Jump to content

Šta ja trenutno pijem?

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Šta ja trenutno pijem?

Ovo će izgleda biti najposjećenija i najpostovanija tema EVER, hahahaha!

9184_1_0924225844.jpg

Danas ZUBR Classic, pivo iz Přerova, ovaj plavi skroz lijevo!

Odličan, gorči, baŠ kako volim.

8 flaŠa imam, juče kupio.

http://www.zubr.cz/

ProŠle godine to pivo pobijedilo na Pivexu, čeŠkom sajmu piva.

pivo Zubr Classic vyhrálo Pivex

| ico-mail.gif

1380.jpg

Světlé výčepní pivo Zubr Classic zvítězilo v letoŠním 18. ročníku degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – pivo 2010. 

Mezi světlými ležáky nejvíce zaujaly porotu KruŠovice. V kategorii nealkoholická piva se nejlépe umístil Radegast Birell.

Zubr znači inače evropski bizon, živi u istočnoj Poljskoj a biće vraćen i u ČeŠku i Slovačku.

Na naŠem mislim da se zove "divlji tur" ili samo "tur".

http://www.czech-pre...e-zubr&Itemid=4

http://cs.wikipedia....r_evropsk%C3%BD

zubr_003.jpg

Evo vam i Zubr pozadina za Forum ili na Desktop:

nzoxt1.jpg

Подели на овим сајтовима

Brate... ti si zaista re$io da mi (nam) pravi$ zazubice.. ;)

Ja sam tolko slab na Czech-ko pivo da... nastvai$ li duzhish mi gajbicu... ;)

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 15:45, Walter рече

Brate... ti si zaista re$io da mi (nam) pravi$ zazubice.. ;)

Ja sam tolko slab na Czech-ko pivo da... nastvai$ li duzhish mi gajbicu... ;)

Pa eto, kad sam ja tek došao u Češku prije 20 godina i probao to njihovo pivo shvatio sam da sam žrtva prevare i obmane, da ne kažem zavjere jer ono što smo mi u bivšoj Jugoslaviji nazivali pivom je takva ta tekućina medove boje dobra maksimalno na kloktanje, dezinfekciju i ispiranje usta kao ustna vodica, hahahaha.

:rolleyes:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Jedino staro Nik$ićko, i donekle..ali daleko..donekle Pećko... potsećalo je na pivo i jedno hrvatsko koje sam zaboravio potpuno kako se zove kao i nekoliko iy slovenije.. I bio je onaj mali ''tuborg'' koji se isto u Hrvatskoj punio ..ali to je ipak bio tuborg...on je i bio najbolji..

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Jedino jugoslovensko pivo češkog tipa koje se moglo nazvat dobrim pivom bilo pivo Vrbovečko a takvo je bilo jer su ga pravili hrvatski Česi iz Moslavine, tamo gdje ih je najviše naseljenih a otkuda je porijeklom moja češka, tačnije moravska strana familije. pivo se kako svi znate VARI, dakle kuva a s tim kuvanjem je to tako da kad desetorici ljudi dam isti recept dobijem na kraju deset jela. što znači da su češki "kuvari" piva nenadmašni u onom šta rade jer imaju znanje, trikove i finte koje znaju samo oni, ne otkrivaju ih nikome drugom. Dobar kuvar, dobro pivo, slab kuvar, slabo pivo, na tome najviše zavisi kvalitet piva. Mi južni Sloveni nažalost nikakvu veliku pivarsku tradiciju nikada nismo imali i zaista je nemoguće stići Čehe ili nedaj Bože Njemce u nečem čim se oni bave posljednjih 1000 godina a ne 100 kao mi, naše su bile rakije i vina. Dole na videu pod tim CC, taj crveni kvadratić, su skriveni titulki, titl, prevod s engleskog ali samo na češki, taj može pomoći također, nešto ćete djelomično razumjeti ako baš ne ovladate engleski, međutim ono glavno se da razumjet i bez toga, hahahaha.

Beer Nation [CZ subtitles]- Pivní národ CZ [titulky]

http://www.youtube.com/watch?v=Q0DU-EhVEtA

Enjoy

Подели на овим сајтовима

Цитат
Šta ja trenutno pijem?

Caj protiv retke stolice...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 16:58, obi-wan рече

Caj protiv retke stolice...

To si pio neko loše pivo a to jsou nasledky, hahahahaha!

ja vam dam takové poučeni ili što bi rekli Slovaci poučenie (oni svuda imaju to ie ko u staroslovenskom, baš su neki zaostali, hahahaha) pa da znate raspoznat loša piva od dobrih:

Nejhorší piva světa - Najgora piva svijeta

http://necyklopedie....piva_sv%C4%9Bta

Ovo im je dobro, hahahaha:

Preminger - Pivovar Bihać

Aneb když muslimové dělají pivo, je to asi jako když Velká Británie hraje hokej...

Kad muslimani pivo prave to je otprilike tako kao kad Velika Britanija igra hokej...

A ovo si sigurno pio ti:

eheeeej

Nektar

je laxativní pivo, které se vaří ve Strakonicích. Je především proslaveno lidovým popěvkem

Pij Nektar, posereš hektar! (hoće reći popiješ litar, pos... hektolitar)

Подели на овим сајтовима

evo ja se upravo druzim sa jednom od najboljih riba- Jelenom Apatinovic :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Prevodit vam budem ovdje šta pišu o drugim pivama i pićima, na primjer ovo:

Slovenské pivo

Obchodní název pro opojný mok vyráběný z drceného vápence. Médiím o něm jako první pravdivě poreferoval bývalý český premiér Miloš Zeman při oficiální návštěvě Slovenska: "Dobré k čištění zubních protéz, nikoliv k pití."

Slovačko pivo:

Trgovački naziv za opojno piće proizvođeno iz mljevenog krečnjaka. Sredstvima javnog informisanja o njima kao prvi referovao bivši češki premijer Miloš Zeman (moj politički guru, socijaldemokrat kao i ja) pri službenoj posjeti Slovačkoj:

"Dobro k čišćenju zubnih proteza, nikako k piti!"

Inače je on moj guru u svakom pogledu: intelektualnom, političkom, pivnom itd. Ali on je također i veliki poznavaoc češke Becherovke. moravske Slivovice, slovačke Borovičke i ostalih takvih tvrđih pića i folklornih destilata pa ćemo se s njegovim nazorima sretati i dalje na ovoj temi.

Miloš Zeman o Popradském pivu:

to je dobro maksimalno na čišćenje zubnih proteza, hahahaha

18.12.2005 Otázky Václava Moravce

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 18:44, Mrvica ex SANJA рече

Fitnes čaj- lažem sebe da ću od njega smršati :D

hahahahahahahahahahaaa 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...