Ромејац Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 А да питам онда нешто вас: Да ли ако сам Православац треба да целивам Папи руку? Па шта и ако га пољубиш у руку! Да ли тај пољубац има за тебе неко магијско значење? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Не треба, што би му целивао руку? Је ли неко тражио то од тебе? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Не треба, што би му целивао руку? Је ли неко тражио то од тебе? Јес вала , нит је поп нит девојка па да му љубиш руку. Ако ти је баш стало да га љубиш онда "руке шири, у лице га љуби ", једно 2,3 пута. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Па шта и ако га пољубиш у руку! Да ли тај пољубац има за тебе неко магијско значење? Има за њега, целивањем папског прстена признаје се папска власт. Осим тога неки су и клекли. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Синод Руске Истински православне цркве (поставили Акакија- Немању за епископа у Србији) на свом заседању у Одеси у октобру 2010. године је канонизовао као „новомученике и исповеднике истинског православља“ Гермогена (Максимова) вођу усташке Хрватске православне цркве, као и Серафима Купчевског, Алексија Борисова „и друге са њима пострадале, стрељане од југословенских комуниста 1945. године". Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Има за њега, целивањем папског прстена признаје се папска власт. Осим тога неки су и клекли. Хоћеш рећи има за папу магијско значење. И шта може да ради са тим? Можда може да се хвали да су неки и клекли приликом цмакања његове руке или прстена. Ако њему нешто значи да је због тог цмакања остварио своје жеље (снове, маштања... или шта већ), како то утиче на нас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Не бих га пољубила у руку па тачно да знам да ћу умрети другачије,нити то има икакво магијско значење него има значење тога,да ми православни хришћани имамо нашу православну ex cathedru,a њена непогрешивост се добија са Крста,молим лепо и парафразирам Гондикакиса,кога управо ишчитавам. Жика and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Хоћеш рећи има за папу магијско значење. И шта може да ради са тим? Можда може да се хвали да су неки и клекли приликом цмакања његове руке или прстена. Ако њему нешто значи да је због тог цмакања остварио своје жеље (снове, маштања... или шта већ), како то утиче на нас? Нису то неки, неки тамо, већ клирици наше цркве. Да су такве ствари не битне не би свети мученици цркве страдали одбијајући да се поклоне пред лажним боговима. Не би ни пророк Данило одбио да се поклони цару Навукодоносору. Ништа није ово другачије, суштина је иста. Да не подсећам да су многи свети мученици управо страдали од папске унијатске војске јер то што кажеш да је не битно није им било не битно. Сви знамо ове примере, само ми није јасно зашто као нешто доказујем јер неки као нешто не разумеју. Мислим да расправљамо да ли је вода мокра, то никуда не води. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Има за њега, целивањем папског прстена признаје се папска власт. Осим тога неки су и клекли. Ne verujem da je tako. A cak i da jeste, kao sto rece Romejac, sta moze s time da uradi? Kao sto rekoh, u pitanju je najobicnija formalnost pa ne vidim cemu tolika frka oko toga. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Нису то неки, неки тамо, већ клирици наше цркве. Да су такве ствари не битне не би свети мученици цркве страдали одбијајући да се поклоне пред лажним боговима. Не би ни пророк Данило одбио да се поклони цару Навукодоносору. Ништа није ово другачије, суштина је иста. Да не подсећам да су многи свети мученици управо страдали од папске унијатске војске јер то што кажеш да је не битно није им било не битно. Сви знамо ове примере, само ми није јасно зашто као нешто доказујем јер неки као нешто не разумеју. Мислим да расправљамо да ли је вода мокра, то никуда не води. Po tvojoj logici, ispada da je sveti Marko Evgenik jeretik i izdajnik pravoslavlja, jer je papu oslovljavao sa "Svjatjejsi Oce" i "prvi medju Njegovim svestenosluziteljima"? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Није случајно да се овај екуменски покрет баш данас овако шири јер је то део глобализације која је такође актуелна. То је управо глобализација на духовном пољу. Циљ је, једна светска влада и једна светска религија, а све у ишчекивању антихристовог доласка на трон. Имам утисак да живимо у времену коначног испуњења онога што је у откровењу записано. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Није случајно да се овај екуменски покрет баш данас овако шири јер је то део глобализације која је такође актуелна. То је управо глобализација на духовном пољу. Циљ је, једна светска влада и једна светска религија, а све у ишчекивању антихристовог доласка на трон. Имам утисак да живимо у времену коначног испуњења онога што је у откровењу записано. Ukoliko imas da ponudis neke dokaze umesto teorije zavere rado cu te saslusati. Ovako je svaka rasprava besmislena. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Po tvojoj logici, ispada da je sveti Marko Evgenik jeretik i izdajnik pravoslavlja, jer je papu oslovljavao sa "Svjatjejsi Oce" i "prvi medju Njegovim svestenosluziteljima"? Св. Марко Ефески и лажна Фирентинска унија - Православље на мрежи - Библиотека одабраних текстова Сада ако почнемо о логици ко зна где ће све стићи. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Ukoliko imas da ponudis neke dokaze umesto teorije zavere rado cu te saslusati. Ovako je svaka rasprava besmislena. Какве доказе, отиске прстију или днк налаз, вештачење ? Иначе слажем се да је бесмислено расправљати. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Св. Марко Ефески и лажна Фирентинска унија - Православље на мрежи - Библиотека одабраних текстова Сада ако почнемо о логици ко зна где ће све стићи. I kako ovaj tekst negira to da je sv. Marko papu oslovljavao onako kako sam rekao? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука