Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 И мени смета национализам. И ЈА НИСАМ НАЦИОНАЛИСТА. (Али очито је да мој највеќи грех је што сам роѓен као Македонац. Бити Македонац или Црногорац очито да је горије него бити црни ѓаво!) Једино сам направио паралелу меѓу руског свештенства и Архиепископа Јована. Ajde makedonac iskuliraj; uz svu tui vasu mrznju prema srbima i dalje ne postoji nacija koja vas vise voli od srba; sve ostale komsije su vam smrtni neprijatelji; Bugarska i Albanija imaju pretenziju na vasu teritoriju a grcka na ime. U Srbiji niko ne mrzi makedonce; cak se niko ne buni ni na to sto se tako zovete; jedino vas svi ismevaju u vasem pokusaju da dokazete da imate veze sa antickim makedoncima zato sto je jadno i pateticno. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Zbogom razume... Umesto vredjanja pokusaj da dokazes da nije tako; iako milion primera govori upravo o tome. RPC ne sme ni saopstenje da napise a da ga Putinova burleska ne proveri i ne prepravi. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Umesto vredjanja pokusaj da dokazes da nije tako; iako milion primera govori upravo o tome. RPC ne sme ni saopstenje da napise a da ga Putinova burleska ne proveri i ne prepravi. I ti to sve znas, i tvrdis tako pouzdano? Pa kako ocekujes da te covek uopste ozbiljno shvati? Ovamo optuzujes druge za paranoju i zaludjenost teorijama zavere, a ti sad plasiras isto to... svasta... nirvanashop and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Covece otvori te svoje ruske oci i samo pogledaj odnos RPC prema gruzijcima, ukrajincima, ruskoj opoziciji, saopstenja prema ostalim pomesnim crkvama; ne moras cak biti ni previse inteligentan da bi to video; mozes biti samo slep da ne primecujes ili se trudis da ne primetis. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Covece otvori te svoje ruske oci i samo pogledaj odnos RPC prema gruzijcima, ukrajincima, ruskoj opoziciji, saopstenja prema ostalim pomesnim crkvama; ne moras cak biti ni previse inteligentan da bi to video; mozes biti samo slep da ne primecujes ili se trudis da ne primetis. A sta tacno fali u tim odnosima, budi ljubomoran pa mi ukazi na to? nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Nadam se da se zezas ili mislis da je Ok da celka crlva na izborima podrzava jednu stranku; da se velikodstojnici RPC odnocse prema Gruzijcima isto kao njihova drzava; da li stvarno neko treba da ti crta to? I da ovaj debeli ateisticki djakon ne iznosi svoje misljenje vec pogled cele RPC prema ostatku pravoslavlja? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Nadam se da se zezas ili mislis da je Ok da celka crlva na izborima podrzava jednu stranku; da se velikodstojnici RPC odnocse prema Gruzijcima isto kao njihova drzava; da li stvarno neko treba da ti crta to? I da ovaj debeli ateisticki djakon ne iznosi svoje misljenje vec pogled cele RPC prema ostatku pravoslavlja? Kakve banalnosti... A s druge strane, kad neki tamo drugi i treci (koji li su to samo?) cine stosta mnogo i neuporedivo gore i jos neuporedivo gore se i ponasaju, onda zeebeedee uzme pa brani te i takve. Jer je tako u mogucnosti, naravno. debeli ateisticki djakon Ne znam samo sta ce ti ovolika netrpeljivost... ali samo potvrdjuje ono sto je solomon rekao napred... nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Сетимо се како је почео Први светски рат, који су браћа Срби започели. Браћа Срби су га започели. При чему су браћа поступила са нама по свињски. Они су специјално организовали убиство престолонаследника Фердинанда у Сарајеву, управо ради тога да би испровоцирали Аустрију на неизбежан, у том случају, упад у Србију, а Русију на неизбежну, у том случају, објаву рата Аустрији, што значи и Немачкој. То се зове вадити кестење из ватре туђим рукама, и то заиста није хришћанска позиција. Чиме се завршио Први светски рат за Русију – свима је добро познато, посебно у Јекатеринбургу, зато не бих желео да се то и сада понови. Није Русија једина ушла у рат на страни Србије, ушле су и Француска и Велика Британија. Шта више, Француска је у огромној мери помагала Србију, чак је и хиљаде француских војника оставило кости ослобађајући Србију. Када сам дошао у Србију, непосредно после натовских акција против Србије, упитао сам Србе какве су закључке извели. Закључак је био веома занимљив: „Схватили смо да се не треба опирати Западу, јер ако вас силују, треба да се опустите и добићете максимум задовољства“. Па сад, Србија је била толико луда и ушла у рат са Западом, док се управо Русија за то време док су по Србији падале бомбе понашала тако као да ужива у задовољству са Америком. Били су у дилу. На српској телевизији су се један за другим смењивали извештаји о зверствима српске армије на Косову и о праведности натовске полицијске операције. Србија је изашла из рата са Западом као губитник. За казну су јој отете територије а политика проглашена злочинчком. Кад неко изгуби рат, према њему се не понашају као према победнику, већ као губитинику. Русија није водила такав рат са Западом и није изгубила, па не зна. Али, није ме то највише од свега поразило. Када сам последњи пут био у Србији, маја прошле године, тачније то је била Црна Гора, у локалној црногорској богословији на Цетињу, пита ме један дечак... Тамо су и други дечаци. Код нас у богословијама уче довољно одрасли људи, после школе, а на Балкану су богословије стручне школе; тамо уче људи са 14 година. И гле, пита ме дечак: „Реците ми, зашто руски патријарх сматра себе православним папом и намеће своје гледиште свим православнима у свету?Када дете постави такво питање, јасно је да то није питање детета, већ позиција његовог учитеља. Ипак је тај дечак само пубертетлија и тешко да га у Црној Гори уче томе. Ако су негде штампали руску православну литературу то је у Црној Гори. И морам да кажем да су се сви српски епископи школовали у Грчкој. Они имају веома антируске позиције. Када је то неопходно, они говоре веома пријатељске речи о Русији, о руско-српском пријатељству, али када је реч о озбиљним међуцрквеним проблемима, где се позиције Москве и Грка разилазе, онда Срби увек заузимају антимосковску позицију. Срби су хришћанство примили од Грка, нормално је ида се школују тамо. И поред тога тешко да Србин, још и православни епископ може да заузме антимосковску позицију. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Kakve banalnosti... A s druge strane, kad neki tamo drugi i treci (koji li su to samo?) cine stosta mnogo i neuporedivo gore i jos neuporedivo gore se i ponasaju, onda zeebeedee uzme pa brani te i takve. Jer je tako u mogucnosti, naravno. Ne znam samo sta ce ti ovolika netrpeljivost... ali samo potvrdjuje ono sto je solomon rekao napred... Srbi se poasaju svinjoliko; makedonci su autenticni hriscanski mucenici; srpske vladike se obrazuju u grckoj ( to je losa stvar za ovog tvroca casopisa Ateista).... Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ma ok, ne znam samo ko bi imao snage da se preganja s tobom oko neceg sto je samo u tvom umu realnost... ja sigurno ne... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Srbi se poasaju svinjoliko; makedonci su autenticni hriscanski mucenici; srpske vladike se obrazuju u grckoj ( to je losa stvar za ovog tvroca casopisa Ateista).... I ja ne branim "gore od njega" nego me ne interesuje sta rade i pricaju ljudi sa kojima nisam povezan ni na kakav nacin; ovde je u pitanju izjava naseg brata, pravoslavca koji je uz to i djakon; izjava odvratna, rasisticka, fasisticka i netacna. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ma ok, ne znam samo ko bi imao snage da se preganja s tobom oko neceg sto je samo u tvom umu realnost... ja sigurno ne... Onda iskuliraj, a da si imalo realan video bi da nije realnost samo u mom umu, vec vecina ljudi koji su postovali misle isto. Ti si pak jedinka; makar do trenutka dok ne razgovaras sa radikalima i slicnim tebi. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Pisao sam na forumu verujem, kako je pokojni nadbiskup Perko imao običaj da pokazuje gde je pao Vasilije Štradman, pao i umro. Za neupućene to je bio otpravnik ruskih poslova u Beogradu. Dotrčao je do austrougarskog konzulata sa namerom da spreči napad na Srbiju i kad je čuo da je zakasnio , rat je već objavljen doživeo je srčani udar i umro. To je inače zgrada današnje nadbiskupije. Znao je odlično ne samo on nego svi da se sprema rat i da se traži samo povod. Iz tog rata moram da naglasim da su izašle mnoge slobodne zemlje, a posle toliko decenija ne postojanja Poljska se ponovo pojavila na mapi sveta. Znalo se i da će NATO da udari po Srbiji, cela ta farsa sa Rambujeom, nota koju je Austrougarska uputila Srbiji ne razlikuje se suštinski od rambujeovske ucene i note. Možda je sve to moglo da se izbegne da su Srbi neki eeeee da ne kažem koji narod. Trenutno je došlo do toga da je poljuljan taj slobodarski duh i ne naviknuti na to najpre ruski ambasador proziva Srbe, i s pravom ih proziva a sada i sveštenik Kurajev. Ima negde u Gorskom vjencu neka slika slična gde se na sličan način upire na Srbe, posle toga se bude pa rasčistiše najpre sa poturicama u svojim redovima a i ona pesma o babi i jarcu pečenom, ali ja sam ubeđen i ne samo da sam ubeđen, znam da ima Srba koji su oni vitezovi Силни оклопници, без мане и страха,Хладни к'о ваш оклоп и погледа мрка, Ви јурнусте тада у облаку праха,И настаде тресак и крвава трка. Заљуљано царство сурвало се с вама.Кад олуја прође врх Поља равна, Бојно поље постаде непрегледна јама,Костурница страшна и поразом славна. Српски јунаци, заслуга је ваша.Што посљедњи бесте. У крвавој страви, Када труло царство оружја се маши,Сваки леш је свесна жртва, јунак прави! Данас нама кажу, деци овог века,Да смо недостојни историје наше, Да нас захватила западњачка река,И да нам се душе опасности плаше. Добра земљо моја, лажу! Ко те воли,Данас, тај те воли. Јер зна да си мати; Јер пре нас ни поља ни кршеви голи,Не могаше другом свесну љубав дати. И данас, кад дође до последњег боја,Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја,Знајући шта дајем и зашто га дајем. Potsmevaju se trenutno Srbima, žalosno je što to rade ljudi čija je matica nekad bila Srbija pa za Bosanca jedna pesma, kad shvati šta to znači "nebeski narod" shvatiće da se dobrovoljno odrekao te privilegije. SAMO ZA DRUŠTVO ZA ZELENIM ASTALOM: Марјанн and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Не знам ко је овде већи мајмун, али заиста. Читава тема врви од етнофилетизма и примитивних локал-патриотских страсти и подјела. А ако је Курајев себи дао за право да јавно проповиједа ДИЈЕЛЕЋИ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРНИКЕ ПО НАЦИЈИ онда је зрео колико сутра за рашчињавање и бријање браде. Какве су вам то идиотске приче о "грчким" "руским" и кознакојим утицајима? Читате ли ви људи Јеванђеље? Прочитасте ли ријечи Писма да "у Христу нема ни Јудејина ни Грка.." и остало? Будалаштина. Чињеница јесте да у мору РЕАЛНИХ проблема - од тога да сваки божији дан умре хиљаде дјеце од глади и жеђи (а гдје смо ми врли хришћани, сви одреда и свих нација у спашавању нишчих), преко болести наркоманије, алкохолизма и сексуалних изопачења међу дјецом итд итд итд... и општег колапса планете - у свим нашим јадима ми се расправљамо о томе ко ће бити "главни": Рим, Москва или Цариград... Христос на све ове лудости наше каже: благо онима који за столом хтјеше да буду на последњем мјесту и благо онима који хране гладне, поју жедне, голима скидају и дају своју кошуљу, обилазе заточене и болесне - онима које ће Христос на Суду (личном и општем) познати као своје, а тешко онима који тако тешко генерализују (јер је за Христа сваки појединачни човјек већи од Васељене и јединствен) и који свијет и људе гледају кроз своје глупаве и примитивне социолошке, дневно-политичке и историјске генерализације. Не вјерујем нити могу да вјерујем да је став овог глупог и примитивног човјека став читаве Русије и Руског народа, јер онда ми не би више били иста Црква. DYNABLASTER, Milan Nikolic, nishizawa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Da budem iskren, malo sam čitao šta piše, i utisak mi je da nije ni glup ni primitivan. Ne znam zašto takva kvalifikacija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука