Ристо Подвожњак Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Драги моји форумаши, треба ми једна помоћ. s.o.s.Већ падам у очајање, а ствар безазлена. Добио сам (као поклон) у децембру од Теленора Самсунг Галакси Таблет П1000, 7 инча и 16ГБ меморије. Нов новцат (који иначе кошта 42.000), и још имам Теленор картицу за 12 мјесеци бесплатног интернета (претпостављам да је сада десет, јер вријеме рачунају од времена даровања). Иначе интернет је неограничен и по протоку и по количини података. Пошто ја немам намјеру да користим поменути Таблет, хоћу да га продам. Стављао сам огласе на ПЦ берза, Хало огласи и још неким, али нико се не јавља. Цијена је 350-400 евра (може у динарима), више не знам ни сам. Ако је неко од форумаша заинтересован нека ме контактира на пп или ако има некога да је заинтересован за куповину таблет рачунара. Наравно, сви сте добродошли да ме упутите како да што прије продам нову новцату ствар која ми не треба. Хвала много. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Мислим да ипак треба да спустиш цену. Ја имам таблет Asus eee pad, одлична ствар. Купио сам га преко Лимунда за доста малу цену. Кажем, добро је да спустиш цену и продаћеш га. Иначе, тај таблет је доста добар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Драги моји форумаши, треба ми једна помоћ. s.o.s.Већ падам у очајање, а ствар безазлена. Добио сам (као поклон) у децембру од Теленора Самсунг Галакси Таблет П1000, 7 инча и 16ГБ меморије. Нов новцат (који иначе кошта 42.000), и још имам Теленор картицу за 12 мјесеци бесплатног интернета (претпостављам да је сада десет, јер вријеме рачунају од времена даровања). Иначе интернет је неограничен и по протоку и по количини података. Пошто ја немам намјеру да користим поменути Таблет, хоћу да га продам. Стављао сам огласе на ПЦ берза, Хало огласи и још неким, али нико се не јавља. Цијена је 350-400 евра (може у динарима), више не знам ни сам. Ако је неко од форумаша заинтересован нека ме контактира на пп или ако има некога да је заинтересован за куповину таблет рачунара. Наравно, сви сте добродошли да ме упутите како да што прије продам нову новцату ствар која ми не треба. Хвала много. Па ето ти га продајеш по цијени колико иначе кошта. Спусти ту цијену на бар 200-250 евра, и онда га можда продаш. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Немојте мислити да сам алапљив, али.... Ако је таблет нов, неотпакован и има двије године гаранције и уз то бесплатан интеренет (нормалан пакет кошта око 1000 динара мјесечно), зар не би могла да прође ова цијена. Неки пријатељи су ми чак предлагали да га не дам испод 450евра, али поново не очекујем да ће неко да га узме. Сад питање за Лимундо, ја сам мислио да ту иду само половне ствари. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Мислим да ипак треба да спустиш цену. Ја имам таблет Asus eee pad, одлична ствар. Добро, и онда Вам треба офис програм и хоћете да га купите? Како, када у Србији андроид маркет омогућава само преузимање бесплатних програма? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Tolika mu je cijena i u MNE Ko hoće novi da kupi to je to-naravno sa tvojim popustom. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Добро, и онда Вам треба офис програм и хоћете да га купите? Како, када у Србији андроид маркет омогућава само преузимање бесплатних програма?BitTorrent :lol: "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Tolika mu je cijena i u MNE Ko hoće novi da kupi to je to-naravno sa tvojim popustom. Да, и онда се логично питам зашто људи неће. Мислим има бољих таблета, ово је први Самсунгов да знам. Зато се јављам за савјет. Ко зна можда и спустим цијену, само ми је мало нелогично. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Немојте мислити да сам алапљив, али.... Ако је таблет нов, неотпакован и има двије године гаранције и уз то бесплатан интеренет (нормалан пакет кошта око 1000 динара мјесечно), зар не би могла да прође ова цијена. Неки пријатељи су ми чак предлагали да га не дам испод 450евра, али поново не очекујем да ће неко да га узме. Сад питање за Лимундо, ја сам мислио да ту иду само половне ствари. Немају људи новца, или га имају али сматрају да има за један талбет није потребно улагати толико новца. Иначе би га куповали на уобичајен начин. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 BitTorrent :lol: Нећу да крадем људима леб. А нарочито нећу када се узме у обзир то да већина програма кошта као три лименке пива, а они најскупљи као гајба пива. Зато сам рекао да нећу ни да размишљам о андроид таблету док год гугл не крене да поштује своје муштерије. За телефон сам се зезнуо. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Нећу да крадем људима леб. А нарочито нећу када се узме у обзир то да већина програма кошта као три лименке пива, а они најскупљи као гајба пива. Зато сам рекао да нећу ни да размишљам о андроид таблету док год гугл не крене да поштује своје муштерије. За телефон сам се зезнуо. Бојкотујеш гугл? Зашто мислиш да не поштује? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Бојкотујеш гугл? Зашто мислиш да не поштује? П рекох ти, зато што је у Србији (и још неким земљама) просто онемогућена куповина апликација са андроид маркета. Али паз сад ово, Србија је онемогућена географски, не финансијски. Оперативни систем на основу сим картице или IP адресе препознаје земљу и на основу тога филтрира апликације. Сам систем плаћања (Google Checkout) ради са нашим картицама. Ако живиш у некој другој земљи и ту купиш и користиш уређај, опуштено можеш да користиш српску картицу за плаћање. Али ако са тим истим уређајем одеш у Србију, нећеш више моћи да купујеш. И не само да купујеш, него ни да апдејтујеш већ купљење програме. И не само то, него ако програм избришеш (рецимо ресетујеш телефон на фабричка подешавања) нећеш више моћи да са андроид маркета поново инсталираш тај већ плаћени програм. Што је најгоре, они су у једном тренутку званично објавили да пуштају маркет у Србији и апликације су постале доступне. А онда су без икакве најаве и објашњења поново избрисали Србију и даља куповина је онемогућена, а већ купљене апликације се понашају као што горе рекох (нема апдејта, нема поновног инсталирања). Ако теби ово није непоштовање муштерија, онда не знам шта је. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Hm , ne da mi jezik da ne kažem: internet stanice kao pro fm ,pandora itd nijesu omogućili besplatno slušanje muzike ukoliko ste sa prostora jugoistočne evrope ima toga bezbroj na netu "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 П рекох ти, зато што је у Србији (и још неким земљама) просто онемогућена куповина апликација са андроид маркета. Али паз сад ово, Србија је онемогућена географски, не финансијски. Оперативни систем на основу сим картице или IP адресе препознаје земљу и на основу тога филтрира апликације. Сам систем плаћања (Google Checkout) ради са нашим картицама. Ако живиш у некој другој земљи и ту купиш и користиш уређај, опуштено можеш да користиш српску картицу за плаћање. Али ако са тим истим уређајем одеш у Србију, нећеш више моћи да купујеш. И не само да купујеш, него ни да апдејтујеш већ купљење програме. И не само то, него ако програм избришеш (рецимо ресетујеш телефон на фабричка подешавања) нећеш више моћи да са андроид маркета поново инсталираш тај већ плаћени програм. Што је најгоре, они су у једном тренутку званично објавили да пуштају маркет у Србији и апликације су постале доступне. А онда су без икакве најаве и објашњења поново избрисали Србију и даља куповина је онемогућена, а већ купљене апликације се понашају као што горе рекох (нема апдејта, нема поновног инсталирања). Ако теби ово није непоштовање муштерија, онда не знам шта је. Па исто је и са Еплом. На ајтјунсу не можеш регистровати налог за куповну преко ајтјунса ако се региструјеш да си из БиХ. Трик успјева само уколико направиш регистрацију на Хрватску, онда ти скине паре са картице. На баковном листингу јасно стоји трансакција са ајтјунса и на е-пошту стиже обавјештење о извршеној трансакцији. Ајтјунс за Босну ништа не нуди, ни музику, ни књиге ни ведео садржај, све је невидљиво. Постаје видљиво тек кад откључаш ИОС, али онда наводно можеш све апликације скидати бесплатно, и оне комерцијалне и оне које нису. То онда постаје отворена крађа. Шта да се ради...да ли је у питању неко непоштовање муштерија, или нека бирократска зезанција...не знам. Али тако је ето са гуглом, са еплом, са амазоном, бар што се тиче БиХ. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Hm , ne da mi jezik da ne kažem: internet stanice kao pro fm ,pandora itd nijesu omogućili besplatno slušanje muzike ukoliko ste sa prostora jugoistočne evrope ima toga bezbroj na netu Те странице још могу да разумем, јер њих условљавају издавачке куће са лиценцама. Али овде се ради о нечему што је потпуно у гугловој надлежности. Шта је Епл урадио? Они су у многим земљама где продају званично ајфон и ајпед, а немају лиценцу да продају музику, омогућили само продавницу апликација (и плус не филтрирају географски, него преко кредитне картице, што много мање ограничава). Ово што гугл ради нема никаквог оправдања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука