Jump to content

Tata, ja sam gej!

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17. 12. 2011. at 20:23, obi-wan рече

@Anastasija

I naravno da se ne slazem - Bog jeste Roditelj, otkud ti to da nije?

Jeste Roditelj,ali nije ljudsko biće i samim tim ne može da pravi greške koje roditelj kao ljudsko biće neminovno čini.On je Savršen Roditelj,ljudi to nisu,to sam htela reći.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 437
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 17. 12. 2011. at 20:42, Josip Bibić рече

aha, ne nasmijavaj me, 80 % hrišćanskih roditelja je spremnije prihvatit i rak i leukemiju, takve te normalne poštene bolesti djeteta, sina ili ćerke nego takvu sramotnu gay ili lezbo orijentaciju sina ili ćerke ili još sramotniju tu takvu njihovu bolest kao što je AIDS.

Ne znam, nisam stekao takav utisak u drustvu u kome se krecem.

Nista ne bih mogao da tvrdim, opet, jer nemam na osnovu cega.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 20:44, obi-wan рече

Ne znam, nisam stekao takav utisak u drustvu u kome se krecem.

Nista ne bih mogao da tvrdim, opet, jer nemam na osnovu cega.

Kuku lele, šta će reći svijet na to? Bre kakva sramota, lele!

Osamdesetim procentama ljudi kod nas je to prvo što im padne na pamet i što ih jedino od svega toga najviše muči pri nečem takvom kao što je otkriće nepodobne seksualne orijentacije potomka. NIšTA DRUGO!

Da, zato što je balkanski mentalitet od-do prožran farizejštinom, mi kada se ponosimo, ponosimo se pred svijetom a kada se stidimo, stidimo se pred svijetom, glavno nam je šta će na to reći narod, komšije ili svijet, čaršija, pred njim smo i velikim vjernicima a pred njima i ta naša bruka i sramota može tim slučajem biti samo veća, velika isto toliko kakvim smo se dobrim vjernicima prikazati htjeli. Mi smo farizejštinom prožrani do srži kostiju, o tom je to. A takvih je najmanje 80% ljudi kod nas (u najoptimističkijim procjenama, naravno).

Подели на овим сајтовима

Da, kod nas se ljudi, ti roditelji pri tom osjećaju najviše pogođenim tim šta će reći svijet okolo na to a ne zanima ih nimalo šta i kako se samo to dijete njihovo osjeća. Pri tom se zna da daleko veće psihičke trapnje, muke i šok proživljaju ta sama djeca koja si to nisu izabrala biti takvima kada otkriju da nisu onim čim bi trebala biti. Da su proizvedena s tim takvim nekakvim fabričkim felerom, nisu ko ostali normalni svijet. Tada bi najrađe poslala roditeljima garantni list pa nek oni to sređuju dalje kad su ih već takve rodili ali ničeg takvog, nikakvog garantnog lista nema. Svoju djecu imamo radi toga da ih pokazati okolo možemo kao zastavu i ponosimo se njima samo ako ponosni možemo na njih biti pred ostalima onako kako mislimo da pred drugima to smijemo i trebamo biti. A kad se to ne desi prema planu i očekivanju, isto kao kod drugog ostalog svijeta i kako treba, onda smo bijesni na djecu, kako su nam takvu strašnu stvar mogli provesti, nama njihovim roditeljima koji bi za njih i život svoj dali i osjećamo se uvrijeđenima, osramoćenima i društveno onemogućenima pred svijetom. Djeca, sin ili kćerka su nam krivi zašto je sve ono čim smo se mogli ponositi i što bi bila naša dika je sad postalo uzrokom naših tolikih neizmjernih patnji i sramota zbog koje ni po ulici više hodati ne možemo normalno već moramo kao pacovi trčat kroz grad kanalima da nas niko nit vidi, nit čuje nit zna za nas i tu našu takvu djecu. Bolje onda da ih nikad nismo ni imali nego sve ovo ovako. Još uvijek je to tako kod nas na ovom brdovitom Balkanu.

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 21:23, Josip Bibić рече

Da, kod nas se ljudi, ti roditelji pri tom osjećaju najviše pogođenim tim šta će reći svijet okolo na to a ne zanima ih nimalo šta i kako se samo to dijete njihovo osjeća. Pri tom se zna da daleko veće psihičke trapnje, muke i šok proživljaju ta sama djeca koja si to nisu izabrala biti takvima kada otkriju da nisu onim čim bi trebala biti. Da su proizvedena s tim takvim nekakvim fabričkim felerom, nisu ko ostali normalni svijet. Tada bi najrađe poslala roditeljima garantni list pa nek oni to sređuju dalje kad su ih već takve rodili ali ničeg takvog, nikakvog garantnog lista nema. Svoju djecu imamo radi toga da ih pokazati okolo možemo kao zastavu i ponosimo se njima samo ako ponosni možemo na njih biti pred ostalima onako kako mislimo da pred drugima to smijemo i trebamo biti. A kad se to ne desi prema planu i očekivanju, isto kao kod drugog ostalog svijeta i kako treba, onda smo bijesni na djecu, kako su nam takvu strašnu stvar mogli provesti, nama njihovim roditeljima koji bi za njih i život svoj dali i osjećamo se uvrijeđenima, osramoćenima i društveno onemogućenima pred svijetom. Djeca, sin ili kćerka su nam krivi zašto je sve ono čim smo se mogli ponositi i što bi bila naša dika je sad postalo uzrokom naših tolikih neizmjernih patnji i sramota zbog koje ni po ulici više hodati ne možemo normalno već moramo kao pacovi trčat kroz grad kanalima da nas niko nit vidi, nit čuje nit zna za nas i tu našu takvu djecu. Bolje onda da ih nikad nismo ni imali nego sve ovo ovako. Još uvijek je to tako kod nas na ovom brdovitom Balkanu.

sa ovim se moram sloziti.

Подели на овим сајтовима

Sve za porodicu da radis,gotovo da nikad nece biti zadovoljni.

A jos ako odlucuju umesto tebe....jaoj meni!(da ne razglabam sad i ne spamujem)

Подели на овим сајтовима

@ nichezava

Цитат
Више је него погрешно подразумевати да неко воли своје дете само зато што му је родитељ. Небројено је много родитеља који своју децу не само да не воле - већ и раде на њихову штету...

Када се неком да епитимија, тај и даље долази на богослужења, са њим се разговара и покушава да му се помогне. Замисли како би изгледало када би неко добио епитимију која би гласила ...

Где сам ја рекао да бити родитељ ПОДРАЗУМЕВА и да се воли своје дете!? Сваки нормална родитељ воли своје ,дете али има и таквих случајева ,ту родитељ треба да се покаје и да се лечи....

Нећеш да схватиш да не кажем ти, не волимзато што си геј и зато иди од мене , него ти кажем иди (опет кажем он се удаљио од родитеља) од мене зато што геј хоћеш да останеш!

Половично ми идговорио за примера са анатемом и епитимијом!?

Па наравно да си на богослужењу (то значи да нисам одустао од тебе) ,то значи ВОЛИМ ТЕ, ЗНАЧИ ДА СИ У ЉУБАВИ !

Па зашто си изопштен? зашто је потребна ,,казна'' лек епитимија!? ПА ДА БИ ОПЕТ БИО У ЗАЈЕДНИЦИ, као такав не можеш у заједницу!!!!!

Али шта је потребно да би се вратио!? Да се покајеш и да кажеш да си у опасном греху, да се трудиш да грех победиш, са таквим грехом НЕ МОЖЕМО БИТИ НА ТИ, НЕГО СИ У ЗАЈЕДНИЦИ ВИ (НЕ ПОЗНАЈЕМ ТЕ)!..............

,, Све док не будемо разграничили грех/болест/несавршенство, од грешника/болесника/несавршеног... ''

Много је повезано да би се разграничило! Грех узрок несавршености а несавршеност узрок болест (смрт) !

Како да разграничим када је то део мене, део моје пале природе, кренем ли да разграничавам увек ћу грех оправдати несавршеношћу а несавршеност болешћу!

Нема разграничавања !

Знате ја сам...., ја сам био највећи блудник, рукоблудник, најгрешнији,најнесавршенији и најболеснији и могу ли да свој блуд да правдам и рећи не ја нисам грешан,ја сам несавршен или не ја нисам савршен ја сам болестан....!?

Не брате, него сам ГРЕШАН,НЕСАВРШЕН ,БОЛЕСТАН али у томе НЕЋУ,НЕ ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ!

И ја не заслужујем бољу ,,судбину'' од овог момка, али разлика је у томе што ја не желим да будем такав у таквом стању....

Кад ме тако повуче ђаво увек ми на ум дође ,,А ГДЕ СУ ВАМ ДУШЕ...'' онај громоглас Светог Јустина Ћелијског који је звучно снимљен!

Ето од мене....

Праштајте!

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 22:28, Japet рече

Где сам ја рекао да бити родитељ ПОДРАЗУМЕВА и да се воли своје дете!? Сваки нормална родитељ воли своје ,дете али има и таквих случајева ,ту родитељ треба да се покаје и да се лечи....

Ниси рекао ти, рекао је, ако се добро сећам, Недељко - нешто о томе како је родитељима овога дечака сигурно највише стало до њега. Искрено, мрзи ме да се враћам и да тражим. А ти и још пар људи се са тим сложило.

Ово је управо један од случајева које треба лечити...

Нећеш да схватиш да не кажем ти, не волимзато што си геј и зато иди од мене , него ти кажем иди (опет кажем он се удаљио од родитеља) од мене зато што геј хоћеш да останеш!

Половично ми идговорио за примера са анатемом и епитимијом!?

Па наравно да си на богослужењу (то значи да нисам одустао од тебе) ,то значи ВОЛИМ ТЕ, ЗНАЧИ ДА СИ У ЉУБАВИ !

Па зашто си изопштен? зашто је потребна ,,казна'' лек епитимија!? ПА ДА БИ ОПЕТ БИО У ЗАЈЕДНИЦИ, као такав не можеш у заједницу!!!!!

Али шта је потребно да би се вратио!? Да се покајеш и да кажеш да си у опасном греху, да се трудиш да грех победиш, са таквим грехом НЕ МОЖЕМО БИТИ НА ТИ, НЕГО СИ У ЗАЈЕДНИЦИ ВИ (НЕ ПОЗНАЈЕМ ТЕ)!..............

Литургија као заједница није исто што и породица - набацао си гомилу теолошких термина и повезао их скроз погрешно...

Волети некога само под условом да је тачно онакав какав ми сматрамо да треба да буде не да није љубав, него ту љ од љубави нема...

,, Све док не будемо разграничили грех/болест/несавршенство, од грешника/болесника/несавршеног... ''

Много је повезано да би се разграничило! Грех узрок несавршености а несавршеност узрок болест (смрт) !

Како да разграничим када је то део мене, део моје пале природе, кренем ли да разграничавам увек ћу грех оправдати несавршеношћу а несавршеност болешћу!

Нема разграничавања !

Када би тако било, инквизиција би била нешто најбоље од постанка хришћанства. Они су управо ишли том логиком неразликовања греха од грешника...

Знате ја сам...., ја сам био највећи блудник, рукоблудник, најгрешнији,најнесавршенији и најболеснији и могу ли да свој блуд да правдам и рећи не ја нисам грешан,ја сам несавршен или не ја нисам савршен ја сам болестан....!?

Не брате, него сам ГРЕШАН,НЕСАВРШЕН ,БОЛЕСТАН али у томе НЕЋУ,НЕ ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ!

И ја не заслужујем бољу ,,судбину'' од овог момка, али разлика је у томе што ја не желим да будем такав у таквом стању....

Тим пре је жалосно што толико немаш разумевања за ситуацију у којој је он...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Заједница породице је кап воде у мору заједнице љубави литургије ,евхаристије! Али ја не дам ни та кап да пресахне јер ће ми у океану фалити , и ако ме пита ,,СИНЕ ШТО ТИ ПУСТИ ДА ПРЕСАХНЕ ОНА МОЈА КАП,ШТО ЈЕ ПУСТИ ДА ИСПАРИ '' не смем да дозволим да буде ДА САМ ЈЕ ЈА ИСПУСТИО..... !

Управо зато што га разумем, браним родитеље ! Моја слобода није неограничена, тешко је о бреме, не смем да ако сам прихватио грех да га наметнем другима....!

Опростите ако негде сагреших и ако сам искриво нешто, јер не учиних то са намером ,него из не знања!

Или не желиш или нећеш да ме схватиш!?

Подели на овим сајтовима

Јапете, хајде молим те престани да се извињаваш...

Дечка је ћале истерао из куће зато што мрзи педере, и зато што га је срамота пред чаршијом што му је син пекили.

Иста ствар се дешава хиљадама других људи на овоме свету из подједнако баналних разлога, као што су нежељене трудноће, везе са припадницима других народа, избор каријере, или слупан ауто.

И то је погрешно, болесно и сулудо.

Просто и једноставно.

И нема то везе ни са каквом литургијском заједницом, ни са каквом слободом, и ни са каквим епитимијама.

nishizawa хез лефт д билдинг.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

хомосекс и хетеросекс, две најстраничније теме на жру, увек актуелне.

пенетрацијаааааааааааааааааааааааааааааа greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

On 16. 12. 2011. at 15:54, Лепи Сића рече

Varitet. Varitet ljudske prirode. Možda takva definicija je u redu.. tako je bar govorio prof. dr. Jovan Marić...

Tako je on govorio. Ja sam čitao neke druge izvore. Homosexualnost se obično definiše u smislu 1) želje, 2) ponašanja, 3) ili samog identiteta. Priznaćeš da nije isto imati želju, ponašati se kao homosexualac i izjašnjavati se kao homosexualac (odnosno, biti homosexualac u punom smislu te reči). Neko može imati želju, čak se i ponašati kao HS (homosexualac dalje u postu), ali ne praktikovati. Taj lik je mogao biti HS sa 10 godina ukoliko je imao neke sklonosti ili ponašanja, a da pri tome nije morao da ga praktikuje (to bi inače, bilo zakonski kažnjivo kao sexualno zlostavljanje/uznemiravanje i slično). Sad kada je odrastao i punoletan, ima prava da bude šta hoće po sexualnom opredeljenju. Niko mu ništa ne može. Drugim rečima, nije HS samo onaj ko praktikuje analni i oralni sex sa osobom istog pola.

Isto tako, nije HS samo neko ko je muškog pola - to je miskoncepcija uglavnom neupućenih ljudi. Sam izraz "homosexualizam, homosexualnost" i slično, često je mešan sa latinskom rečju "homo," koja znači "čovek," te s toga se ovaj termin uglavnom primenjivao samo na muškarce, no - to je pogrešno. "Homosexualizam" je "istopolnost," ako se tako mogu izraziti. Bez obzira koji pol je u pitanju, muški ili ženski. Termin se prvi put u Evropi pominje u 19 veku, najpre u nemačkom jeziku, a nešto kasnije u engleskom.

Interesantno je da antička Grčka NIJE znala za takve izraze. Oni su imali izraz "paiderastia," odatle dolazi naš termin "pederast" ili "peder," iako je u staroj Grčkoj ovaj termin više ukazivao na odnos nekog starijih godina sa nekim ko je mlađih godina (ne odnosi se na pedofiliju). Cicero izveštava o grčkim gimnazijama u kojima je postojao jedan takav odnos, ali da čudo bude veće - izraz je pre označavao status nego pol. Kada danas kažemo "peder," mi svi mislimo na muškarce, ali - u staroj grčkoj, izraz se pre odnosio na "udvaranje" mlađih starijima gde fokus nije toliko bio na pol, nego na društveni status (s napomenom da je postojalo i "druženje" istopolnih osoba).

Preporučujem ti ovu literaturu:

Thomas K. Hubbard, ed., Homosexuality in Greece and Rome: a sourcebook of basic documents, (University of California Press, 2003).

Craig A. Williams, Roman homosexuality, 2nd ed. (Oxford University Press. 2010).

Brent L. Pickett, Historical dictionary of homosexuality, (The Scarecrow Press, 2009).

Jeffrey S. Siker, ed., Homosexuality and religion: an encyclopedia, (Greenwood Publishing Group, 2007).

Swartley, Willard, Homosexuality: biblical interpretation and moral discernment, (Herald Press, 2003).

Ljudi ovde nećete dobiti odgovore o homoseksualnosti... nije loše za razgovor, jer svaki razgovor je ogledalo onog ko priča... Isto kao što nećete dobiti odgovore o bilo čemu drugom. Postoje stručni sajtovi i knjige za svaku temu koja nekog zanima, ali forum je lep jer je zapravo razgovor, a ne učenje. Ko hoće da uči (čak i o teologiji) ima par Bogoslovskih knjižara i uvek neku dobru preporuku...

Slažem se, ali neke stvari mogu da se iznesu, makar enciklopedijski. Ne mogu da pričam o homosexualnosti kao što bi to pričao neki homosexualac, ili ex homosexualac, ali neke stvari znam upravo jer sam čitao stručnu literaturu. Ova tema me bila zainteresovala ne zbog toga što mi nije jasno šta je šta, već jer sam video ogromno interesovanje sekularnih ljudi za ovu priču. Rekoh, zašto da oni znaju više i bolje od mene. I tako sam počeo pomalo da čitam.

što se tiče zaista homoseksualnosti, hteo bih svim srcem da ovde dođu pravi homići i homićke.. I najiskrenije bih voleo da sa njima porazgovaramo i upoznamo na koliko-toliko pravi način nekog homića. Anonimno je pa može biti možda i iskrenije stoga.

Tek ako tako nešto se desi, znaćemo da ima šanse za ovaj forum.

Jer i homići su vernici? Ili možda neko misli da nisu? Oni koji se tako izjašnjavaju kao vernici.

Čisto sumnjam da bi neko od njih imao želju da se ovde pojavi.

Christo et Ecclesiae

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 19:50, obi-wan рече

I dalje ne kapiram zasto je toliko nejasno da Ljubav moze i da opomene, i da kazni ako treba, da bi nesto popravila?

I usudicu se da dodam - upravo pod jednostraim uticajima pojedinih savremenih bogoslovskih pravaca (koje sam svojevremeno i sam pomalo kritikovao, pa bio namazan od strane pojedinih forumasa da "drsko napadam savremene ugledne bogoslove"), kod nas se i razvilo ovako naopako zakljucivanje i svodjenje Boga na nezainteresovanog posmatraca.

Da ne sirim dalje...

A .."Ko se bije taj se voli.." ili Sveto-Nikolajeva: "Kog' Bog Voli, onoga i kara" ..ili mozhda ova Njegova nije oti$la sa njim u "svetiteljstvo".. 0212_rolleyes

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 20:29, Josip Bibić рече

Nisam ja ništa pobrkao, praviš se samo nevješt, većina roditelja bi objeručke prihvatila prije sinovljevo sljepilo već takvu tu neku jinaku "seksuolnu" orijentaciju, šta se toliko imamo pravit nevješti i snebivat, tako je to, svaka čast izuzecima kao Ilić, Bilbija i slični kojih se sad ne mogu sjetit po nicku koji se nikada a ni tada ne bi svog djeteta odrekli pa ni tada kad bi bilo masovni ubica a kamo li nekakvim samo gayom. To je ono što sam ja htio reći i istaknuti ovim pitanjem, samo što vi volite često ovako da se pravite nevješti i rječičkujete, igrate i poigravate riječima, pojmovima itd. a to sasvim suvišno i nepotrebno.

Nazalost Bibic je u pravu.. Ovim svojim "neve$tim" hipotezama.. Ima jako puno toga i tome slichnih stvari.. Da ne pominjemo koliko roditelja bi pre videlo svoju decu u bolnicama nego u manastirima recimo.. a d ane pricamo o homoseksualistima.... Ovo kolko da dodam jo$ jednu ilustraciju

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...