Jump to content

Који телефон да купим?

Оцени ову тему

Препоручена порука

mada sam znao u startu da je skupa igračka i ništa više,ali iskoristih i ja taj paket

Да су скупи за сада, јесу, али да су само играчке, то баш и није тако. Рецимо, ја опуштено могу да их користим за посао. iOS скроз, андроид делимично због једног глупог ограничења.

Подели на овим сајтовима

395338_10150586088627508_185943127507_8902682_1836199419_n.jpg
Људи вероватно знате за овај: Ајнштајн је једном приликом имао мали неспоразум са Чак Норисом... од тада га познајемо под именом Стивен Хокинг... :P

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Да су скупи за сада, јесу, али да су само играчке, то баш и није тако. Рецимо, ја опуштено могу да их користим за посао. iOS скроз, андроид делимично због једног глупог ограничења.

На шта мислиш?

Подели на овим сајтовима

На шта мислиш?

Не постоји још увек нативни X11. Мислим да то има везе са начином на који андроидов менаџер прозора ради, те отежава или (онемугаћава?) коегзистенцију са X11. На iOS-u постоји пар ssh клијената који подржавају X11 опуштено, баш као на OS X-u.

Подели на овим сајтовима

На шта мислиш?

Заборавих још једну битну ствар - iOS има уграђен cisco vpn клијент, андроид нема, што га чини практично неупотребљивим у академском окружењу (и многим пословним). И из неког разлога, iOS има далеко више научних аликација.

Подели на овим сајтовима

Не постоји још увек нативни X11. Мислим да то има везе са начином на који андроидов менаџер прозора ради, те отежава или (онемугаћава?) коегзистенцију са X11. На iOS-u постоји пар ssh клијената који подржавају X11 опуштено, баш као на OS X-u.

Заборавих још једну битну ствар - iOS има уграђен cisco vpn клијент, андроид нема, што га чини практично неупотребљивим у академском окружењу (и многим пословним). И из неког разлога, iOS има далеко више научних аликација.

Па добро бре Ивице, ипак је овде реч о телефонима :D

Андроид је линукс, програми се инстанцирају као системски процеси тако да све што ради на линуксу требало би теоретски да ради и на телефону. Сад не знам каква су ограничења због далвик рантајма, али он може и да се заобиђе. Све то на крају зависи од гугла

Подели на овим сајтовима

Па добро бре Ивице, ипак је овде реч о телефонима :D

Андроид је линукс, програми се инстанцирају као системски процеси тако да све што ради на линуксу требало би теоретски да ради и на телефону. Сад не знам каква су ограничења због далвик рантајма, али он може и да се заобиђе. Све то на крају зависи од гугла

Ради се о мини компјутерима - паметним телефонима и таблетима. Телефонима не требају двојезгарни (сад ће и четворојезгарни) процесори, бесне графике и остале ситнице. Ти телефони су далеко јачи него мој први рачунар из 1998. Узгред, Windows 8 ће бити један оперативни систем за таблете, телефоне и ове ”старинске” компјутере.

Рачуница је за сада јасна - на iOS-у могу да радим посао, а на андориду не могу. Плус, на андроиду не могу да се конектујем на факултетски мејл јер нема cisco vpn. iOS je затворенији за хаковање, али има више корисних апликација са којима нешто заиста може и да се уради. Неки људи још увек купују технику да је користе, а не да проведу дане у хаковањима. Уз неколико изузетака (Photoshop Touch нпр.), андроид маркет је мнооого лошији. Искрено се надам да ће се ствар променити, али за сада је тако.

Подели на овим сајтовима

Тај циско се свуда увукао :)

Шалу на страну, зар то не зависи од циска?

Ипак је то мали проценат корисника којима то треба па их вероватно баш брига. Мада, да ли то икад засмета некоме у самом гуглу?

Мислим да ће многе ствари бити приморани да реше сад кад је почела навала таблета, које ће људи користити уместо класичног лаптопа.

Подели на овим сајтовима

Ради се о мини компјутерима - паметним телефонима и таблетима. Телефонима не требају двојезгарни (сад ће и четворојезгарни) процесори, бесне графике и остале ситнице. Ти телефони су далеко јачи него мој први рачунар из 1998. Узгред, Windows 8 ће бити један оперативни систем за таблете, телефоне и ове ”старинске” компјутере.

Upravo sam na ovo mislio

Da budem iskren kada sam uzeo ovaj samsungov android uz njega sam uzeo još jedan(dugmetaš) kojem baterija traje nedelju dana a može samo da obavlja pozive i šalje poruke

Međutim da sam gledao šta sve može da mi "završi" opet ne bih uzeo galaxy s+ ,nego bih sačekao nešto što odgovara mojim potrebama

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

samo me zanima koliko ti traje baterija?

Recimo 2 dana, ali ne znam tacno posto mi je fon stalno prikopcan za komp.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ау, брате, па зар је могуће да андроид нема ћириличну тастатуру!!!???

Nisam stavljao kod sebe al vidim na marketu da ima tastatura sa srpskom cirilicom.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Nisam stavljao kod sebe al vidim na marketu da ima tastatura sa srpskom cirilicom.

Све бесплатне су лоше, а оне које се плаћају не могу да се купе из Србије. Ни латинична која долази уз систем није без фалинки - нема слово ”ђ”.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...