GeniusAtWork Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Prognan zbog homoseksualnosti Izvor: B92 Kuršumlija -- Nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju. Kuršumlija Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje. Stefan Radović javno je rekao ono što niko u njegovoj sredini nije bio spreman da čuje. Opisao je svoje odrastanje i kako kaže, torturu kojoj je bio izložen od svoje 10. godine. "U Kuršumliji kad prođem ulicom, bilo sa kim da sam, strašno je. Pederčino, treba te ubiti, majku ti pedersku... I do sad je sve moje bilo zatvoreno u sobi. Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović. Stefan kaže da je zato i odlučio da javno kaže kroz šta je prošao i da je bio svestan posledica. Ipak, nije očekivao da će ga i porodica odbaciti, a otac istog dana izbaciti iz kuće. "Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine. Ja barem više ne živim u bilo kakvoj laži, ali nisam ovakvu reakciju očekivao. Očekivao sam da će biti ljut par dana, neće pričati, ali da me izbaci iz kuće, da ga uopšte ne zanima gde sam, šta sam, kako sam, to nisam očekivao", kaže Radović. Stefan je trenutno u selu pored Niša. Prihvatila ga je porodica njegove drugarice, ali oni još ne znaju razlog zbog koga je izbačen iz kuće. "Sestra koja je prva godina mi se javi, zove me. Od nje imam podršku. Drugi ne. Tetka iz Novog Sada me zvala, svašta mi rekla. ... da im se ne obraćam, da sam sa njima završio", kaže on. Stefan kaže da ga ni majka nije zvala da ga pita kako je i da li se snašao. Stefan se, kaže, ne boji posledica, ni šta će biti kada i sredina u kojoj je sada sazna da je homoseksualac. Priznaje, ipak, da se boji da ga svi ne napuste i da sa 19 godina ne ostane na ulici. Izvor https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Не знам како Бог гледа на ово, али у мојим очима већи су мутанти ови "његови" који га се одричу. Најлакше је окренути леђа. Mилена КШ, Margareta, nishizawa and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Могу да схватим да родитељи не могу да се помире са тим да им је дете геј али да га избаце на улицу и апсолутно одбаце то већ не могу да схватим,ни као човек а нарочито као Хришћанин. Лидија Миленковић, Sophrosyne and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Има људи које су избацивали из куће зато што су хришћани, мене су хтели да избаце и с` посла. Па се новине нису нешто утркивале да објаве наше тужне приче... poelbuster, Booba, Иван ♪♫ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 I onda u Srbiji homoskesualci imaju "sva prava" i "Nisu diskriminisani". On 15. 12. 2011. at 15:54, ZvonkoM рече Има људи које су избацивали из куће зато што су хришћани, мене су хтели да избаце и с` посла. Па се новине нису нешто утркивале да објаве наше тужне приче... Preboli vise komunjare. Sta da ti kazem drugo. To sta su komunjare radile ne pravda ono sto se desava danas. Dragi је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 15:54, iurisprudentia рече I onda u Srbiji homoskesualci imaju "sva prava" i "Nisu diskriminisani". Наравно да нису. Његов однос са породицом је њихова лична ствар, није правно питање. Таша and Михајло је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 15:55, ZvonkoM рече Наравно да нису. Његов однос са породицом је њихова лична ствар, није правно питање. Ovo je klasican primer diskriminacije. Diskriminacija ne mora da bude pravno kaznjiva uvek, cesto moze da bude socijalno pitanje vise nego zakonsko(pravno). Ako nesto nije u zakonu ne znaci da je dobro. A njemu je uskraceno osnovno razumevanje, so ti komentarises time kako su tebe komunjare htele da sutiraju sa posla, ili neki isto takvi kreteni. I to tad nije bilo pravno pitanje, tako da si sam sebi odgovorio na argument, a sad ukljuci humanost koju imas i stavi se i njegovu poziciju pa kazi dal je ok da se ovakve stvari desavaju u srbiji i da imamo ovakvo drustvo? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 15:57, iurisprudentia рече Ovo je klasican primer diskriminacije. Diskriminacija ne mora da bude pravno kaznjiva uvek, cesto moze da bude socijalno pitanje vise nego zakonsko(pravno). То је пример породичних проблема и сукоба којих има у Србији колико хоћеш у вези свега и свачега. On 15. 12. 2011. at 15:57, iurisprudentia рече Ako nesto nije u zakonu ne znaci da je dobro. Нико не каже да је "добро". Ја само кажем да није правно питање, јер када кажеш "права" и "дискриминација" то имплицира законску интервенцију. Глупост не може да се забрани законом. Михајло је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 15:57, iurisprudentia рече A njemu je uskraceno osnovno razumevanje, so ti komentarises time kako su tebe komunjare htele da sutiraju sa posla, ili neki isto takvi kreteni. Нису комуњаре него "демократе". On 15. 12. 2011. at 15:57, iurisprudentia рече I to tad nije bilo pravno pitanje, tako da si sam sebi odgovorio na argument, a sad ukljuci humanost koju imas i stavi se i njegovu poziciju pa kazi dal je ok da se ovakve stvari desavaju u srbiji i da imamo ovakvo drustvo? Ја могу да кажем да су глупи или слично али то је њихова лична породична ствар, а не неки наш "заједнички" проблем око кога треба да заседамо. На крају крајева, ради се о пунолетној особи која може и треба да живи самостално. obi-wan, kirios1, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Страшно,па 50 километара од те исте Куршумлије, нема се право да се буде Србин, немаш право и несмеш да се изјасниш као Србин! Па наравно да долази до дискриминације, јер имаш део покрајне у којој Србин несме да буде Србин и нема право да буде Србин, нема право на слободно кретање,на живот ,нема право да живи на својој имовини и има се тежња друге стране да оствари слободу на своје сексуално опредељење које нико не оспорава! Овај начин пропагирања не само да вређа и понижава, него се и тортурише већина од стране мањине, и нормално да се иде логиком ,,АЛО ЧОВЕЧЕ ЈА НЕ МОГУ ДА ОСТВАРИМ СВОЈЕ ПРАВО НА СЛОБОДНО КРЕТАЊЕ,НЕ МОГУ ДА ИЗЈАСНИМ СВОЈУ НАЦИОНАЛНУ ПРИПАДНОСТ А ТИ МИ ХОЋЕШ ДА ГЕЈ ПРАВА. ЖАЛОСНО!!!! Booba, obi-wan and kirios1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Значи, требало је да се овај player/receiver жали органима на родитеље, јер они њега дискриминишу?? Аууу, па ово је горе него у Орвеловој 1984! Не кажем да је исправно оно што су урадили, али да га не би "дискриминисали", морали би да прихвате нешто што је за њих не прихватљиво? Демократски, нема шта.... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 moroni od roditelja ... Valjda ce doci sebi, kad ih malo prodje idiotizam. Andre Williams, Sophrosyne, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 16:40, sqny рече moroni od roditelja ... Valjda ce doci sebi, kad ih malo prodje idiotizam. Надамо се. Ваљда ипак више воле своје дете него што мрзе педере. nana је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 16:47, ZvonkoM рече Надамо се. Ваљда ипак више воле своје дете него што мрзе педере. Meni ne ulazi u glavu kako bi moglo drugacije. Razmisljam sta bi meni podstaklo da se odreknem deteta... mozda da je liberterijanac . Ozbiljno stvrano ne znam... Prilicno sam siguran da ga se ne bi odrekao ni da postane masovni ubica. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 On 15. 12. 2011. at 16:51, sqny рече Meni ne ulazi u glavu kako bi moglo drugacije. Razmisljam sta bi meni podstaklo da se odreknem deteta... mozda da je liberterijanac . Ozbiljno stvrano ne znam... Prilicno sam siguran da ga se ne bi odrekao ni da postane masovni ubica. такође Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука