Jump to content

Чедомир Јовановић vs Милорад Додик (ТВ дуел, видео снимак)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ја не видим апсолутно никакву логику у овоме што Чеда прича, ако уопште постоји био бих воеома захвалан да ми неки објасни... Шта он у ствари хоће?

Ne postoji logika. Jovanovic je pokazao elementarno nepoznavanje situacije u BiH, ali to mu ocigledno nije smetalo da uzme sebi za pravo da komentarise i deli moralne lekcije sto je krajnje neozbiljno i bezobrazluk bez premca.

Btw, smatram da je ovim duelom pokusao zadobiti simpatije (i glasove) nesrpskog stanovnistva u Srbiji na lak i brz nacin. Medjutim, cini mi se da se do kraja duela i sam iznenadio koliko ne poznaje stanje u BiH i to kako pre, tako i tokom i posle rata... Tako na kraju cusmo od Cede i da "delimicno priznaje i Venecijansku komisiju"...

Takodje, s druge strane, mislim da je i Dodik izuzetno iznenadjen zavrsio duel. Verovatno do sada u celoj Bosni, medju svim Muslimanima koje je sreo, nije "naleteo" na ovako beskrupuloznog sagovornika koji tako strastveno brani neku ideju bez ijednog argumenta, kao sto to radi Ceda-Srbin iz Srbije.

Da zakljucim, apsolutno sam protiv svih zlocina i uvek sam za to da se pojedinci koji su ih pocinili pronadju i kazne, ali Cedin sinocni govor smatram zlocinom prema normalnosti i zdravom razumu!

Подели на овим сајтовима

Занимљиво да се највећи форумски либерали ,Звонко,Фло,Јуста, противе лдп-у и Чеди...

За остварење ваших либеларнио-економских идеја које заступате,морате искључити било какву врсту националних емоција ,јер то не иде једно са другим... :P

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Занимљиво да се највећи форумски либерали ,Звонко,Фло,Јуста, противе лдп-у и Чеди...

За остварење ваших либеларнио-економских идеја које заступате,морате искључити било какву врсту националних емоција ,јер то не иде једно са другим... :P

Можда зато што Чеда и није либерал...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Чеда је либерал колико су птице које лете алигатори. Да би неко био либерал, није довољно да само у називу странке има "либерална" него је битно да заступа и спроводи либералне принципе. То код нас обично не иде. Мање више називи странака су само формално, али политика коју те странке воде обично немају везе са самим називом.

Либерализам свакако не искључује национално осјећање. Ствар је само у томе да либерализам најпре ставља економски развој земље као темељ на коме се гради и национални понос. Принцип либерализма је да економске слободе доводе до политичких слобода. Гдје су политичке слободе ту има мјеста здравном националном поносу. Јер у таквом окружењу релано ћеш се имати са чим поносити. Уређена и богата држава, људи који стварају и планирају будућност.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

За остварење ваших либеларнио-економских идеја које заступате,морате искључити било какву врсту националних емоција ,јер то не иде једно са другим...

Не знам одакле уопште та идеја...? Мени тако нешто никада није пало на памет.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Погледај Лдп-ов економски програм,и реци,има ли шта,а да ти се не допада

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

свако друштво мора да има екстремну левицу и десницу...

они помажу у обликовању политичког центра и мејн стрима неке државе...

е код нас је проблем..што нема ништа од тога...

левица није левица већ испостава амбасаде САД и десница није десница...јер је контролисана од стране државе..

екстреми се увек сударају са крајним границама неког система...гурају напред...терају систем да се мења и да се не опсути...

и леви и десни екстреми..-..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не знам одакле уопште та идеја...? Мени тако нешто никада није пало на памет.

Шта ти није пало на памет ? Немој ми рећи да те ухватила носталгија...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ne radi se ovde o nacionalnim emocijama. Covek je pricao potpuno neargumentovano. Tvrditi da je entitet koji je formiran u skladu sa svim relevantnim svetskim komisijama i deklaracijama "genocidna tvorevina" je protivpravno i, da je srece, trebalo bi biti kaznjivo.

To nije sloboda misljenja, ako si na to mislio, vec pre nasilje nad slobodom jednog demokratski ustanovljenog i priznatog entiteta. U slobodnoj drzavi bi svako, a narocito neko ko je javna licnost, morao da snosi odgovornost za izgovorenu rec a kamoli za ovako smelu tvrdnju!

Подели на овим сајтовима

Ne radi se ovde o nacionalnim emocijama. Covek je pricao potpuno neargumentovano. Tvrditi da je entitet koji je formiran u skladu sa svim relevantnim svetskim komisijama i deklaracijama "genocidna tvorevina" je protivpravno i, da je srece, trebalo bi biti kaznjivo.

To nije sloboda misljenja, ako si na to mislio, vec pre nasilje nad slobodom jednog demokratski ustanovljenog i priznatog entiteta. U slobodnoj drzavi bi svako, a narocito neko ko je javna licnost, morao da snosi odgovornost za izgovorenu rec a kamoli za ovako smelu tvrdnju!

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Чекај,ти то тражиш правду за српски народ!?

Што ЕУ и Америка мисле,то Чеда јавно каже...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Чекај,ти то тражиш правду за српски народ!?

Што ЕУ и Америка мисле,то Чеда јавно каже...

тачно...

Било би исправно рећи за мене да имам рогове на глави, да сам извршио инвазију на Вијетнам, Камбоџу или Фокландска Острва. Нисам ишао у Залив, ни у Сомалију. Бранио сам кућу. Заправо, моја кућа је једна од првих која је спаљена у мају 1992...

Ђенерал Ратко Младић

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Погледај Лдп-ов економски програм,и реци,има ли шта,а да ти се не допада

Има пуно ствари које ми се не допадају. На пример, један од темеља читавог њиховог програма је улазак у ЕУ, увођење евра и остало што уз то иде по сваку цену. Апсолутно сам против таквог приступа.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта ти није пало на памет ? Немој ми рећи да те ухватила носталгија...

Није ми пало на памет да, цитирам: "За остварење ваших либеларнио-економских идеја које заступате,морате искључити било какву врсту националних емоција ,јер то не иде једно са другим..."

Не знам уопште какве везе имају "националне емоције" са економским либерализмом...?

Носталгија ме не хвата никад, нисам тај тип. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...