angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Spase sebe ili steče na isto mu dođe,zar ne ne bih ja hipotetisao,jer čitava tema leži na nekim hipotezama nije bitno mene ne tangira, nego, ovaj mir nije loša stvar, cijena prava sitnica Прелест, прелест може донети мир, али не и спасење. Замисли неког Сведока целог уљуљканог како је он у оних пар хиљада изабраних и како има загарантовано спасење... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 "Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti." - Matej 11:28 cena... ne znam zašto ali stičem utisak da je u pitanju...gratis sleki је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 upravo je poenta u tome što je želela da sačuva mir... meni to čak dodje i sebično jer je htela da sačuva mir a ne da se uhvati sa problemom u koštac moleći se Bogu... nije mir merilo svega nego Hristos ovde se stalno provlači njena vera-molim one koji to potenciraju da mi kažu šta je to ona verovala kad se izbola u oči... šta se ovim postiže što nije moglo bez toga nijesmo svi isti profesore, neki razdaju svo imanje i toga se odreknu, iako bogatstvo nije samo po sebi loše, drugi se odreknu onoga za šta im ljudi kažu da im je najvrjednije, samo da bi stekli taj početni mir u traganju za Hristom odnosno svojom vjerom "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 "Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti." - Matej 11:28 cena... ne znam zašto ali stičem utisak da je u pitanju...gratis ako li te oko tvoje sablažnjava bolje ga iskopaj pa da bez oka uđeš u Carstvo, ako li te ruka tovja itd.... a teško vama koji sablaznite ijednog od itd.... bitan je njen motiv, a to je sticanje mira "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Уосталом није хришћанство „нека тамо религија”, где је циљ да стекнеш неки „унутрашњи мир” и да се уљуљкаш у неки свет у својој глави и да уживаш тако у својој духовној стагнацији...тешко да неко ко себе види као грешника може бити миран (мада то не значи да не треба да буде тј. да тежи да буде бестрасан - једно је апатеја а друго апатија)... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Прелест, прелест може донети мир, али не и спасење. Замисли неког Сведока целог уљуљканог како је он у оних пар хиљада изабраних и како има загарантовано спасење... Na osnovu čega tvrdiš da nijesi upravo ti sada u zabludi ? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Уосталом није хришћанство „нека тамо религија”, где је циљ да стекнеш неки „унутрашњи мир” и да се уљуљкаш у неки свет у својој глави и да уживаш тако у својој духовној стагнацији...тешко да неко ко себе види као грешника може бити миран (мада то не значи да не треба да буде тј. да тежи да буде бестрасан)... A vi imate gotov recept za hrišćanstvo i spasenje duše? Pa podijelite ga sa nama koji nemamo "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Na osnovu čega tvrdiš da nijesi upravo ti sada u zabludi ? Немојте ме „вући за тастатуру” да сада претурам по књигама и прекуцавам текстове... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 ovde se stalno provlači njena vera-molim one koji to potenciraju da mi kažu šta je to ona verovala kad se izbola u oči... šta se ovim postiže što nije moglo bez toga Веровала је у ово http://www.svetosavl...zi&kt=0&mlId=39 Шта је могла а шта није могла незнам, нисам био у њеној кожи, можда је могла да тада падне у грех па да се после покаје, Христу би и њено покајање било мило, али није . А не мислим да је Христ презрео такву њену жртву, још мање исмевао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Немој ме „вући за тастатуру” да сада претурам по књигама и прекуцавам текстове... A time bi se dokazalo šta? Ne treba meni ništa dokazati,ja nemam namjeru da se samokastriram ili tako nešto, ali ni tuđa djela neću omalovažavati svak ima svoj put pred Gospodom I pokajani razbojnik je imao ispravnog puta 30 minuta pa je prvi ušao u raj "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 A vi imate gotov recept za hrišćanstvo i spasenje duše? Pa podijelite ga sa nama koji nemamo Немам готов рецепт, али једно је сигурно самосакаћење није хришћански. Поновићу: екстреман подвиг је једно, а самосакаћење друго. Занимљиво је да је забрањено рукополагање људи који су се самокастрирали... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Zanimljivo, a šta recimo sa svetim petrom koji je želio da ga razapnu naopačke jer nije dostojan raspeća kao Gospod ovo ispade da je jedva dočekala da sebi iskopa oči "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Zanimljivo, a šta recimo sa svetim petrom koji je želio da ga razapnu naopačke jer nije dostojan raspeća kao Gospod ovo ispade da je jedva dočekala da sebi iskopa oči Apocrypha:Acts of Peter "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 sveti Petar je već bio osudjen na raspeće,samo je zamolio da ga malo zarotiraju... nije skočio na krst ko Karl Luis...(ne znam šta mi je pa koristim ova poredjenja) lol šalu na stranu-njen čin nikako nije pravilo a verujem da je uprkos tome,mogla da bude spasena i na kraju krajeva,da stekne mir... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 slažem se profesore, nije pravilo jer je put svakoga od nas jedinstven e sad šbbkbb je već druga tema zar se ne osjeća malo sentimentalnosti u tom potezu sv petra "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука