Јаков. Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Moje razmišljanje je u pravcu da se ne treba odmah baciti na mesinu, bez obzira što tako zavodljivo izgleda Božićna pečenica. Možda prvog dana pojesti jedno parče mesa i neki mlečni proizvod. Zatim povećavati ove količine u odnosu na hranu biljnog porekla. I nakon jedno nedelju dana mislim da bi organizam bio potpuno spreman da mrsnu hranu prerađuje bez problema nakon dužeg perioda posta. Ova tema je pre svega inicirana stalnim žalopojkama kako vernici uvek imaju problema da nakon posta pređu na mrsnu hranu, što zbog neke gadljivosti, što zbog izrazitih fizioloških problema kao što su mučnina, bolovi... Mislim opet da je to dosta individualna stvar i da zavisi od pojedinca i njegovog vegetativnog sustava. Svako poznaje dosad sebe i zna šta mu je činiti, ali ipak neke preporuke nisu na odmet. Цитат Помени @ Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 samo polako Цитат Помени @ Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Немам никаквих проблема са преласком на мрсну храну...ама баш никаквих. kirios1 and sleki је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Цитат Помени @ Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Ako je samo kokoš u pitanju onda ću se prilagođavati lagano Цитат Помени @ "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Умереност је врлина. Oglo and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Имам проблем само ако строго не поведем рачуна о количини хране. Цитат Помени @ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Одлична тема, и хвала Богу да је неко покренуо, ја стварно сваки Васкрс и Божић себи упропастим стомак прве недеље јер што се каже "као дете у посластичарници" кренем да у два оброка "надокнадим" све мрсне ђаконије. Наравно будалаштина, само преоптеретим организам. Ове године ћу се задржати на сарми и јогурту (изабрао два мрсна артикла која су ми највише недостајала ) Цитат Помени @ Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Осећам да ће ова тема да колико прекосутра буде најпопуларнија Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Немам никаквих проблема са преласком на мрсну храну...ама баш никаквих. Takođe Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 такође Цитат Помени @ није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Samo postepeno,mic po mic.... Цитат Помени @ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Немо у инат да се сутра отрујем са једно четерес сарми па да ми доктор нареди наставак поста Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Ја ћу само да убацим малу дигресију: Која је радост дочекивања Божића и божићне трпезе онима који нису постили? Мислим, једеш мерно, прасетину, јагњетину, саламе, кобасице... у све дане поста и онда исто то на Божић. Безвезно. Ignjatije and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Накљукати се пасуља на бадње вече. После тога свињетина дође к'о лек :-) Шалим се, наравно. Христос се роди! Цитат Помени @ "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.