Jump to content

На руској подморници Александар Невски освештана црква

Оцени ову тему

Препоручена порука

А то ти се јавља предвиђање на основу...???

Па за Ивана Грозног је историјска чињеница.

А и на основу Совјетског Савеза, за чији распад Путин каже да је највећа геополитичка катасторфа у 20 вијеку. Ако му је СССР био добар, онда је он и кадар да ради на томе да поврати једном силу коју је Русија имала као СССР.

Осим тога не мали утицај на руске православце, а Богме и наше имају приче о Руском цару који ће уништити антихриста и побиједити сво зло на планети, те освојити Цариград и раширит православље по васељени, просвећујући народе. Једна таква идеја, која има знатан број поклоника, у неком кризном или одсутном моменту може постати средство националне пропаганде.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Не мјеша се. Нафта није питање на које сам мислио. Пре свега САД не краде нафту ни из једне земље са којима има савезништво. А сад за коју ће се цијену договорити Американци, то је ствар можда и више од стратешких односа, али свакако нафта није нешто са чиме се може играти и дизати цијене по неком свом ћеифу, као да је нафта сок.

А све остало, у шта се САД уплиће у конкретно наведеним државама? Јел С.Арабија шеријатска држава, јел у Малезији ислам представља владајући већину, јел Турска може са Курдима радити шта хоће, јел Ј.Кореји, Сингапуру, Хонг Конгу или Тајвану нешто фали у њиховој самосталности? Јел Америка краде ресурсима пребогату Аустралију. Ништа од тога нема.

Kao sto rekoh proveri informacije!! Amerika nekrade oficijalno, ali zato vrsi pritisak na drzave da dobije najnizu cenu i da svu trgovinu vrsi u US-dolarima. To sto Turska moze da radi sa kurdima sta hoce ima samo veze sa jednom stvari a to je da Turska se nalazi sa druge strane Crnog Mora i sto granici sa Irakom.

Ti pricas o Americi kao savezniku a da uopste nisi svetsan da je nama Amerika za vreme Tita bila upravo najveci saveznik. Tito je Sovejtima reko ne a ne Amerima.

Ali da neduljim pricu, Americki imperijalizam jeste finanicijski a dolaru pise IN GOD WE TRUST!!! Prema tome sve tvoje dikvalifikacije Rusa, sto naravno opravdane ali neopravdane padaju u vodu.

Rusi nisu odvojili Rublju od zlatne poluge 1970 godine kao Nikson i nisu preplavili svet dolarima, a ameri jesu. Imaju Ameri putra na glavi jos vise od Rusa ali naravno CNN, FOX i ostale medijske kuce o tome negovore bas mnogo. Rusi su najvise ubijali svoje Ruse, za razliku od Amera koji ubijaju van svoje drzave.

Sa jednom stvari mogu sa tobom da se slozim a to je da su i USA i Rusija imperije. Cak za jednu se moci reci jedna u opdanaju a druga u usponu.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

Па за Ивана Грозног је историјска чињеница.

А и на основу Совјетског Савеза, за чији распад Путин каже да је највећа геополитичка катасторфа у 20 вијеку. Ако му је СССР био добар, онда је он и кадар да ради на томе да поврати једном силу коју је Русија имала као СССР.

Осим тога не мали утицај на руске православце, а Богме и наше имају приче о Руском цару који ће уништити антихриста и побиједити сво зло на планети, те освојити Цариград и раширит православље по васељени, просвећујући народе. Једна таква идеја, која има знатан број поклоника, у неком кризном или одсутном моменту може постати средство националне пропаганде.

Ја такву идеју немам ни у малом мозгу, па опет немам ништа против - шири даље православље. Док год Русија шири православље по свим крајевима земље, без насиља, подржавам то. И то је видљиво, пре свега експанзија Православља. И шта је ту лоше? Чини ми се да си промашио тему.

Подели на овим сајтовима

А то ти се јавља предвиђање на основу...???

Vazno da mu se javlja, koga briga na osnovu cega. grin.gif

Tako je to, kad prvo budes u jednoj krajnosti, vrlo cesto biva da posle odes u sasvim drugu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kao sto rekoh proveri informacije!! Amerika nekrade oficijalno, ali zato vrsi pritisak na drzave da dobije najnizu cenu i da svu trgovinu vrsi u US-dolarima. To sto Turska moze da radi sa kurdima sta hoce ima samo veze sa jednom stvari a to je da Turska se nalazi sa druge strane Crnog Mora i sto granici sa Irakom.

Ti pricas o Americi kao savezniku a da uopste nisi svetsan da je nama Amerika za vreme Tita bila upravo najveci saveznik. Tito je Sovejtima reko ne a ne Amerima.

Ali da neduljim pricu, Americki imperijalizam jeste finanicijski a dolaru pise IN GOD WE TRUST!!! Prema tome sve tvoje dikvalifikacije Rusa, sto naravno opravdane ali neopravdane padaju u vodu.

Rusi nisu odvojili Rublju od zlatne poluge 1970 godine kao Nikson i nisu preplavili svet dolarima, a ameri jesu. Imaju Ameri putra na glavi jos vise od Rusa ali naravno CNN, FOX i ostale medijske kuce o tome negovore bas mnogo. Rusi su najvise ubijali svoje Ruse, za razliku od Amera koji ubijaju van svoje drzave.

Sa jednom stvari mogu sa tobom da se slozim a to je da su i USA i Rusija imperije. Cak za jednu se moci reci jedna u opdanaju a druga u usponu.

Јесте, Југославији су Енглеска и САД били савезиници, а нису Руси, и је то разлог што је Југославија релативно најбоље прошла од свих комунистичких земаља.

Јесу, Руси су убили својих 20 милиона на подмукао начин, што нико у новијој историји није, можда и никад. Кад они дочекају својих 5 минута, којих можда неће никад дочекати, да буду једина глобална сила, не бих желио помислити како бих свет изгледао.

Америка има своје падове, али то да је она у трајном опадању и коначном слому, а Русија нешто као у успону, о том може само да се машта. У задњих сто година у америчкој унутрашњој и споњој политици, и војној стратегији се мало тога промјенуло осим што су кренули као социјалистичком самоуправљању, док је Русија у 20 вијеку три пута тотално промјенила политичку сцену, од царевине, до диктатуре и СССР и Јелцина, па до Путина. Русија је балон који се брзо надува, и брзо издува, ништа ново на политичкој сцени.

Да подвучем црту на дискусију. Нити сматрам амерички империјализам добрим, нити руски, с тим да руски третирам као много веће зло. Ето то је то.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Vazno da mu se javlja, koga briga na osnovu cega. grin.gif

Tako je to, kad prvo budes u jednoj krajnosti, vrlo cesto biva da posle odes u sasvim drugu.

Управо тако. Бити зилот, и величати Русију, је једна стварно велика крајност.

Подели на овим сајтовима

Ја такву идеју немам ни у малом мозгу, па опет немам ништа против - шири даље православље. Док год Русија шири православље по свим крајевима земље, без насиља, подржавам то. И то је видљиво, пре свега експанзија Православља. И шта је ту лоше? Чини ми се да си промашио тему.

Експанзија православља на подморници. Ма нека шире....

Подели на овим сајтовима

Експанзија православља на подморници. Ма нека шире....

Наравно, у возу, аутобусу, подморници, која је освештана, свемирским бродовима. Ми не знамо, нити можемо осудити нешто унапред, у томе је ствар. По твојој логици, ни братија из Лавре није знала шта ради...а, да увек постоји неко ко зна више и боље....

Подели на овим сајтовима

Наравно, у возу, аутобусу, подморници, која је освештана, свемирским бродовима. Ми не знамо, нити можемо осудити нешто унапред, у томе је ствар. По твојој логици, ни братија из Лавре није знала шта ради...а, да увек постоји неко ко зна више и боље....

Подморница је атомска. Ставила си слику горе. Дакле носи нуклеарно оружије. Кажем нека шире.

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Бити зилот, и величати Русију, је једна стварно велика крајност.

0205_whistling

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подморница је атомска. Ставила си слику горе. Дакле носи нуклеарно оружије. Кажем нека шире.

Читати

Ми не знамо, нити можемо осудити нешто унапред, у томе је ствар.

Подели на овим сајтовима

Читати

Ми не знамо, нити можемо осудити нешто унапред, у томе је ствар.

а Сестро..нека наша братија су постали овлашћене судије...

када је почело по Цркви да се прича да ће куповином цигли,икона од злата ,иконостаса и сл..да се спашавају...

можда су неки довољно платили и да буду видовити....

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

а Сестро..нека наша братија су постали овлашћене судије...

када је почело по Цркви да се прича да ће куповином цигли,икона од злата ,иконостаса и сл..да се спашавају...

можда су неки довољно платили и да буду видовити....

Хахаха, да сам све ставове овдје изречене рекао за Америку, никоме не би пало напамет говори јесам ли видовит или нисам, или причам ли напамет или непричам.

А овде вазда видовитих има који предвиђају нестанак САД и успон Русије.

Подели на овим сајтовима

Па човјек мијења мишљење. Данас располажем са толико и толико информација, и то формира моје мишљење, сутра ко зна какве ћу нове информације имати који ће ме разувијерити или увјерити у нешто, и то је сасвим нормалана ствар.

Мишљење може да се коригује на основу нових информација...јер нема апсолутне истине осим Божије..а ми говоримо о политици и међународим односима...а ту је истина веома различита..зависно од угла.....

а ти мењаш мишљење из корена......

то говори о озбиљности мислиоца :)

Мада не браним ЕУ, исто се тако противим евроатлантским као и евроазијским интеграцијама. Корупција не може бити 10 пута гора него у ЕУ. ЕУ је једна обична социјалистичка бирократска творевина, и за сад је некаква виртуелна држава, док онај реални менталитет и понашање друштва свака држава још увијек има као своје обиљежије разлитичо. У Скандниванији практично немаш корупције, у Енглеској и Њемачкој имаш мало, у Италији је има пуно итд...али Русија је далеко испод њих. Ако је одлучивање и вођење по политичкој партији, па то је као и код нас, то је онда чисти вид корупције, да не може бити гори јер то повлачи све.

Држава је Брате апарат који мени и теби обезбеђује неку сигурност....физичку, монатарну и духовну.... Србство наше нико неће да нам укине....

оног момента када наша држава то престане да обезбеђује..она постаје наш противник....јер нас тлачи и уништава...

тако и корупција у државном апарату...јер код нас нема друге....

Колико Русија може да каже да јој треба империјалистчки темељ да се одбрани од америчког зла, тако и САД исто може да каже да јој треба да с одбрани од руског зла. То је била хладноратовска политика...али не није тачно да Руси праве империју само зато да би се наводно бранили од САД. То је јефтина демагогија, исто као што американци продају јефтину демагогију да њихове војне акције имају за циљ заштиту САД од терорзима...не Руси хоће свој интерес и по томе се нимало не разликују од Американаца. Руси хоће утицај на шефове влада, да од тога имају користи за стратешке ресурсе и све исто као Американци, с тим да имају једну ноту више од Американца, а то је да су они ти који мисле да стварно знају шта треба понудити човјеку за добар живот, и у томе виде своју мисију поред војно-економских интереса.

Ја немам појма шта ти имаш против империја...

ето причаш о Ромеји често...која је била империја...

али та империја је проширила Христово учење... Божанску истину...а у многим аспектима је била и лоша...

Руска империја обезбеђује мени егзистенцију као словена и Хришћанина...док америчка ме је бомбардовала 3 пута..и узела ми ђедовину и дала арбаашким терористима...

то је моја истина..истина из мог угла..која само мене интересује...и питање је дал ће моја Јана икада обићи своју ђедовину и очевину...

Е сад моје је мишљење да источни народи углавном када имају империјалну моћ праве велику штету човјечанству. Византија је ту једино изузетак, мада ни Византија неким народима није била баш мајка. Руси су направили куршус са совјетском творевином. Ко зна шта би направили свијету да је СССР био једина глобална велесила.

то је сва срећа само твоје незналачко мишљење...

доказ је да у Русији данас имаш нахиљаде Хришћанских народа којима није ништна ни трунка националног поноса...ни културолошког наслеђа...

док запад када је ширио "Хришћанство" много крви је потекло и много култураје уништено.

О западњачким империјалним тежњама имам подјељено мишљење. Сматрам да је француски убједљиво најгори, јер французи су и као колонизатори били најгори владари, са највећим степеном робовласништва и искориштавња људи. Њемци кад су имали силу, показали су кроз Хитлера шта могу да ураде. Према томе од западних колонијални тежњи свакако бих ставио енглески и амерички као најбезазленије. Доста енглеских колонија данас је богато и по стицању независности, док су сви амерички савезиници добро стојеће земље. Наброј их просто...Турска, Катар, Емирати, С.АРабија, Хонг Конг, Ј.Кореја, Малезија, Сингапур ( и свака од њих задржава сопствени начин уређења у који се САД немјеша), чист примјер С.Арабија.

Опет недовољна обавештеност....

Британци заузимају Но.1 место..док су Франци само покушали да их имитирају....

Русија можда може да се одбрани од САД као империја, али је питање какво ће зло направити другима када се осили. Е сад ако неко мисли да ће Русија цвећем обасипати све људе нека мисли, његово право, ја задржавам право да мислим да ће Русија нарочито инкорпорирајучћи Цркву као своју слушкињу направити зло, као што је и њихов претача И.Грозни чинио.

Зло је можда само у твојим очима..али Божија промисао је много копликованија од твог поимања стварности..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...