Jump to content

Уметност и одговорност

Препоручена порука

Читао сам, а и чуо, да се каже да ко има дар има и одговорност како ће га применити - на добро или лоше.

И сад размишљам...

Ево, на пример, правим неку акциону оркестарску музику са јаким, нестабилним и тешким акордима, и тако да звучи моћно и драматично (слично музици из филма

). Или, на пример, нешто типа drum'n'bass, и слично.

Е сад, шта је добро, шта је лоше?

Свако ће изнети музику према свом карактеру и то је оно што одређује и карактер музике.

А и перцепција је различита, зависи од човека до човека.

Било би страшно кад би забранили слободан израз.

А опет у свему треба имати меру и обавезно питати...

Подели на овим сајтовима

ко пева зло не мисли ... под условом да речи нису позив на насиље.

немушта музика је за мене ван категорије и свако је прима према својој пријемчивости и због тога је анулиран било какав утицај од стране уметника.

чак и кад је музика заиста тешка, не може човек никако бити одговоран ако неко направи неку глупост због тога ...

или, с друге стране, врло виртуозна, да неко због тога исхистерише по кући и све полупа ...

набедити уметника за своје дело "под утицајем музике", мени је то равно Адамовом пребацивању за Еву Богу ...

није то дрога.

визуелна уметност је друго, а и опет зависи доста од гледаоца, шта уствари види.

мада, Бог је уметнички створио голотињу да привуче, треба имати и то у виду, али и слободу скидања и облачења, која није увек и на корист.

Подели на овим сајтовима

Muzika,kao i svaka druga umjetnost je samo način izražavanja sebe,

tako da koliko ima i tvoj svakodnevni život (ili bilo čiji) uticaja na okolinu, toliko će imati i tvoje muzičko ostvarenje.

Svakako ako se time baviš onda će imati i težinu ozbiljnosti i profesionalnosti.

Sve u svemu budi svoj i nema greške ;)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...