nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 citajuci ovu i druge teme gde se govori o medjuljudskim odnosima, bilo na relaciji muskarca i zene, ili roditelja i dece , ili prijetelja, uocavam da najvise o ljubavi pricaju i potenciraju je oni koji su razvedeni (bili ili jos uvek jesu), oni koju su u braku i roditelji koji po vasceli dan sede na forumu i pricaju o tome kako vole svoje muzeve/zene i decu umesto da vreme provode sa onima o kojima govore da ih toliko vole. А ти по васцели дан посматраш породичне људе како траће време, уместо да време проводиш са својом породицом? И јавиш се с времена на време да нам укажеш на наше слабости, онако из чистог алтруизма? ВИЛМА and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ne , ta vasa pisanja se toliko ponavljaju da mi ne treba ceo dan da bih tako nesto zakljucila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 @Срђан Ш. Не знам да ли је ово одговор на твоје питање али нешто се сетих данашњег житија. Пошто је заклао своју ћерку, свету Варвару, Диоскор (њен отац, ваљда сам добро упамтио име) је тог истог дана, по повратку кући, погинуо од грома. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ne , ta vasa pisanja se toliko ponavljaju da mi ne treba ceo dan da bih tako nesto zakljucila. ali si dala sebi za pravo da prokomentarises :) lepo je sto ti sedis uz one koje volis 24 h није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Мене занима једна ствар. У вези са (не)кажњавањем, педагошким од стране Бога. Да се унапред оградим, пошто немам теолошко образовање, можда само лупетам. Елем, да ли се може прихватити да може бити тачно, да није немогуће, да Бог заиста не кажњава никако људе у смислу : ја погрешим - Он ме казни, учини својом вољом да ми се деси нешто што ми се не би десило да нисам погрешио, већ да само допушта да се човеку деси нешто лоше као резултат узрочно - последичног низа који је човек покренуо грехом? Јер је човек замишљен да не греши, а када греши његовој природи се догађају лоше ствари јер та природа није замишљена да функционише правилно у греху, а не зато јер Бог, да би га казнио директно утиче да човеку буде лоше. Дакле, да ли је могуће да Бог не кажњава, већ само допушта да се човеку деси нешто што је последица греха? Да само допушта да се ствари одвијају својим током, онако како све што је створено постоји, као што лоптица када је испустима пада на земљу услед гравитације. Јако је тешко разлучити шта је од онога што нам се деси лоше, а шта добро - искрено, иако нисам скроз сигуран, далеко сам ближи томе да је заправо све што нам се деси - добро. Истина, нешто је пријатно, а нешто непријатно, али то нужно не значи да је лоше... Лично не верујем у концепт кажњавања од стране Бога - по мом мишљењу, то је само наша пројекција наших, међуљудских односа на недокучиве путеве Господње... Једно је, ипак, по мом мишљењу, сигурно: Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 ali si dala sebi za pravo da prokomentarises :) lepo je sto ti sedis uz one koje volis 24 h Naravno da sam dala za pravo, isto kao sto i ti i svi drugi ovde to radite. Ne vidim u cemu je problem ,osim sto ste se neki nasli prozvanim. I da, ja sedim sa onima koje volim, ne trubim o tome na sva usta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Е ако си нам рекла. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Naravno da sam dala za pravo, isto kao sto i ti i svi drugi ovde to radite. Ne vidim u cemu je problem ,osim sto ste se neki nasli prozvanim. I da, ja sedim sa onima koje volim, ne trubim o tome na sva usta. ko trubi ? oni koju su u braku i roditelji koji po vasceli dan sede na forumu i pricaju o tome kako vole svoje muzeve/zene i decu umesto da vreme provode sa onima o kojima govore da ih toliko vole. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 ko trubi ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 @ Ниши. Мени се чини да би се могло рећи да је све што нам се деси добро у смислу да може да нас приведе циљу ? И онда, казна, ако и постоји, никад није самој себи циљ... @ Растко Наравно, као и у сваком разматрању не може сеништа генрализовати, нисам ни узимао у разматрање убијање светитеља, већ више овако свакодневне ствар, које су много чешће, типа ја се дрогирам и мењам девојке свака 3 дана и онда Бог намести да ме гађају кола или да ми умре неко, да бих патио за казну што га не слушам. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 ako on trubi oda OK shvatila sam da sedis sa onima koje volis није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Мени се чини да би се могло рећи да је све што нам се деси добро у смислу да може да нас приведе циљу ? И онда, казна, ако и постоји, никад није самој себи циљ... Дешава се оно што треба да се деси (не по детерминизму, већ по смислу). А наш однос према ономе што се дешава је оно што нас приводи или удаљава. При том наша слобода остаје неповређена, и то је главни разлог зашто ми концепт Божије казне не пије воду - Бог нас ни на који начин не приморава ни на шта, па ни на оно што је за нас добро... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 типа ја се дрогирам и мењам девојке свака 3 дана и онда Бог намести да ме гађају кола или да ми умре неко, да бих патио за казну што га не слушам. Ништа, онда да се средимо. Од сада на сваких 5 дана мењамо девојке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Мене занима једна ствар. У вези са (не)кажњавањем, педагошким од стране Бога. Да се унапред оградим, пошто немам теолошко образовање, можда само лупетам. Елем, да ли се може прихватити да може бити тачно, да није немогуће, да Бог заиста не кажњава никако људе у смислу : ја погрешим - Он ме казни, учини својом вољом да ми се деси нешто што ми се не би десило да нисам погрешио, већ да само допушта да се човеку деси нешто лоше као резултат узрочно - последичног низа који је човек покренуо грехом? Јер је човек замишљен да не греши, а када греши његовој природи се догађају лоше ствари јер та природа није замишљена да функционише правилно у греху, а не зато јер Бог, да би га казнио директно утиче да човеку буде лоше. Дакле, да ли је могуће да Бог не кажњава, већ само допушта да се човеку деси нешто што је последица греха? Да само допушта да се ствари одвијају својим током, онако како све што је створено постоји, као што лоптица када је испустима пада на земљу услед гравитације. Ima i toga, svakako, ali ne samo toga. Pogledaj moj post iznad, i pitanje koje sam na kraju postavio... ako znas ko su Ananija i Sapfira bice ti jasno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 @Срђан Ш. Не знам да ли је ово одговор на твоје питање али нешто се сетих данашњег житија. Пошто је заклао своју ћерку, свету Варвару, Диоскор (њен отац, ваљда сам добро упамтио име) је тог истог дана, по повратку кући, погинуо од грома. Valjda je slucajno seo pod drvo dok je sevalo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука