objasnjivo,znas i sam. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Како једном рече Меда, хоћу милост а не правду. Када ја почнем да размишљам о неправди учињених према мени, сетим се неправди које сам учинио према другима а нисам кажњен за то,тако да мислим, да смо ми праведнији можда би и за нас било више правде. Kao sto rekoh ima istine u tome ali ne bas uvek.Znam zenu koja celog zivota pati zbog ludog muza alkoholicara i ne samo ona nego i deca.Niko od njih nije pocinio toliki greh da bi bio tako kaznjen,sigurno ne deca. Postoji neki drugi razlog zbog kojeg Gospod dopusta to. Ajde da svako od njih zavrsi svoj zivot tako sto ce pronaci Boga i istinu,pa da do nekle i razumemo.Medjutim,mnogi skrenu na put samounistavanja. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И опет, другачија је божија правда од људске. На пример Викинзи су дуго пљачкали и палили манастире по Енглеској и убијали монахе и остајли без казне, а сада њихови потомци славе Христа. Тешко је човеку разумети Божије поступке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Razumljivo Ignjate što ti je krivo, ali kao što Vladimir reče,nije nepravda samo kad je meni čine. Kad se malo osamostališ malo ćeš promijeniti vizuru,čak će ti takvi metodi izgledati pedagoški. Sa druge strane,upravo ovakve stvari ljude kolebaju u vjeri,tj čine da čine ekstremne pokušaje i korake vezano za problem. Mada je to ponekad i dobro,jer idemo preko svojih mogućnosti. Samo ne smetni s uma: Živ je Gospod,i u slabosti Njegova se moć pokazuje silnom anajrim је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 "Sila Boga ne moli,ali Bog silu ne voli".To je cela rečenica,a ovaj svet nije ni malo pravedan svet,jer smo ga mi takvim napravili.Pravda jeste jača od sile,ali ne uvek na ovom svetu.Naše poimanje pravde je sasvim drugačije od Božijeg.Jedino na šta možemo da utičemo smo mi sami,i da sami sebe menjamo,a sile će biti uvek dok je sveta.Poenta je samo kako se mi sami prema njoj postavljamo. anajrim је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И опет, другачија је божија правда од људске. На пример Викинзи су дуго пљачкали и палили манастире по Енглеској и убијали монахе и остајли без казне, а сада њихови потомци славе Христа. Тешко је човеку разумети Божије поступке. Da li to znaci da je bogougodno da ispastamo kao pojedinci radi buduceg dobra za neke druge ljude bez nase slobodne volje i saglasnosti ? Da li ce nam se to "uracunati" prilokom sudjenja na Strasnom Sudu kao neko dobro delo ili umanjati grehe ? Znam da mozda zvuci glupo,ali mnoge ta pitanja muce. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ma kako mi mozemo znati sta je pravda Bozija i da se iz svih sila trudimo... Znas kako vladika Nikolaj kaze... Ono sto je u blizini dobro, u daljini je obicno zlo... Ono sto je u blizini zlo, obicno je u daljini dobro... Samo je Boziijie delo i u blizini i u daljini dobro.. "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Брате, пусти ти есхатологију... Ако неко има проблем, треба да гледа како да га реши. Нема потребе да трпи и испашта ради "будућег добра". То је сасвим погрешан приступ проблему. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука