Ignjatije Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 Mi hriscani smo dokaz da je Isus postojao isto kao sto su muslimani dokaz da je Muhamed postojao.Toliko poslanica u Novom zavetu gde se jasno vidi da su postojali ocevici,toliko zabelezenih mucenja hriscana koji su pristajali na najgore muke jer nisu hteli da se odreknu Isusa Hrista.Kao istorijska licnost Isus je sigurno postojao.Postoji i rodoslov: " Племе Исуса Христа, сина Давида Аврамовог сина. Авраам роди Исака. А Исак роди Јакова. А Јаков роди Јуду и браћу његову. А Јуда роди Фареса и Зару с Тамаром. А Фарес роди Есрома. А Есром роди Арама. А Арам роди Аминадава. А Аминадав роди Наасона. А Наасон роди Салмона.А Салмон роди Вооза с Рахавом. А Вооз роди Овида с Рутом. А Овид роди Јесеја. А Јесеј роди Давида цара. А Давид цар роди Соломуна с Уријиницом. А Соломун роди Ровоама. А Ровоам роди Авију. А Авија роди Асу. А Аса роди Јосафата. А Јосафат роди Јорама. А Јорам роди Озију.А Озија роди Јоатама. А Јоатам роди Ахаза. А Ахаз роди Езекију. А Езекија роди Манасију, а Манасија роди Амона. А Амон роди Јосију.. А Јосија роди Јехонију и браћу његову, у сеоби вавилонској. А по сеоби вавилонској, Јехонија роди Салатиила. А Салатиило роди Зоровавела.А Зоровавел роди Авиуда. А Авиуд роди Елијакима. А Елијаким роди Азора.А Азор роди Садока. А Садок роди Ахима. А Ахим роди Елиуда.. А Елиуд роди Елеазара, а Елеазар роди Матана. А Матан роди Јакова.А Јаков роди Јосифа, мужа Марије, која роди Исуса прозваног Христа. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 Hriscanstvo je pronalazilo Istinu Vaskrslog Hrista u ovom "sada" (ustvari to je i jedini dokaz, nema drugih koji bi bili relevantni), uopste nije potrebno traziti dokaze u proslosti kada je dokaz tu. pri tome da niko ne bi pomislio da je to neki isfantaziran dokaz, posledica neke maste ili tome slicno, vec da je to i te kako realan dokaz, najbolje potvrdjuju mucenici za veru koji jednostavno poznavsi tu veliku tajnu nisu mogli da slazu i kazu ne to nije istina, pa makar ih to kostalo i zivota i najgorih muka kojima su bili podvrgavani. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 Hriscanstvo je pronalazilo Istinu Vaskrslog Hrista u ovom "sada" (ustvari to je i jedini dokaz, nema drugih koji bi bili relevantni), uopste nije potrebno traziti dokaze u proslosti kada je dokaz tu. pri tome da niko ne bi pomislio da je to neki isfantaziran dokaz, posledica neke maste ili tome slicno, vec da je to i te kako realan dokaz, najbolje potvrdjuju mucenici za veru koji jednostavno poznavsi tu veliku tajnu nisu mogli da slazu i kazu ne to nije istina, pa makar ih to kostalo i zivota i najgorih muka kojima su bili podvrgavani. ali za ateistu,ti zivoti mucenika,nikada nece biti dovoljno dobar dokaz,sve dok i sam ne pozeli to isto...zato nisam ni za kakva dokazivanja Boga,to je odnos izmedju Boga i covjeka,kako dokazati nekome tako nesto... Интегра је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 da....medjutim treba i to razumeti, niko ne zeli da "precrta" samog sebe, to mu nekako zadnje dodje na pamet, kao nesto sto moze biti resenje... cela nasa istorija, priroda, biologija, sociologija,.... nas uci drugacije, uzdaj se u svoje moci, u svoja postignuca, u svoj intelekt, u svoj trud, u svoju zaslugu i nekakvu nasu "pravdu".... ali niko ne veruje da ta pravda zasloga trud intelekt postignuce pa u krajnjem slucaju i moc dolazi onda kad "dignes ruke od samog sebe" .......a to se "u svetu" smatra najvecim porazom. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 da....medjutim treba i to razumeti, niko ne zeli da "precrta" samog sebe, to mu nekako zadnje dodje na pamet, kao nesto sto moze biti resenje... pa ne zelim ni sama da precrtam sebe,ali znam da se do Boga ne moze drugacije... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 ?????????????????????? Pa naravno da ti nije jasno... nasa vera se bazira na Hristu raspetome i vaskrslome, a ne na pabircenju tzv. dokaza svud redom. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 pa ne zelim ni sama da precrtam sebe,ali znam da se do Boga ne moze drugacije... znam..... i kod mene je isto.... anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 тема је за брисање пре него што крену људи да нам се смеју да смо тотални идиоти. Млађони and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 ali za ateistu,ti zivoti mucenika,nikada nece biti dovoljno dobar dokaz,sve dok i sam ne pozeli to isto...zato nisam ni za kakva dokazivanja Boga,to je odnos izmedju Boga i covjeka,kako dokazati nekome tako nesto... Mislim da i svakom hriscaninu treba da bude jasno zasto. Zato sto sve ideje, ideologije imaju neke mucenike iza njih. To ne svedoci njihovoj istinitosti nego posvecenosti tih mucenika. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Mislim da i svakom hriscaninu treba da bude jasno zasto. Zato sto sve ideje, ideologije imaju neke mucenike iza njih. To ne svedoci njihovoj istinitosti nego posvecenosti tih mucenika. A zasto su bili toliko posveceni da zrtvuju ono najdraze - svoj zivot ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Imate li vi iskrenost ili ne? Zar to nije hrišćanska vrlina? Zar nije napisano nešto o iskrenosti ili samo da su pederi bolesni? Njima je problem sto misle da je Hriscansku pokret dokaz za postojanje hrista. I onda kada nabrajaju istorije svi slucajno zaborave da napomenu da nijedan od njih nije pisao o ocevidstvu Hristosa vec o hriscanima i onome sto oni pricaju. A zasto su bili toliko posveceni da zrtvuju ono najdraze - svoj zivot ? Iganjate odgovor ti se pruza sam samo ako izadjes iz religijske subjketivnosti i udjes u objektivnost i pogledas i druge ljude koji su pruzali svoj zivot za razne stvari. Motivacije mogu da budu razne a preduslov mnogih motivacija nije istina, vec slepo verovanje u ideju i slepo verovanje da je ta ideja upravo istina. pa imas i primere dosta toga kako ljudi neke druge ljude gledaju kao ne znam ni ja sta. Evo ti pogledaj Faith healere npr. Ja smem da se kladim da bi dosta prevaranata moglo da sakupi nekih par ljudi koji bi ih uzdizali u nebesa i hvalili na sav glas i zivot dali za njih. uzmi naprimer kult heavens gate. Ljudi izvrsili samoubistva bez problema u veru da neki tip komunicira sa vanzemaljcima. Zamisli ti taj nivo posvecenosti i sta bi sve oni pisali. Ja to gledam sa strane pa objektivno smem da pomislim da su apostoli komotno mogli biti takva grupaciaj - ti tu mogucnost totalno odbacas i ignorises. Ne samo to, tebi je cak i greh da uopste to POMISLIS. U tom slucaju bi bio los hriscanin. Eto ti jedan od glavnih razloga zbog kog ne volim hriscanstvo, ako bi ga preispitivao ne na licnom nivou nego ovako na objektivnom automatski si los vernik jer preispitujes Boga i Svetinju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Juris jesi li ti procitao Novi zavet ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Juris jesi li ti procitao Novi zavet ? Jesam i apsolutno je irelevantan za ovo sto pricamo. podjednako kao sto je knjiga "kapital" Karla Marksa irelevatna za to sto bi neko da ozivot za komunizam. ne daju oni zivot zbog argumenta vec zbog njihove vezanosti za argument. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Jesam i apsolutno je irelevantan za ovo sto pricamo. podjednako kao sto je knjiga "kapital" Karla Marksa irelevatna za to sto bi neko da ozivot za komunizam. Karl Marks je stvorio komunizam.Ne mozes ga odvojiti od komunizma kao sto ni Isusa od Hriscanstva.Jedino ako ni Marks nije postojao http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Evo,coveku koji je trazio istinu Isus se javio. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука