Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 RS nije genocidna ali da su radi njenog formiranja činjena sramotna dela-jesu. Opsada Sarajeva, Srebrenica, logori... Da, i druge strane su to činile ali to nije opravdanje. Каква опсада Сарајева? шта причаш? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 RS nije genocidna ali da su radi njenog formiranja činjena sramotna dela-jesu. Opsada Sarajeva, Srebrenica, logori... Da, i druge strane su to činile ali to nije opravdanje. Ово није тачно.... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 ok. pogrešio sam. Ne radi, ali u toku rata su sa "naše" strane činjena nedela. Preporučujem knjigu Ratni dnevnik sarajevskog sveštenika od D. Ubiparipovića. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 ДОДИК У ДУЕЛУ С ЈОВАНОВИЋЕМ: РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ ГЕНОЦИДНА ТВОРЕВИНА Тврдња Чедомира Јовановића да је РС "геноцидна творевина" је лаж и увреда за Србе, каже предсједник Републике Српске Милорад Додик. Срби своју будућност не виде у Босни, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Инфо 19:03 | 01/02/2012 Видео Извор: РТРС Фото: ТАНЈУГ Предсједник Републике Српске Милорад Додик одбацио је, у директном сучељавању са Чедомиром Јовановићем, квалификацију лидера ЛДП-а да је Република Српска геноцидна творевина, оцјењујући да је та тврдња апсолутно неприхватљива, нетачна и увреда за РС и српски народ. Предсједник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић навео је да тврдња коју је изрекао на Главном одбору ЛДП-а - да је Република Српска настала на геноциду -"има тежину" и да је масакр у Сребреници највећи злочин у Европи послије Другог свјетског рата. "РС није настала на геноциду, јер је формирана 1991. године, а званично је проглашена 9. јануара 1992. године, а Босна и Херцеговина призната пет мјесеци послије тога. Република Српска настала је са жељом да се заштити идентитет српског народа. РС није геноцидна творевина, не може се свести на Сребреницу, то је тежак злочин, али су тамо три године прије тога Насер Орић и његове снаге побили 3.500 Срба", рекао је Додик. На питање да ли је 2008. године рекао да се у Сребреници догодио геноцид, Додик је одговорио "да је само констатовао" да је Хашки суд то утврдио, а никада није тврдио да је почињен геноцид у Сребреници. "Ја се не слажем да је почињен геноцид, јер није било одлуке да се уништи један народ. Сребреница је огроман ратни злочин, али није почињен геноцид. Не штитимо злочинце, али не можемо да прихватимо олаке квалификације о геноцидној творевини, не може се сматрати да је колективитет одговоран", рекао је Додик. Додик је рекао да се против њега и РС води "хајка која је кренула из Сарајева". Лидер ЛДП-а рекао је да је реченица о настанку РС на геноциду у Сребреници "потпуно јасна и има своју тежину" и упитао Додика да ли је непријатељ свако ко каже да је у Сребреници почињен злочин. "Чињеница је да је убијено 10.000 људи у Сарајеву. Босна није држава него лонац и Србија мора да преузме свој дио одговорности и понуди свој план. Говорио сам о Србији и бринем о својој земљи коју дијели неколико мјесеци од избора. Србија би послије избора морала да престане да буде извор проблема који су уништавали и Србе и друге народе", рекао је Јовановић. Јовановић је истакао да је, кад год је Србија тражила у босанској несрећи корист за себе, страдала Босна, а потом и Србија. Лидер ЛДП-а додао је да "Срби своју будућност не виде у Босни". "Чиме мјерите моје српство?", упитао је Јовановић Додика, који му је одговорио: "Глупостима које изговараш". Јовановић је упитао Додика да ли, као и раније, мисли да је "Караџић највећи злотвор српства", на шта му је Додик одговорио да је "Караџић чинио грешке због којих одговара", али да је "заслужан за стварање РС". "Ова изјава свједочи о вашој промјени, јер данас, када имате апсолутну власт, не смијете да кажете оно што сте говорили о Караџићу када сте били опозиција", рекао је Јовановић Додику. Додик је рекао да РС не одбацује Дејтонску конструкцију БиХ, али да тражи поштовање слова Дејтона који, како је навео, мора да се спроводи, а не тумачи. "Ми нисмо марионете. Имамо аутентичну политику коју водимо у Бањалуци", рекао је Додик истичући да је насиљем међународне заједнице учињено да БиХ умјесто четири органа предвиђених Дејтоном сада има 83. Додик је подсјетио да је РС настала 1992, а да је Дејтонским споразумом само међународно верификована, док БиХ није постојала све до Дејтона, када су јој, САД и друге велике силе дале легитимитет да би сачувале образ. "Београд има коректан однос према РС, али да има и одговорност јер је потписао Дејтон. У том погледу мислим да се недовољно ангажује на спровођењу Дејтонског споразума. Док постоји Дејтон, постоји и обавеза Србије да га брани", рекао је Додик истичући да сматра да је досадашње залагање Београда минимално и недовољно. Он је истакао да Турска, Иран и Саудијска Арабија имају велики утицај у Босни и Херцеговини и да је њихов циљ да се направи унитаризована Босна. Додик је истакао и да је Сарајево етнички очишћено од Срба, да тамо данас живи више Кинеза него Срба, те да због тога не воли Босну и Херцеговину, а да је РС формирана као држава која је бранила своје право на постојање. "Сарајево није мој главни град, идем тамо само кад морам", истакао је Додик. Говорећи о Косову, Додик је изјавио да Босна и Херцеговина никад неће признати Косово, а да ће он отићи на сјевер Косова у својству предсједника РС - ако буде позван. У, на тренутке непријатној расправи, Додик је Јовановића упитао да ли, по његовој логици, Тачи може да "узме Косово - да оно буде назависно" и зашто, онда, ако Косово може да буде назависно, РС то не може? Јовановић је одговорио да је Србија сама правила грешке са Косовом. "Сад је време да схвати шта се догодило и мора да гради односе са Косовом. Косово је независно и са вама и без вас. Када кренете тамо, морате да позовете Тачија и питате га да ли смијете", рекао је Јовановић. Потом га је Додик упитао и да ли он сматра Тачија, који је "умијешан у трговину органима", релевантним политичким саговорником? "Њега сматрате саговорником, а с друге стране, криви су вам Младић и Караџић", рекао је Додик. Додик је Јовановићу поручио и да је у вријеме док је био на власти "створио услове у којима је убијен премијер (Зоран Ђинђић)". "Зашто си ти вадио оног Спасојевића из затвора?", питао је Додик, на шта је Јовановић одговорио: "А је ли знате да сам одвео Слободана Милошевића у затвор?" На Јовановићеви тврдњу да је реакција на његову изјаву наручена из Београда "од оних на које се та изјава односи", односно оних који су отишли да буду "чивилук за Караџићево ордење", Додик је одговорио да то ордење није Караџићево. "Ордење сам ја наручио прије мјесец дана, немојте то да скрнавите", рекао је Додик. ПРВА РЕАГОВАЊА НА ТВ ДУЕЛ ДОДИК-ЈОВАНОВИЋ ТВ дуел предсједника РС Милорада Додика са лидером ЛДП-а Чедомиром Јовановићем побудио је велико интересовање јавности. За аналитичаре, Јовановићеве изјаве су дио предизборне кампање и позиционирање његове странке у односу на велике силе. Сматрају да предсједник Додик има разлога за задовољство јер је успио широкој јавности презентовати ставове Републике Српске. Прес-клуб Танјуга био је премали за све који су хтјели уживо да прате дуел предсједника РС и лидера ЛДП-а. У прес клубу био је и потпредсједник Српске Емил Влајки. "Јовановиће ријечи да је Српска настала на геноциду – ноторна су лаж", каже Влајки, "а његова изјава да је народ који тамо живи јадан – увреда је за српски народ". "Све у свему, он нема концепције, односно не може је ни имати због тога што не брани истину. А он је рекао да је настала на геноцидној творевини и да је народ у РС јадан. Дакле, није се извинио због те своје изјаве, јер је то ноторна лаж." Аналитичар Ђорђе Вукадиновић оцјењује да је ријеч о асиметричном дуелу, због разлике у статусу учесника и несразмјеру у подршци бирачког тијела. Сматра да је то био сукоб аутошовинистичког екстремизма који налази оправдање за непријатеље свог народа и умјереног државотворног става који брани виталне националне интересе. "Ово су биле двије Србије на дјелу – у свом најбољем или да кажем најгорем издању. Мислим да са становишта аргументације нема сумње да је господин Додик убедљивији, али сигуран сам – Чедомир Јовановић је скупио неке политичке поене на које је рачунао и због којих је и иницирао и желио овај дуел". "Дуел је важан зато што је требало одмах на почетку зауставити процес убрзане криминализације Републике Српске и српског народа, која нажалост долази из Србије",каже историчар Чедомир Антић. "Али је важно да овог пута јавност и Србије и РС реагује на један модеран начин, реагује одмах. Дакле, ми смо овде видели мало ретерирање од стране господина Јовановића, видели смо повратак на те старе дебате, суштински нажалост чињеница је да ми и даље расправљамо о неким питањима која су постављена на погрешан или лош начин још 90. године". Због изјава Чедомира Јовановића, Двери - Покрет за живот Србије поднијеће Уставном суду захтјев за забрану ЛДП-а. "Госп. Додик, предсједник РС, у овом дуелу се показао као државник који се бори за интересе српског народа, а госп. Чедомир Јовановић се показао као издајник и његова политика преокрета од студентског, од светосавског лидера до данас заступника интереса НАТО-пакта и борбе против српског народа", каже Срђан Ного, испред "Двери - покрета за живот Србије". Јовановићево извињење је, дакле, изостало, али и руковање на крају дуела. Зграду ТАНЈУГ-а Додик и Јовановић напустили су одвојено. М.К. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 ok. pogrešio sam. Ne radi, ali u toku rata su sa "naše" strane činjena nedela. Preporučujem knjigu Ratni dnevnik sarajevskog sveštenika od D. Ubiparipovića. И то има везе са темом како? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Zao mi Cede, covek je potpuno konfuzan i ne zna sta govori. Mislim da ni sam sebe nece razumeti kada bude gledao snimak. Preporucujem mu da se vrati starom dileru i da ne eksperimentise sa sintetikom Михајло, Crveni Baron, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 RYLAH, Ignjatije and Таша је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 G. Dodik je pokupio sve politicke simpatije moje malenkosti nakon ovog "duela". I dao dobru lekciju jos nekim politicarima, ako se prepoznaju. Crveni Baron, Благовесник and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 И док је Додик реално најпопуларнији политичар у Србији ми морамо да трпимо овог смарача Чеду. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Мајмунска посла. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 1. Ако сам добро упућен, Чедомир Ј. нема искуство у рату који се догодио у БиХ од 1992-1995. Ни као активан војник, цивил, хуманитарац, или политичар. Према томе, свака његова критика на дешавања у том периоду, као и критика на одлуке доношене у тој ситуацији, могу да се третирају само као вјешто или невјешто изговорене ријечи у ваздуху. А никако као неки образац понашања или мишљење који треба да се слиједи. 2. Ако мени десет људи каже: "Данијеле пијан си". Мени тада једино остаје да лагнем и да се ваљам. Хоћу рећи: ако ти народ, који желиш да водиш, каже да им твој начин вођења не одговара, па брате мили прихвати да им не одговара! Можда је то што им поручујеш и паметно, можда је и романтично, али то тамо неким другим људима. Не оним који ти отворено поручују да не желе да слиједе твоје идеје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ceda je anonimus koji je preko zorice djindjic usao tamo gde ne bi trebalo da bude takvih kao on. Na zalost, kao sto u Srbiji imamo Pink, imamo turbo folk, pevaljke kakve vec imamo nije cudo imati i cedu. Ali izlecice se srbija se i od cede i od slicnih parazita, samo da ljudi u srbiji se malo politicki i ekonomski opismene. Daće Bog da tako bude Željko!Tužno je da političari kao Čeda uopšte mogu opstati , a još više da predstavljaju dio građana Srbije i čine to što čine vodeći računa samo o vlastitom komforu,a pljujući po svemu što bi moglo ugroziti njihov parazitski opstanak.Sad mu je prepreka srpski narod u RS, koji je u ovom ratu samo branio svoj opstanak na ovom prostoru.Čega bi se on sve odrekao radi vlastitog interesa.....Mi volimo Srbiju i iskreno se nadamo da će ovakvih političara kao što je Čeda i pristalica ovakve politike biti sve manje u Srbiji,i učešće predsjednika Dodika u emisiji treba posmatrati prije svega u tom smislu, mada je opet ponavljam tužno braniti se od svoga...Ali eto takvi smo kakvi smo.... Ignjatije, Желе Зека and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Daće Bog da tako bude Željko!Tužno je da političari kao Čeda uopšte mogu opstati , a još više da predstavljaju dio građana Srbije i čine to što čine vodeći računa samo o vlastitom komforu,a pljujući po svemu što bi moglo ugroziti njihov parazitski opstanak.Sad mu je prepreka srpski narod u RS, koji je u ovom ratu samo branio svoj opstanak na ovom prostoru.Čega bi se on sve odrekao radi vlastitog interesa.....Mi volimo Srbiju i iskreno se nadamo da će ovakvih političara kao što je Čeda i pristalica ovakve politike biti sve manje u Srbiji,i učešće predsjednika Dodika u emisiji treba posmatrati prije svega u tom smislu, mada je opet ponavljam tužno braniti se od svoga...Ali eto takvi smo kakvi smo.... Чеда је увек на граници за улазак у Скупштину.Ево сад се удружује с Вуком да му намакне проценат,два...Питање да ли је Чеда имао икада заиста тих 5%... Уосталом удруживао се и са Зукорлићем. За ЛДП углавном ће и гласати Шиптари,Муслимани,Мађари...немам ништа против тога,али то је чињеница. Наравно гласаће и делић Срба који у томе виде неку прилику,неку могућност за какву-такву личну корист. Ту је и који геј,наркоман... А Србија је јако дуго под медијском и сваком другом агресијом и окупацијом,тако да су многи млади сасвим изгубили компас и понекад се одушеве "Чедином енергијом"-јер су млади и изгубљени. Ignjatije and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука