Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Коју Стару Србију? Хоћемо ли по тој логици да тражимо и Цариград? Ту је некада била граница Душанове Србије. Оканимо се више тих бесмислица. Не заборави да је Србија у време Кнеза Лазара била сведена са три мора на три поморавља. Како се рађамо, нисмо далеко од такве Србије. Како рече блаженопочивши Патријарх Павле, чије стадо оног и планина. Памет у главу братијо. Какав Цариград? Ајде ти прво мало изучи историју... и какве бесмилице... како је бесислица моја кућа...а твоја није... ајде да се мењамо .. ево теби стан у Сарајеву... кућа на КиМ-у и то Српска територија... за стан у Аанђеловцу, Смедереву или Чачаку? шта мислиш.. бесмислица...е мој Брате...куку нама.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Коју Стару Србију? Хоћемо ли по тој логици да тражимо и Цариград? Ту је некада била граница Душанове Србије. Оканимо се више тих бесмислица. Не заборави да је Србија у време Кнеза Лазара била сведена са три мора на три поморавља. Како се рађамо, нисмо далеко од такве Србије. Како рече блаженопочивши Патријарх Павле, чије стадо оног и планина. Памет у главу братијо. Онда Владика Григорије нема памети. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Како изведе тај закључак? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па пошто тврди да су Херцеговина и Босна српске земље на којима могу да живе сви који то желе. Михајло је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Србин ми је отац стари, Српкиња ми мати мила. Српска ме је земља драга својим плодом одранила. Србин сам ја ! Српском гором,српском дољом, провео сам дане мледе. Оне су ме веселиле кад сам имо веље јаде. Србин сам ја ! Међ' Србима,међу браћом, међ' сејама - тамо,амо. Ја сам раст'о и учио говорити српски само. Србин сам ја ! Гусле српске,песме српске, у весељу ил' у тузи. Од младости јоште ране једини су моји друзи. Србин сам ја ! Обичаје,српску веру моја душа вазда снива. А именом српским,славним поноси се и ужива. Србин сам ја ! И ђедови моји стари што за Српство крвцу лили, Српском славом и именом вазда су се поносили. Србин сам ја ! Ох,па зато вазда радим и за Српство живим само. За Српство ћу и крв пролит' на бојноме пољу тамо. Србин сам ја ! Србин ми је отац стари, Српкиња ми мати мила. Српска ме је земља драга плодом својим одранила. Србин сам ја ! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па пошто тврди да су Херцеговина и Босна српске земље на којима могу да живе сви који то желе. Мешаш појам "српске земље" са Србијом. Република Српска јесте српска земља, али није Србија. О томе се ради. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Градска ношња сарајевских Срба (око 1880) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па пошто тврди да су Херцеговина и Босна српске земље на којима могу да живе сви који то желе. У том случају нема мозга и живи у средњем веку. Пошто то шта је чија земља одређуију међународни уговори и победници у рату. И војводина је мађарска земља изворно гледано, па се не жалимо. Мада изворно Босна и Херцеговина нису Српске земље. На балкан када смо дошли прве наше земље су од негде шумадија поморавље. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 "Деспина кућа".Прво спомињање презимена Деспић забиљежено је око 1780-те године када је Никола Ристић(Деспић) купио кућу у Латинлуку,магазу у Ташлинхану и дућан.Као успјешни трговци свој посао су ширили у Италију,Њемачку и Аустрију.Деспићи су имали значајну улогу у друштвеном животу Сарајева,посебно у култури.Као угледна и моћна фамилија заступали су сарајевске Србе сарађујући са српско-православном општином.Након другог свјетског рата богатство Деспића је нестало национализацијом њихове имовине.Данас "кућа Деспића"посједује збирку од 330 предмета и 270 форографија породице.У њој су се одржавале позоришне представе и може се рећи да је претеча те умјетности у Сарајеву. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Мешаш појам "српске земље" са Србијом. Република Српска јесте српска земља, али није Србија. О томе се ради. Па нису у неком експлицитно политичком смислу,али у националном,духовном,историјском,културном-јесу Србија и то је најважније. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Породица Јефтановић је била угледна трговачка породица у Сарајеву.Имали су утицаја у заштити Срба и учествовали у раду црквених одбора.Глигорије Глиша Јефтановић је 1882. године саградио прву модерну зграду за коначење путника.Био је то заправо хотел "Европа". Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па пошто тврди да су Херцеговина и Босна српске земље на којима могу да живе сви који то желе. Да, дијелови Босне и Херцеговине, али никако читава авнојевска БиХ. То је тотално другачије. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 У том случају нема мозга и живи у средњем веку. Пошто то шта је чија земља одређуију међународни уговори и победници у рату. И војводина је мађарска земља изворно гледано, па се не жалимо. Мада изворно Босна и Херцеговина нису Српске земље. На балкан када смо дошли прве наше земље су од негде шумадија поморавље. Владика Григорије је један врло савремен Владика. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Мешаш појам "српске земље" са Србијом. Република Српска јесте српска земља, али није Србија. О томе се ради. Већа Србија него она у којј ти живиш... Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука