Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ja recimo ne verujem u psihijatre i njihove metode nego duhovnu utehu nalazim u Crkvi.Ako vernici koji su vecina finansiraju psihijatre,zasto ne bi finansirali i svestenike ? Zato sto je psihijatrija dokazana nauka, koja zavrshava posao i ukoliko je moguce sigurno ce izleciti pacijenta bolje od duhovne utehe. Mislim da u 21vom veku stvarno ne treba da argumentujem da medicina sigurno leci bolje ljude nego molitva.Drzava ti garnatuje zdrasveno osiguranje, da ukoliko ti se javi bolest imas zagarantovano lecenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 nema potrebe da argumentuješ... medicina je danas toliko napredovala da niko nije sasvim zdrav.-Oldos Haksli diskutabilno je koliko znaš o molitvi jer molitva je kao Mocartova muzika... svima koji je slušaju je fenomenalna ali kad treba o njoj pričati-ide teško (mislim na ljude koji nisu u Crkvi jer njima ne mogu da se obratim istim jezikom kao onima koji su članovi Crkve) u svakom slučaju,pokušaću Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 diskutabilno je koliko znaš o molitvi jer molitva je kao Mocartova muzika... svima koji je slušaju je fenomenalna ali kad treba o njoj pričati-ide teško (mislim na ljude koji nisu u Crkvi jer njima ne mogu da se obratim istim jezikom kao onima koji su članovi Crkve) Znam da ne leci grip. Niti bilo sta uzrokovano bilolskim problemima. (oko togam oze da se slozimo) Siguran sam da ima odredjeni upliv na mozak ali ne toliki da moze da resi ozbiljan psihicki problem. Pritom mislim na vid neke neuroze ili psihoze. Ali verovatno kao sto i meditacija umiruje coveka verovatno i molitva radi neke slicne stvari. Sva ta duboka stanja rade to. Gledao sam doabr dokumentarac o tome od strane jednog protestantskog svestnika "power of silence " gde je izabrao neke random likove (medju kojima i ateiste) da im objasni moc "tisine" t.j molitve i tog svestenickog zivota. Verovatno ima sjajnih stvari tu. Sa tim nemam nikakvih problema, nikad. Inace ono sto je Injgat verovatno mislio jeste na ono sto placaju one terapije da razgovaraju sa psihologom, psihijatrom. To ti drzava ne placa. To radis u svom trosku, i to se radi za manje probleme koji ne mogu da se klasifikuju kao bolesti ili poremecaji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Zato sto je psihijatrija dokazana nauka, koja zavrshava posao i ukoliko je moguce sigurno ce izleciti pacijenta bolje od duhovne utehe. Psihijatrija se malo bavi materijalnim telesnim lecenjem vec je prvenstveno fokusirana na metode i tehnike koji su vezani za nasu psihu tj.dushu.Zasto bi se inace obolenja zvala dusevna a bolnice dusevne ? Mislim da u 21vom veku stvarno ne treba da argumentujem da medicina sigurno leci bolje ljude nego molitva. Prouci malo vise dusevne terapije koje primenjuju duhovnici i videces da se ne radi samo o molitvi(koju pogresno shvatas).Manastiri i duhovni centri imaju puno uspeha u lecenju i zbog toga je i napravljena ona "lopata" afera da bi se pravoslavnoj psihoterapiji ugrozio ugled. Znam coveka koji radi u policiji sa narkomanima koji su mu pricali da se jedino mogu nadati izlecenju ako odu u manastir. Iako nije tema o tome ali procitaj ovu knjigu http://www.google.rs...rrlTb3autuBnE5Q i pogledaj ovaj snimak http://www.google.rs...P-BOK2YAajqULZg http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Psihijatrija se malo bavi materijalnim telesnim lecenjem vec je prvenstveno fokusirana na metode i tehnike koji su vezani za nasu psihu tj.dushu.Zasto bi se inace obolenja zvala dusevna a bolnice dusevne ? Zato sto su stari grci um zvali dosom (psiha na starogrckom dusa). Sva ta dusevna oboljenja imaju jasnu biolosku podlogu mozak, jer ta psiha, svest, dusa kako hoces ne postoji bez mozga. Prouci malo vise dusevne terapije koje primenjuju duhovnici i videces da se ne radi samo o molitvi(koju pogresno shvatas).Manastiri i duhovni centri imaju puno uspeha u lecenju i zbog toga je i napravljena ona "lopata" afera da bi se pravoslavnoj psihoterapiji ugrozio ugled. Nema problema, ali narkomanija je drugi problem, a psihoza i neuroza drugi. Znam coveka koji radi u policiji sa narkomanima koji su mu pricali da se jedino mogu nadati izlecenju ako odu u manastir. Pa? Sta, sad zbog misljenja narkomana sta on misli da moze da ga izleci treba da dajemo drzavne pare na njihovu procenu? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Zato sto su stari grci um zvali dosom (psiha na starogrckom dusa). Sva ta dusevna oboljenja imaju jasnu biolosku podlogu mozak, jer ta psiha, svest, dusa kako hoces ne postoji bez mozga. Ne kazem da ne postoji za neke poremecaje uzrok u fizickom ostecenju mozga,ali za neke probleme to nije slucaj.Koju su psihicku bolest izlecili hemikalijama,ajde kazi mi molim te.Te droge koje im daju samo ih jos vise unistavaju a ne lece ih. "Lekar operise ali Bog cini da rana zaraste" http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Koju su psihicku bolest izlecili hemikalijama,ajde kazi mi molim te.Te droge koje im daju samo ih jos vise unistavaju a ne lece ih. Shizofreniju i te stvari tesko lece, jer su to teski poremecaji gde je ljudima manji frontal lobe ili imaju neka druga ostecenja. Neuroze, panicne napade, adolescentske krize etc uspesno lece lekovima. Meni je recimo socijalnu anksioznost izlecio lek po imenu zoloft. Tako da mi je poprilichno nekako.. ne znam smesno mi kad mi kazes ovo. Ko da si me pitao "Koga je od griba izlecio penicilin?" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Замисли, сељаци знају да пљују по попу али нико не зна његов број телефона... Што не знају његов број и није страшно, питање је знају ли Оче наш. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Први део јесте у теми, али ни наставак није на одмет чути... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ko da si me pitao "Koga je od griba izlecio penicilin?" Ако си мислио на грип одговор је никога. Пеницилин није антивирусни лек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Замисли, сељаци знају да пљују по попу али нико не зна његов број телефона... вероватно су често у контакту и често иду у Цркву да и нема потребе за телефоном... Ма дајте молим вас. Ово је толико неозбиљно да је смешно и причати. Најжалосније што је ову вест објавио Блиц, 24 сата, Б92 итд... још је жешћа глупост да о издржавању свештеника причају људи који не иду у Цркву. Како сам сам свештеник знам да Ацина прича, колико год била тачна и добра, у реалности не стоји. Када би било само колико ко да, многе сеоске парохије не би ни постојале. Свештеник не би имао од чега да живи. Такође, сасвим се слажем да је најбоље да имамо плате и то у зависности од образовања, година стажа итд..., да имамо регулисано социјално и пензионо осигурање и све оно што имају сви они који се одговорно баве својом службом. Но, од тога никада неће бити ништа. Никада нисам за то да се "дере" са наплатама, али да има све своје. И тај свештеник треба да живи, да храни породицу, да сипа бензин у кола...најлакше је причати у туђе име а не знати какав је заиста свештенички хлеб. Е,мој оче...потпуно те подржавам у овоме што си написао али нека,Бог види све и свачије. Boba је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 А какав смо народ и колико нам је стало до другога,можемо јасно да видимо и по себи,па бих ја поставила питање свима нама: Колико нас је у поседњих нпр,месец дана,питало оца Ивана: Имаш ли од чега да живиш на тако малој парохији и треба ли ти новац за одржавање сајта на коме висим по неколико сати дневно?? Па онда свако нека себе пита и самом себи одговори,и онда нека се пребаци на људе који су традиционални хришћани и долазе једном,два пута у Цркву,да не идем даље,и не анализирам наш народ у Лесковцу...то је већ посебна прича. Boba and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Почело време Крсних слава и одмах пљување по поповима, колико домова, пута толико хиљада... иха-ха бројка, а нико се не запита колико је међу тим домовима сиромашних који немају и свештеник од њих не тражи, или оних који имају , али не дају. Баш сам такав случај имао на Ваведење, један честити домоћин био на Литургији, причестио се како је ред, после се послужио у црквеној сали и кад је пошао кући неће ауто да му упали. Ми се скупили да му помогнемо, али кад смо видели своју немоћ остало је једино да га одшлепамо код мајстора. У то у цркву улази бака М. , ја сам мислио да хоће да се причести, али она дошла да купи клаендар. Она и супруг живе двориштом пуном великих кућа, али су они увек у помоћној згради, јер неће да прљају. Имају доста земље , немачку пензију, већ су им и снаја стекли услов да исту добију. Међутим, никада нису дали ни најмањи прилог цркви, ни за своју славу неће да дођу, а већ 15 година сам приметио код њих да ми обавезно дају упола мање за водицу него остали парохијани. Можда сматрају да код њих мање вреди благослов, а можда се носе мишљу да ме тако провоцирају да престанем да им долазим у кућу, па ће после рећи, како би они славили, али неће поп да им дође.... Углавном тражи бака М. календарић за 2012. годину ја јој дајем и на њено питање колико је кажем показујући на цену - 80 динара . На то она диже