Jump to content

Dačić: Nećemo dobiti status kandidata ako ne priznamo Kosovo

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

Wappen_der_F%C3%BCrsten_von_Schwarzenberg_1792.jpg

Imaju zanimljiv grb ti Schwarzenbergovi:

V roce 1599 obdržel Adolf Schwarzenberg za vítězství nad Turky v bitvě u Rábu titul říšského hraběte a polepšení erbu (pole s hlavou Turka, kterému vyklovává oči krkavec).

Godine 1599 dobio Adolf Schwarzenberg, predak tog ministra Karla Schwarzenberga, znači tog na slici što vam drži stranu, za pobjedu nad Turcima i bitci u Rabu titul carskog grofa i ljepši grb (viši nivo, polja s glavom Turčina kojem gavran kopa oči).

Miroljubiv grb nema šta.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ah, to nije ništa, još nisi onda vidio ovaj njihov grb sa njihovog zamka u Kutnoj Hori izrađen od ljudskih kostiju. Ti Schwarzenbergi su dosta zafrkani, s njima se nikako nije igrat a teško da bi se njima ikada takvo nekakvo Kosovo moglo i desit da su tamo imali svoja imanja, zamke i posjede, to teško. To onda oni brane ako treba tako što ostavljaju gore i planine kostiju za sobom. Samo zahvaljući takvima kao što su bili njegova porodica Schwarzenbergi, pa onda dalje ostale češke takve plemićke porodice: Kolowrati, Czernini, Waldsteini, Adlari, Bechinie, Drslavici, Markvartici je Češka i dan danas u jednom komadu i u svojim istorijskim granicama. A nekad je bila i mnogo, mnogo veća i imala veliki dio Poljske i Njemačke pod sobom. Da se održi zemlja u jednom komadu to ima uvijek neku cijenu, uvijek se to nekako i nečim plaća.

vest-made-of-bones-benesov-czech-republic+12807959434-tpfil02aw-26550.jpg

57818918_kutna_hora_kostnice_13_1271264598_fghlsxy245.jpg

P1040176.JPG

Samo ne razumijem kako se krst uklapa ovdje.Ovdje je neko polupao lončiće.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Pravi Jozin z Bazin :)

Garant bi se na$li negde ..tj. na nekoj od Slivovica... i to je istinska podela sve ostale su LAŽ.. ;)

Dodu$e ..od LOZE nema boljeg pića na svetu ..ali može i slivovica

Ti blaho, šta sam ja loza popio ko student zajedno sa svojom gazdaricom Stojom, Hercegovkom, što sam u nje bio na stanovanju za studentskih dana u Sarajevu, hahahaha! Svaki dan nova flaša, OMG! Sigurno je već davno umrla, tada joj bilo oko 60. Kupiću barem ovu ovdje slovačku lozu pa pripit na njenu dušu, Bog da joj dušu prosti. Ali on je upotrebio zajedničku riječ za sve vrste žestokih pića, oni im kažu kořalky ili palenky a to su ustvari sva žestoka pića. Znači to o čem je govorio se odnosilo i na rakiju i votku i viski i lozu i mastiku i ouzo itd. Znači svi se narodi dijele na pivne, vinske i žestokoalkoholne, to je smisao toga što on tvrdi. Vidiš kako mi često nemamo toliko riječi kao oni, takvu common word, zajednički sumarni naziv za sve vrste žestokih pića. Oni za to imaju odmah dvije riječi a mi nijednu. Ta opisna "žestoka pića" ili "tvrdi alkohol" se ne računaju jer su opisna, nisu samostalnim imenicama, nazivima, riječima. A pod rakijom se misli samo na šljivovicu.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Miroljubiv grb nema šta.

Pa tada je to bilo u modi. Turci im došli u posjetu a da ih niko tamo nije ni zvao pa se stropila takva neopisiva frka i metež. Ovi si pomislili da im Turci hoće oteti zemlju i imanja, dvorce i zamkove, što ustvari izgleda i bila istina pa udri po Turcima, glava, neglava. Nije bilo ekumenizma ko danas da ih dočekuju sa šerbetom, rahatlokumima i kahvom. A kad je koji pobijedio Turke u nekakvoj bitci onda je imao pravo napraviti upgrade svog običnog plemićkog grba na turbo version Demolition Man, Robocop ili Turko Terminator version, hahahaha! No, to je bilo 1599, kad su oni taj grb dobili, sad je to ponešto drugačije, trebalo bi bit. Svejedno oni sad ne mogu mjenjat radi toga što je ekumenizam IN svoj porodični plemićki grb, to bi ga onda morali mjenjati svakih 100 godina jer svakog stoljeća je nešto drugo IN ili u modi.

Подели на овим сајтовима

Kad sam tamo nabrajao te stare češke plemićke kuće propustio sam spomenuti i Lobkowicze što nikako ne smijem jer moj ostravsko-opavski biskup, dakle moj pastir je od njih iz roda Lobkowicza:

Njegovo puno ime glasi:

Mons. František Václav Lobkowicz, O. Praem (celým jménem František z Assisi Karel Bedřich Klement Jaroslav Alois Leopold Gerhard Telesfor Odilio Jan Bosco Pavel Marie Václav Lobkowicz) (* 5. ledna 1948, Plzeň) je premonstrát a první biskup ostravsko-opavský (od 1996).

sokiran Kakva duga imena ovi plemići imaju, OMG! A moraju se naučit već kao mala djeca kako se tačno zovu.

Dakle on je sad mojim episkopom a inače je monahom premonstratom. To znači da sam jedini na Forumu kojem je episkop plemić a također i među rijetkima na svijetu koji za pastira imaju plemića. Više o njemu pročitajte ovdje:

http://cs.wikipedia....%A1ek_Lobkowicz

http://cs.wikipedia....obkovicov%C3%A9

lobkowicz.jpg?width=300&height=300

Ko s kim, plemići i vitezovi s konjima, tako je to oduvijek.

0228_hot Ah, to bi bila neoprostiva stvar da ga nisam spomenuo, njega mog pastira.

Tako nešto bi mi teško oprostio.

Engleski:

House of Lobkowicz

http://en.wikipedia....se_of_Lobkowicz

Подели на овим сајтовима

A ovaj grb Lobkowicza se nalazi u mjestu Opole, 95 km od mog grada ali u Poljskoj, mnogi njihovi posjedi su u današnjoj Poljskoj, tačnije šlesku, šleziji, potom u Austriji a najviše ih je u Češkoj. To je takozvano Gornje šlesko koje je razdijeljeno među Poljskom i Češkom.

800px-Proskowski-Lobkowitz_CoA.jpg

Подели на овим сајтовима

Da vas podsetim da je spamovanje zabranjeno... zayron kao i obicno zatrpao temu svim i svacim, bez ikakvog reda...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da vas podsetim da je spamovanje zabranjeno... zayron kao i obicno zatrpao temu svim i svacim, bez ikakvog reda...

Pa kad niko ništa ne piše, ovako se barem tema vrti pa neko nešto napiše. I pročita se svakakvih zanimljivih stvari. Inače mi drugačije ne bi palo na pamet da o njima pišem. OK. Ne budem više!

Подели на овим сајтовима

Хоће ли и Српски народ сада добити и з в и њ е њ е од председника Србије Бориса Тадића?

Извињење за промашену политику

(и сулуду флоскулу - Европа нема алтернативу!).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Наравно, али за почетак - Борис Тадић (ДС) да се барем извини.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Miroljubiv grb nema šta.

hahaha, ako ti je ovo nešta nisi onda još čuo ovu pjesmicu, taj grb je mila majka za ovo, hahahaha:

eheeeej

tesko vama kjafari.wmv

Grupa mladi muslimani na facebooku vam predstavlja razne price na portalu,

Uce

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...