Jump to content

Da li je kršćanska Evropa nepravedna prema Muslimanima

Оцени ову тему

Препоручена порука

šerijat je nekomplementaran sa našim najosnovnijim vrednostima.

Kompletno kontradiktorno onome na čemu se čitava naša civilizacija temelji.

Od mene će dobiti onoliko poštovanja koliko ga meni pruža: nula.

Onaj koji nešto nema ne može to drugome pružiti.Tako kaže jedno od pravila razuma.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Iskreno seriatski zakonik (sa pravne strane gledano) ako izuzemo nepostovanja ljudskih prava uopste nije los zakonik.

I u ex-kr.yu si imao delom "seriatsko" pravo gde su muslimani mogli svoja trgovinska i ostala pravna pitanja da resavaju po islamskim pravilnicima t.j seriatskom zakonu.

Opet to je sa pravne strane, obligacionih i nekih drugih pravnih poslova i odnosa. A ljudsko pravo mu je kvalitetno koliko je bilo i onda kada je pisano.......

To da islam ne poštuje ljudska prava , ej vjerovatno plod tvojih krivih informacija o islamu. Koja su to ljudska prava koja islam ne poštuje?

Подели на овим сајтовима

šerijat je nekomplementaran sa našim najosnovnijim vrednostima.

Kompletno kontradiktorno onome na čemu se čitava naša civilizacija temelji.

Od mene će dobiti onoliko poštovanja koliko ga meni pruža: nula.

Koje su to "vaše" najjosnovnije vrijednosti, i u čemu je kontradiktoran toj vašoj "civilizaciji"?

Подели на овим сајтовима

О томе можемо да разговарамо, али је за нас небитно. Сваки закон који прави разлику међу људима на основу њихове вере, боје коже и слично је за нас лош. Хришћанство нас учи да су сви људи створени једнаки, по обличју Божијем, и да сви људи имају једнака права.

Brate moj ljudi su sami izabrali da se međusobno razlikuju po izboru vjere.Islam ne pravi razliku na osnovu boje kože(kao što je to nekada crkva u svoje vrijeme pravila pa je zabranjivala brak između različitih rasa, samim time po ovom što si ti napisao trebao bi biti njen veliki kritičar).Islam određuje zakone prema ljudima na osnovu njihova izbora i nas muslimane uči da se prema svakome ponašamo onako kako nas islam uči.

Подели на овим сајтовима

To da islam ne poštuje ljudska prava , ej vjerovatno plod tvojih krivih informacija o islamu. Koja su to ljudska prava koja islam ne poštuje?

Naprimer ne tretira muskarca i zenu kao jednake, ne dozvoljava im neke stvari (zenama) koje dozvoljava muskarcima etc.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Шеријат има алтернативу. То је закон прописан од Христа у Беседи на гори:

како желиш да теби чине људи чини и ти њима - што не желиш теби други да чине,

не чини ни ти другима.

Но, у том случају морао би примити веру Христову.

A da li sam da se uvede šerijatski zakon na svijetu.

Da, naravno jer on za mene nema alternativu.

Сад буди објективан, и објективно и искрено реци, да ли је ово праведно:

"Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet,

ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju

i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno. "

9:29

Да ли би Европа била неправедна према Муслиманима

ако би увела главарину или порез за све оне који желе да пређу у Ислам или су већ припадници муслиманске вере?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

(kao što je to nekada crkva u svoje vrijeme pravila pa je zabranjivala brak između različitih rasa, samim time po ovom što si ti napisao trebao bi biti njen veliki kritičar).

Црква православна не дели, нити је делила, људе по боји коже и раси.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Шеријат има алтернативу. То је закон прописан од Христа у Беседи на гори:

како желиш да теби чине људи чини и ти њима - што не желиш теби други да чине,

не чини ни ти другима.

Но, у том случају морао би примити веру Христову.

Isus nije došao sa zakonima ( po vama).Niste u stanju da uredite život u jednoj zajednici pa ste se prislonili uz ljudske zakone.Zar vi niste nebeski narod koji zaboravlja da živi na zemlji(Tako ispada jer niste u stanju da napravite državu na zemlji i da na njoj uredite način života ljudi.

Сад буди објективан, и објективно и искрено реци, да ли је ово праведно:

Да ли би Европа била неправедна према Муслиманима

ако би увела главарину или порез за све оне који желе да пређу у Ислам или су већ припадници муслиманске вере?!

Mi govorimo o stavu vjere.A da li je uvodila naravno da jeste.Sjeti se samo španije?Malo više pročitaj o tome.

Подели на овим сајтовима

Не питам те да ли је јесте или није то уводила, него да ли би по теби то било праведно или неправедно према Муслиманима?

Подели на овим сајтовима

?

Подели на овим сајтовима

Ovisno šta musliman time dobija.Ako dobija tim porezom ono što hriščanin dobija džizjom i ako to ima u vašoj vjeri i ako to musliman može prihvatiti onda zašto da ne.

Imaš muslimana koji neće ni pod kojim uslovima da žive sa hriščanima i obratno da li ih suditi zbog toga.Naravno da ne.To je njihova privatna stvar.

Ali ako su to porezi koje sta nam uvodili kao u španiji vjeruj smrt je draža od toga.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...