дреку као да сам почео да је испитујем методом шпанске инквизиције , како је то много, како то никада није било, како је то безобразлук .... Сачувавши присебност да је не истерам из цркве, ја јој једноставно кажем, да нећемо правити проблем, календарић добија на поклон, ја ћу ставити из свог џепа тих фамозних 80 динара у црквену касу и мирна Босна. bliss jeeee Али ни Босна није више као што је била, јер је тек онда бака надала дреку како она није убожјак, како она има пара да нас купи све са црквом и портом, како нисмо ни видели паре која она има.... Ја сам изашао напоље да одшлепам оног верника са почетка приче до мајстора, а прочитавши ову вест где група њих који не знају ни где им поп живи ни који му је број телефона блате га по новинама, пала ми је на ум мисао шта би било да је на ову баку наишао неки новинар жељан новог трача. laie_14 Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Почело време Крсних слава и одмах пљување по поповима, колико домова, пута толико хиљада... иха-ха бројка, а нико се не запита колико је међу тим домовима сиромашних који немају и свештеник од њих не тражи, или оних који имају , али не дају. Баш сам такав случај имао на Ваведење, један честити домоћин био на Литургији, причестио се како је ред, после се послужио у црквеној сали и кад је пошао кући неће ауто да му упали. Ми се скупили да му помогнемо, али кад смо видели своју немоћ остало је једино да га одшлепамо код мајстора. У то у цркву улази бака М. , ја сам мислио да хоће да се причести, али она дошла да купи клаендар. Она и супруг живе двориштом пуном великих кућа, али су они увек у помоћној згради, јер неће да прљају. Имају доста земље , немачку пензију, већ су им и снаја стекли услов да исту добију. Међутим, никада нису дали ни најмањи прилог цркви, ни за своју славу неће да дођу, а већ 15 година сам приметио код њих да ми обавезно дају упола мање за водицу него остали парохијани. Можда сматрају да код њих мање вреди благослов, а можда се носе мишљу да ме тако провоцирају да престанем да им долазим у кућу, па ће после рећи, како би они славили, али неће поп да им дође.... Углавном тражи бака М. календарић за 2012. годину ја јој дајем и на њено питање колико је кажем показујући на цену - 80 динара . На то она диже дреку као да сам почео да је испитујем методом шпанске инквизиције , како је то много, како то никада није било, како је то безобразлук .... Сачувавши присебност да је не истерам из цркве, ја јој једноставно кажем, да нећемо правити проблем, календарић добија на поклон, ја ћу ставити из свог џепа тих фамозних 80 динара у црквену касу и мирна Босна. bliss jeeee Али ни Босна није више као што је била, јер је тек онда бака надала дреку како она није убожјак, како она има пара да нас купи све са црквом и портом, како нисмо ни видели паре која она има.... Ја сам изашао напоље да одшлепам оног верника са почетка приче до мајстора, а прочитавши ову вест где група њих који не знају ни где им поп живи ни који му је број телефона блате га по новинама, пала ми је на ум мисао шта би било да је на ову баку наишао неки новинар жељан новог трача. laie_14 Сачувај Боже....кад би наш народ само знао с чиме се све свештеници носе... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Мало сам погледао коментаре по разним интернет медијима о овом догађају групе верника који су, ни мање ни више, него новине позвали ( а не намесника или Владику ако већ постоји црквени проблем). Пљувачине по Цркви и по свештеницима а томе не мањкају ни вееееелики верници који "верују у Бога али не у попове", те се на тај начин тражи мишљење људи који нити иду у Цркву, нити се причешћују, нити знају које обавезе има свештеник према Цркви али зато знају како треба да се то срачуна и како се свештеници обогатили на муци народној. Због свега овога имам утисак као да не причамо о истој Цркви. Ваљда сам и ја неки поп, је л? Од седмогодишње службе у Цркви се нисам ни обогатио, нити обезбедио својој породици здравствено и социјално осигурање, нити сам обезбедио било какву некретнину (сем аута који је полунекретнина). Не да сам сигуран него убеђен да бих до сада много више финансијски зарадио да сам у другом послу. Сваако, ја знам зашто сам свештеник и то ме држи на овом месту где сам. Рекох већ негде, знам да има свакаквих у Цркви и заиста има људи који су дефинитивно промашили службу, али сврставање све у исти кош је толико подло и ниско да немам речи. А ова новинарска патка са ни једним конкретним податком биће још једно оправдање за нецрквеност оних који у томе виде изговор. Boba and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука