nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 @ Јапет - одакле почети... Нпр - верујем да ти је познат цитат Носите бремена један другога, па ћете тако испунити Христов закон (Гал. 6, 2). Он се односи управо на овакве ситуације - и породица и Црква би требало да буду места на којима грешник, ма какав његов грех био, може наћи подршку и помоћ. Као што би болесник у болници требало да добије лекарску негу. Нико нормалан не би болесника истерао из болнице зато што је болестан... Исто тако нико нормалан не би отерао члана породице зато што је грешан. Замисли како би изгледало када би, на пример, из свих породица избацили свакога ко пуши, или је склон алкохолу, или оговарању, или је, на крају крајева, горд (а гордост је грех гори од свих других заједно, и нема човека који од ње не пати), и одрекли га се... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 @ Јапет - одакле почети... Нпр - верујем да ти је познат цитат Носите бремена један другога, па ћете тако испунити Христов закон (Гал. 6, 2). Он се односи управо на овакве ситуације - и породица и Црква би требало да буду места на којима грешник, ма какав његов грех био, може наћи подршку и помоћ. Као што би болесник у болници требало да добије лекарску негу. Нико нормалан не би болесника истерао из болнице зато што је болестан... Исто тако нико нормалан не би отерао члана породице зато што је грешан. Замисли како би изгледало када би, на пример, из свих породица избацили свакога ко пуши, или је склон алкохолу, или оговарању, или је, на крају крајева, горд (а гордост је грех гори од свих других заједно, и нема човека који од ње не пати), и одрекли га се... АМИН БРАТЕ А шта са болесником ако има маларију,губу,а он тврди за себе да је здрав, да је његово стање нормално и тражи од нас да га прихватимо као здравог, стављамо га у карантин! Не могу да прихватим твоје тренутно стање док не оздравиш док се не излечиш! А како да се лечимо ако ти нећеш!? Како да ти помогнем ,ако ти не желиш себи да помогнеш!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Свакако не тако што ћемо га отерати од себе, и рећи му да нас више не занима... Када некога волиш - не одустајеш од њега. Није исто не прихватити нечије стање, и не прихватити тог неког. Ако тај неко и не жели да му се помогне данас - можда ће сутра хтети. А наше је да за њега будемо ту све док не буде хтео... И карантин је место унутар болнице - изгнанство никад никога није излечило... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ako prihvatimo da termini "peder" ili "lezbe(i)jka", ili kako se danas mnogo vi$e mnogi vezuju za termin "gej"..označavaju takozvanu ''seksualnu orijentaciju''...Kao razumna bića morali bismo baratati i sa nekakvim pojmom ..''Seksualna DEZORIJENTACIJA''! Pa koja bi pojava to onda bila danas.. i ne pada li u potpuni besmisao termin ''seksualna orijentacija'' ako on nema svoju suprotnost..? .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Свакако не тако што ћемо га отерати од себе, и рећи му да нас више не занима... Када некога волиш - не одустајеш од њега. Није исто не прихватити нечије стање, и не прихватити тог неког. Ако тај неко и не жели да му се помогне данас - можда ће сутра хтети. А наше је да за њега будемо ту све док не буде хтео... И карантин је место унутар болнице - изгнанство никад никога није излечило... ,,Када некога волиш - не одустајеш од њега''-АМИН Проблем је кад желиш да прихватим твоје стање, а тврдиш да је твоје стање део тебе!НЕ ОДУСТАЈЕМ ОД ТЕБЕ, ЉУБИМ ТЕ, ВОЛИМ ТЕ , само реци дај ми руку, помозими да изађем из овог стања, ако нећеш иди али сам ту ,ја посматрам из пикрајка! Можда упорђујем глупо, ево шта са епитимијом? (Не можеш сад да будеш са мном у заједници....ја самм ту, али пожели да изађеш из тог стања и ја сам ту) Понекад се питам Боже што не остасмо негде унутар Едема, него...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 18 страна исписано о овој теми?! Машала. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 drzi se japet, ovi se ostrvili na tebe..sta je toliko cudno, pa zar niste citali u Starom Zavetu da su otac i majka za neposlusnost mogli da dovedu sina gradskom staresini na kamenovanje, sta biste na to rekli, mnogo smo mekani na decu; ja razumem da roditelji ne mogu da podnesu to, da se gnusaju, da im je odvratno, meni to za "gejizam" deluje normalno, pa mislim da bi mi se gadilo ruku da pruzim takvoj osobi, a ne da zivim sa njom; to je gad pred Gospodom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Bože svašta,da se prekrstim i levom i desnom.Tvoje dete ne bi dotakla i bilo bi ti gad da je gej?Gnušala bi se svog rođenog deteta? I verovatno bi i ti svoje dete za neposlušnost tebi kao roditelju odvela gradskom starešini da ga kamenuju?Bogu hvala što tako nešto ne postoji. Majko mila,Bože dragi...reči nemam. DYNABLASTER, Margareta and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ако хоћемо мало и другачије, зашто се неко анатемише, изопштава из цркве ,из заједнице? Искрено баш ми и није дало да спавам то ,да је мој став окарактерисан тако да сам ја ето успео ,,изврнуо и тему о којој се говори и комплетну теологију наопако у овако мало речи... '' Када разговарам са људима увек ми је прво на памети ,,Души се треба прилазити на голубијим ногама...'' Зато опростите ако сам неког својим ставом и речју повредио!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 То је пример породичних проблема и сукоба којих има у Србији колико хоћеш у вези свега и свачега. Управо...многе су због разних глупости збацивали из куће, посла и факултета.... па нема чланка о томе... Ово је само покушај режимских новинара да скрену тему са правих и битних ствари за Српско друштво! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Pročitah šta je majka jednog režisera rekla kada joj je on saopštio da je gej: Voleću te i da si ubica. A moram da odgovorim na nečiji komentar da je on jelte punoletan i da jelte treba da živi sam i da radi. Slažem se da ne treba da ostanemo vezani za maminu suknju ko srpski budžet za mmf, ali dečko možda studira. Najbolje bi bilo kad bi on mogao da se zaposli, ali nije nam džabe u zemlji glavni problem nezaposlenost. A što se roditelja tiče, ONI NISU HRIšĆANI. Da su oni hrišćani, oni bi pokušali da pomognu! I lepo pravi vernici ovde trube da se Bog nikad neće odreći svog deteta! Meni se čini da su oni to uradili zbog porodičnog ugleda, ,,šta će reći familija'', pa da dokažu kako se oni protive tome, izbacili ga. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Да.... Господ чека покајање свих нас... Али родитељ треба да васпитава дете..а не да се са њим дружи и разуме... Ако дете од толико година..одбја васпитање..нема другог излаза.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 drzi se japet, ovi se ostrvili na tebe..sta je toliko cudno, pa zar niste citali u Starom Zavetu da su otac i majka za neposlusnost mogli da dovedu sina gradskom staresini na kamenovanje, sta biste na to rekli, mnogo smo mekani na decu; ja razumem da roditelji ne mogu da podnesu to, da se gnusaju, da im je odvratno, meni to za "gejizam" deluje normalno, pa mislim da bi mi se gadilo ruku da pruzim takvoj osobi, a ne da zivim sa njom; to je gad pred Gospodom ja sam citala u Novom Zavetu Који је међу вама без гријеха нека први баци камен на њу. Ne sudite da vam se ne sudi; Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti. ВИЛМА, Mилена КШ and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ne moze se ni na jednom problemu pojedinacnim recenicama iz Novog. a jo$ manje iz Starog Zaveta, obja$njavati i dokazivati bilo $ta.. neprikladno je i neozbiljno... da ne kažem da je tendenciozno ... dusha and Зосима је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Biću krajnje nevaspitan i loš i gadan i uvredljiv sada: svinjo jedna. Inače, ako je neko čitao prošli NIN, videće šta i zašto i kako, ja sam npr. čitao i baš je o njemu bilo. Imenom, prezimenom, adresom... Ima isto godina kao i ja, jadničak. Душо моја,изгледа да су ти у овом случају,једино године и оправдање да овако увредиш човека. Маме и тате,васпитавајте лепше нашу децу. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука