Avocado Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 нпр? Mislim na obe (meni i tebi omiljene) mogucnosti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Извини или сам ненаспаван или глуп...? Које друге-обе-нама омиљене-могућности? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Извини или сам ненаспаван или глуп...? Које друге-обе-нама омиљене-могућности? Tvoja - postoji Bog... moja (tj. druga) mogucnost - ne postoji Bog... (nije do tebe, ja sam napravio zbrku...) (tj. ti si kriv kad ne umes da citas misli) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Avocado,hipotetičko pitanje... recimo nekada u budućnosti umreš (kao što ćemo svi umreti) i puf-skontaš da si trenutak iza toga ustao iz zemlje i nešto se dešava... Bog te pita da li želiš da živiš večno-koji ćeš odgovor dati p.s. malo je simplifikovano ali kužiš poentu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Ne znam da li ima ili nema smisla... mislim da smisao kao deo razuma nema bas toliku ulogu tu koliko osecanja... to je teska situacija i ne mogu unapred da dam odgovor... ne znam kako bih se osecao... ali to mi nije dobar primer bezuslovne ljubavi... tu postoje jaki razlozi da se takvoj osobi oprosti... Ako promenis primer na: ta devojka pocne da ubija ljude iz zadovoljstva.... prilicno sam siguran da bih prestao da je volim... a jos vise sam siguran da ne bih mogao da je zavolim kao takvu... Bezuslovna ljubav mi obesmisljava koncept tog pojma kao kad bilo cemu oduzmes uslove kojima taj pojam razlikujemo od drugih... pa kazes npr. "svi ljudi su lepi"... ili "svi ljudi su vredni"... time si samo obesmislila taj pojam tako da vise nista ne znaci, jer ako su svi lepi, onda zapravo niko nije lep. Ako kazes da volis sve bezuslovno... to samo znaci da ne volis nikog... da ni prema kome nemas posebna osecanja koja su toliko snaznija i lepsa od osecanja prema ostalima, da ih vredi nazvati ljubavlju... Mora da postoji "odsustvo ljubavi" da bi ljubav imala smisla... sam lijepo kazes da je stvar osjecanja,a ne razuma,pa jel' onda shvatas zasto je takva ljubav za tebe besmislena...zato sto tvoje bice nema iskustvo takve ljubavi,iako si svjestan da je ljubav stvar osjecanja,a nemajuci takva osjecanja u sebi,a nemoguce je da ih imas jer negiras Hrista,tebi ostaje da se oslanjas samo na svoj razum,a onda uopste nisi kompetentan ni da pricas o tako necem,a kamoli da omalovazavas i da ti bude besmisleno... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Avocado,hipotetičko pitanje... recimo nekada u budućnosti umreš (kao što ćemo svi umreti) i puf-skontaš da si trenutak iza toga ustao iz zemlje i nešto se dešava... Bog te pita da li želiš da živiš večno-koji ćeš odgovor dati p.s. malo je simplifikovano ali kužiš poentu Ne zelim da zivim vecno... bilo bi super jedno 400 ili 500 godina ako ima sta da se radi i cita, s kim da se prica, ko da se voli... i slicno... ali vecno ne... ne znam kako drugacije da zamislim beskonacni zivot osim kao beskonacnu dosadu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 posto ja moram da budem mirodjija u svakoj supi.... dobar primer za bezuslovnu ljubav bi bio (kao sto je to jednom Vladika Midic naveo): zamisli da si majka Adolfa Hitlera, uhvacen je i pocinio je sta je pocinio, ceo svet je za to da se on ubije, da li majka moze da kaze ne nevolim ga vise ubijte ga? ukoliko i ti mislis da ona to ne bi mogla da kaze onda imamo tu "bezuslovnu" ljubav, dakle volis nekoga bez obzira na to ko je on i koliko je u svom zivotu otisao na pogresnu stranu, to je i odnos Boga prema coveku Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Ne zelim da zivim vecno... bilo bi super jedno 400 ili 500 godina ako ima sta da se radi i cita, s kim da se prica, ko da se voli... i slicno... ali vecno ne... ne znam kako drugacije da zamislim beskonacni zivot osim kao beskonacnu dosadu... u tome i jeste problem i pitanje: sta ako "moras" vecno da postojis "ovakav kakav si", zar to ne bi bio "pakao"? inace pitanje eshatona odnosno "poslednjeg dogadjaj", krajnje istine, je generalno u hriscanstvu (osim u retkim primerima) pogresno stavljeno na zadnje mesto, pa se o njemu raspravlja samo kao o "zivotu posle smrti" jer eto taj "poslednji dogadjaj" se "tamo" smesta. istina je ustvari drugacija, ceo etos hriscansta i uopste cela blagovest o novom nacinu postojanja, vuce svoje korene iz tog "poslednjeg dogadjaja" jos ovde za zivota, te se slobodno moze reci da je on ustvari ne zadnja nego prva i osnovna stvar koja definise i usmerava zivot jednog coveka. dakle nije receno "pokajte se jer posle smrti priblizi se Carstvo nebesko" nego se ono priblizi sad i ovde, dakle tu je. pitanje "a sta posle smrti?" je tesko pitanje o kojem nemamo bas puno 100% proverenih informacija, imamo veru ali ne i opit. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Ne zelim da zivim vecno... bilo bi super jedno 400 ili 500 godina ako ima sta da se radi i cita, s kim da se prica, ko da se voli... i slicno... ali vecno ne... ne znam kako drugacije da zamislim beskonacni zivot osim kao beskonacnu dosadu... Судећи по оном што сам читао, и верујући у то, вечни живот неће бити досадан. Превише ће бити ненаситиве радости, да би било досадно. Једноставно, то није ствар која ће моћи да се изгустира. "Тамо ће свака спасена душа живети у бездану љубави, сладости, радости, дивљења и ишчуђавања" - ст. Јефрем А. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Ne zelim da zivim vecno... bilo bi super jedno 400 ili 500 godina ako ima sta da se radi i cita, s kim da se prica, ko da se voli... i slicno... ali vecno ne... ne znam kako drugacije da zamislim beskonacni zivot osim kao beskonacnu dosadu... Kad bi samo znao sta propustas... 301 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 samo jos nesto,da ateisti ne pomisle kako smo mi vjernici samo zato sto se tako deklarisemo i stvarno spremni za vjecnost...evo recimo ja,u ovom trenutku nisam spremna,i za mene bi vjecno ovakav trenutak zaista bio pakao...ne u smislu da sam depresivna,da mi se ne zivi ili nesto ,vec bas zato sto mi se zivi,sto imam taj opit sta je stvarna radost zivljenja,sto poznajem blagodacu Bozijom jednu drugu ja,dobricu ja,koja ne zna da se ljuti,koja je sva k'o pamuk,i koja ima potrebu samo da sluzi,da je na usluzi drugom,bilo rijecju,bilo djelima,koja saosjeca sa svijetom oko sebe...i zato je meni pakao sve ono sto nisam takva ''ja''...jednom mi je Gospod otkrio sta ustvari znaci ne biti spreman za jedinstvo s NJim...kukala sam tako danima za Njim,u mislima,znaci samo mi je bilo u glavi da mi opet dodje...i u jednom trenutku me uhvatilo takvo umiljenje da ja to nisam mogla da podnesem,znaci sva sam se pretvorila u osjecanja,plakala sam nekim toplim suzama,ali to me toliko diralo da nisam mogla da podnesem,imala sam osjecaj ako potraje da ce mi puci srce,i molila sam Ga da me napusti jer nisam spremna,i jos nesto,u takvim trenucima sam bila savrseno svjesna koliko sam gresna,i istovremeno da me bez obzira na to On voli...nijedna bol prije i poslije toga ne moze da se poredi s tim,isto kao sto nijedna radost ne moze da se poredi s tim kad se u meni desi nekakvo nastrojenje duse koje koje privuce blagodat Boziju... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Судећи по оном што сам читао, и верујући у то, вечни живот неће бити досадан. Превише ће бити ненаситиве радости, да би било досадно. Једноставно, то није ствар која ће моћи да се изгустира. Cini mi se da potcenjujete pojam "vecno"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 posto ja moram da budem mirodjija u svakoj supi.... dobar primer za bezuslovnu ljubav bi bio (kao sto je to jednom Vladika Midic naveo): zamisli da si majka Adolfa Hitlera, uhvacen je i pocinio je sta je pocinio, ceo svet je za to da se on ubije, da li majka moze da kaze ne nevolim ga vise ubijte ga? ukoliko i ti mislis da ona to ne bi mogla da kaze onda imamo tu "bezuslovnu" ljubav, dakle volis nekoga bez obzira na to ko je on i koliko je u svom zivotu otisao na pogresnu stranu, to je i odnos Boga prema coveku 1. To nije potpuno bezuslovna ljubav, jer ga ona voli zato sto je to njeno dete. 2. Da, moze da kaze ne volim ga vise ubijte ga... desavalo se da se roditelji odreknu dece i zbog manjih zala od genocida... i ne verujem da bi joj neko zamerio... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 1. To nije potpuno bezuslovna ljubav, jer ga ona voli zato sto je to njeno dete. 2. Da, moze da kaze ne volim ga vise ubijte ga... desavalo se da se roditelji odreknu dece i zbog manjih zala od genocida... i ne verujem da bi joj neko zamerio... hehe,znala sam da ti roditeljska ljubav nece biti dobar primjer jer ces reci da roditelj voli po ''sluzbenoj duznosti'',a i da ih ima da ni ne vole svoju djecu...zato pokusah s onom djevojkom,da zamislis situaciju da nekog bas jako volis ...ali,rekoh vec,nemoguce je jer nemas takvo iskustvo,onako kako Bog voli jer Mu jos nisi dao sansu...cijenim sto si iskren,da pricas suprotno znala bih da me lazes,jer samo Bog moze tako da voli. ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2011 Cini mi se da potcenjujete pojam "vecno"... Или потцењујемо Бога. Бог, који је осмислио вечност, осмислио је и како да не буде досадно у њој. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука