Jump to content

Хоћете ли да славите новака 2012?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Bilo je ranije u tom periodu obavezno po neki filmski maraton, a u njemu vrlo cesto odlicni filmovi... secam se da je bilo toga tamo negde krajem 80-ih godina proslog veka...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И да, програм је трајао целу ноћ, није било оног знака са сатом и оним пискавим тоном piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:

Оче Иване, морам признати да ми се ова реченица учинила илустративном.

Сетио сам се и израза једног мање познатог аутора - П Р А З Н О С О В Љ Е, ( без слова Л )... у сленгу "совити" тј. спавати, и ово "празно" пре тога... са алузијом на сан без снова. Нешто неопходно физиолошки, али непотпуно.

Подели на овим сајтовима

И ја ћу, кад успавам детекце, испред телевизора и компјутера (мало фејс, мало ЖРУ :) ) са мојим стомачетом. Мужић на послу... Дан као и сваки други.

А баш и ја хтедох да питам ово око јелке... Моје трогодишње дете дошло из вртића одушевљено јелком, деда мразом, пакетићима... Девер и јетрва, спрат ниже, окитили јелку... А она ме пита: ''Где је наса јелка? Засто ми немамо?'' Ових година смо китили бадњак, виђала је бадњак и у цркви, зна за Божић... Али овог лета кренула у вртић и код кога год да одемо види окићену јелку, сви јој само о деда мразу тупе... И сад дете тражи... Па просто незнам како да се поставим :- .mislise. Сви нас гледају као тиранине, као ускраћујемо детету радост, не китимо јој јелку, не водимо је код деда мраза... К`о да је она предходне две године и знала шта то значи aman

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Наравно да китимо јелку - баш смо за овај викенд планирали ту акцију...

Клинци се сваке године одушеве, и тај породични ритуал им много значи. Онда обично полепимо и балоне по плафону, па пустимо музику и сви заједно ђускамо... :)

И не видим ама баш ништа лоше у слављењу Нове Године, нити видим зашто бих своју децу лишавао било које прилике која може да им донесе радост.

С друге стране, препотенцирање неслављења Нове Године у сврху истицања своје ултраправославности ми је на листи највећих тријумфа форме над суштином у Православљу одмах иза стављања марама малој деци у цркви...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ми са нашим дететом ђускамо и певамо сваког дана. Није нам потребан посебан повод. 0501_music 319.gif girl_jumping girl_smiley Музика, играчке, балони... су нам у кући од кад се она родила. А, Богу хвала, има нас доста, па нам је у кући увек живо и љубав и радост јој никако не мањка.

Него, рекох да питам. Њој, конкретно, ништа не би значила јелка и деда мраз године кад се родила и предходне, на пр. А и ми смо се временом одвикли јелке и свега. А сад кад сама види, чује... Из тог разлога и питам. Плашим се да је не збуним или нешто... Па сам хтела да прочитам ваша искуства.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

не славим нову годину откад сам се крстио, ал идем првог на ручак код тетке где се окупља цела породица и деле се поклони испод огромне јелке и мрсим и све тако :)

моја кева и даље слави, купимо јелку, накитимо је, честитам јој ... не видим проблем у јелки, честиткама и кићењу, а имам и бадњак у кући ал њега не китим :)

а што се мене тиче, ићи ћу на журку пошто је на специфичном месту и специфична музика а биће сад и ко зна кад, пошто је клуб већ годинама затворен био и нигде се та музика није пуштала. иначе не бих нигде ишао, не свиђа ми се масовна баханалија на улици а нико није звао нигде јер ће цело друштво да се потрпа у тај клуб ...

не видим проблем ни у томе.

обично сам у претходних 5 година проводио нову календарску у манастиру, тамо ми је тад највећи мир :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...