Justin Waters Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/dec/01/corruption-index-2011-transparency-international Индекс 10 значи да нема корупције, индекс 1 значи да је тотална корупција. Србија на 86.мјесту, са 3.3, Босна на 91.мјесту са 3.2, Русија на 143.мјесту са 2.4. Изненађује ме Италија на овако ниском мјесту. 69.мјесто са 3.9. Познато је да је тамо јака мафија, рекетирање и остале ствари су уобичајена појава, али оволико ниско да остаје то нисам очекивао. Позитивно ме изненађује Чиле који најбоље стоји од јужноамеричких земаља са 7.2 индексом на 22.мјесту. Остали први врху су очекивано, скандинавске земље, а први као најмање корупмирана земља на свијету је Нови Зеланд са 9.5 индексом. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Србија на 86.мјесту, са 3.3, Босна на 91.мјесту са 3.2, Русија на 143.мјесту са 2.4. I mi ocemo u savez sa rusijom...... Изненађује ме Италија на овако ниском мјесту. 69.мјесто са 3.9. Познато је да је тамо јака мафија, рекетирање и остале ствари су уобичајена појава, али оволико ниско да остаје то нисам очекивао. Italijanska mafija je jaca van italije nego u samoj Italiji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 I mi ocemo u savez sa rusijom...... Па ако овај индекс нама не порасте у скоријој будућности, нама онда и јесте мјесто са са Русима, јер смо браћа по корупцији. Горе је то што Русија, као и Кина хоће да буду свјетски лидери, а имају јаку корупцију у матичним државама. Кога ће они онда да воде и управљају са толикм нивоом криминала. То не може никако пити воду. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Остали први врху су очекивано, скандинавске земље, а први као најмање корупмирана земља на свијету је Нови Зеланд са 9.5 индексом. Зар не би у социјалистичким земљама требало да цвета корупција или сам нешто пропустио? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Па ако овај индекс нама не порасте у скоријој будућности, нама онда и јесте мјесто са са Русима, јер смо браћа по корупцији. Istina. Горе је то што Русија, као и Кина хоће да буду свјетски лидери, а имају јаку корупцију у матичним државама. Кога ће они онда да воде и управљају са толикм нивоом криминала. То не може никако пити воду. Objasni ti to nama Srbima? Objasni im da je rusija ( ne rusi vec rusija ) ekonomsko zlo. Da je saradnja sa njom pogubna etc. Mada kada bih tako nesto rekao ovim nasim kvazi-patriotama verovatno bi bilo da je to neka "namestaljka" i da ustvari sve "lazu" da taj indeks nije istinit nit "merodovan" da su Rusi super, i mnogo bolji od zapadnjackog sljama i da oni vole Srbe i Srbiju tolko da bi nam davali sve za dzabe. I sve to zakljucu zato sto ruski ekstremnisti po stadionima pevaju pesmice o kosovu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Изгледа да тога заиста има много.А зашто? Зашто то радимо? Да ли је, можда, овде, то постало културолошки образац? Ја се у томе не сналазим, не умем то да радим и дешавало ми се да се нађем у ситуацији кад други дају мито а ја гледам као теле, не стигнем ни да реагујем смислено... Само ми буде непријатно јер се увек нађем затечена...наравно осећам се као магарац, из више разлога. Да не давим, али била сам на мукама када сам чекала на медицинске интервенције и све ми је било чудно...док ми пријатељи нису објаснили да се од мене очекивало мито. Дала сам, из захвалности, пар пута мале поклоне, личне природе, људима који су се у свом послу необично пажљиво понели према мојим ближњима. Десило ми се да ми људи траже мито или пребацују што нисам понудила, али ја увек мислим да се шале. Плашим се ситуације да нечији живот зависи од моје способности да томе који тражи дам мито... -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Ako pazljivo pogledamo mapu, najmanja korupcija je ocigledno na Antarktiku... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Зар не би у социјалистичким земљама требало да цвета корупција или сам нешто пропустио? Нисо ово чисто социјалистичке земље. Оне земље које су претежно угушиле тржишну економију, на овој листи су дебело на дну. Земље при врху имају тржишну економију са социјалним аспектима њенго управљања. Са друге стране требало би да цвјета тоталитаризам, било на макро или микро нивоу. Што тако и јесте. Ено шушка се, мада нисам нашао званичну вијест, да би на Новом Зеланду могло бити забрањено лично узгајање хране. У скандинавским земљама дјеца су наводно заштићена од насиља родитеља, али зато родитељи нису заштићени од насиља дјеце. У Њемачкој имају мањак квалификоване радне снаге јер људи неће да уче високе школе јер су примања средње и високостручне спреме готово поравнати. ДА би отворио фирму требаш пљунути 12000 евра држави. Ето то су ти примјери неког блажег облика тоталитаризма. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Ako pazljivo pogledamo mapu, najmanja korupcija je ocigledno na Antarktiku... *marsu oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Ako pazljivo pogledamo mapu, najmanja korupcija je ocigledno na Antarktiku... Да, и ову листу су вјероватно направили масони да науде Русима и Србима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Нисо ово чисто социјалистичке земље. Оне земље које су претежно угушиле тржишну економију, на овој листи су дебело на дну. Земље при врху имају тржишну економију са социјалним аспектима њенго управљања. Са друге стране требало би да цвјета тоталитаризам, било на макро или микро нивоу. Што тако и јесте. Zezao se ivica justi, jer Zvonko i ostali libeartarijanci kritikuju svaki trag socijalizma, a Ivica se zalaze za besplatnu healthcare, skolovanje, socijalne programe i slicno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 *marsu Да, и ову листу су вјероватно направили масони да науде Русима и Србима. To je bio geg, `ocu reci stos, sinko... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Да, и ову листу су вјероватно направили масони да науде Русима и Србима. Zavera justi zavera! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Italijanska mafija je jaca van italije nego u samoj Italiji. Ne pricaj svasta. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Ne pricaj svasta. Ne znam Zeljko, ja pratim kriminalne organizacije kao i bande, redovno citam na te teme i slichno, italijanska mafija nije nesto posebno razvijena danas razbucana je sa Falkoneom i ekipom poprilichno. Ima je nije da je nema, ali nije u top-ten mafijama. Nij to vise taj nivo organizovanosti, tajnosti i snage. Sa Gottiem italijanska mafija je dozivela svoj krah na tlu italije jer su prekinute veze(italia amerika) i tamo su najvise razbucani. Prosto receno da italijanskoj mafiji nije bilo Usa oni nikad ne bi postali neka jaka mafija, a zariste snage im je bila USA. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука