Juanito Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 пре 2 минута, Juanito рече Мислио сам да ових дана имају неку "Младић је херој, а не злочинац" трибину... Мора да је ово нешто у слободно време Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 пре 7 минута, Juanito рече Ускоро Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 пре 11 минута, Desiderius Erasmus рече Nema ništa od toga, brate; nikakvog Dušanovog carstva neće biti, niti bi valjalo preslikavati srednjevekovni socijalni model u današnje vreme. Mi čekamo Nebesko Carstvo. Не можеш тако нешто рећи дјетету у лице :). Кад видим шта се све дешава, не бих имао ништа против његовог закона, данас закона, такорећи, нема. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 пре 4 минута, Sasa Vojvoda рече данас закона, такорећи, нема. Има их, само се не спроводе како треба. Битна разлика. Desiderius Erasmus and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IC XC Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 Da li znate nekoga ko je pohadjao njegov "fakultet" za nacionalnu istoriju? Cisto me interesuje sta se tamo uci.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IC XC Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече Pretpostavljam nekakve gluposti o tome kako su Srbi izgubljeno jevrejsko pleme i sl. A najbolja fora je sto kosta preko 1000 evra i na kraju dobijes diplomu sa kojom mozes samo da se slikas. Desiderius Erasmus, Iulianus, Страле and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 Neko je napred pomenuo jednog pripadnika JVuO, tj. četnika, koji se sve do `57. opirao komunistima, a kojega Trućoljub hvali na sva zvona kao velikog patriotu. Pri tom, naravno, čineći fundamentalnu grešku. Jer one lekcije što je (na)učio od svojih američansko-protestantskih mentora nije dobro savladao. Međutim, sklon sam da verujem da mu oni nisu niti su mu baš sve mogli objasniti prilikom tih kratkih brifinga kojima je prisustvovao (uostalom, Trućoljubov engleski je očajan), nije tu samo u pitanju jezička barijera nego sam koncept koji je filozofski detaljno razrađen i promišljen. Za nekoga sa strane, koji je rođen u sasvim drugačijem okruženju i kulturi, to je teško savladivo gradivo. Zato je kao takav osuđen na površno razumevanje čak i osnovnih postavki, što je kod našeg junaka više nego očigledno. Dakle, pominjući onog nesrećnog četnika i njegov otpor crvendaćima samo površno upada u kontradiktornost (spram samoga sebe i svoje tvrdnje) da je "svaka vlast od boga". Tako to vide "naši" koji misle da su ga u`vatili u nedoslednosti u ovoj stvari. Međutim, koliko ovde Trtljoljub greši, greše i oni sami. Naime, ono što fundie-ji rade to je da neumorno čitaju (pri tom mislim na one njihove "kabinetske teologe" koji nisu jako eksponirani u javnosti, koji rade kao savetnici kod nekih senatora, kongresnih predstavnika i raznih organizacija humanističkih stremljenja), recimo, Hobsa (Tomas), kod koga baš i nema mnogo toga što bi išlo na njihovu vodenicu (ili pak ima? to opet zavisi od tumačenja), ali ga ipak naročito cene i poštuju. U nekim razgovorima naš je junak verovatno načuo nešto o toj tematiKi, ali pošto ne verujem da on bilo šta normalno čita, a ako čita nešto drugo, bolje bi mu bilo da ne čita to što čita. Pa, tako, (zamišljeno) uspoređujući narečenog pripadnika JVuO sa Davidom svakakve nebuloze mu padaju na pamet. Prirodno pravo (Hobs) na koje se on pri tom (nesvesno) poziva, kada govori o ovom prvom deliji uopšte nije to, dakle prirodno pravo, nego očita pobuna protiv legitimne vlasti, šta god mi o njoj danas mislili. To je eksplicitno kršenje odredbi ugovora (ili, "ugovora") i nepoštovanje vlasti. Bez obzira što je njegovo navodno priprodno pravo bilo ugroženo. To jest, nije ugroženo od strane države, nego se on sam doveo u situaciju lične ugroze. S druge strane, David je bio veran poštovalac ugovora koji je imao spram države i njegovog legitimnog predstavnika Saula, koji je za vladara postavljen "direktno" od boga odnosno njegovog vikara Samuila. David je branio svoje prirodno pravo da ne bude telesno osakaćen ili čak ubijen, ali nikada nije doveo u pitanje kraljevo prirodno pravo na njegovu telesnu sigurnost, tj. život, mada je imao prilike da ga liši istog. Da ga je ubio on ne bi samo i jedino nepravedno ubio jednog čoveka (kakv god da je on) i "uskratio" mu njegovo prirodno pravo, nego bi prekršio i prirodni ZAKON, koji je ujedno i božiji zakon, i on je bio vrlo svestan toga, mada, naravno, nije razmišljao o svemu tome služeći se Hobsovom terminologijom. (To što je David mnogo kasnije pogazio prirodno pravo Urijino nije toliko bitno u božjjim očima, ako tako mogu da zborim, koliko je važno i opasno to što je on pri tom prekršio prirodni ZAKON, tj. zakon božiji, i time doveo državu u opasnost da ostane bez vladara i da nastupi "rat svih protiv svih". Dakako, to je samo mit u onom izvornom značenju te grčke reči, a nikako istorijska činjenica. Ali o tome može da se diskutuje). Svaka vlast, dakle, treba i mora (ili ne mora i ne treba) da se poštuje na način/e koje sam naveo gore, u skladu sa prirodnim pravom svakog čoveka, a Zevsa mi, još i više prema prirodnom zakonu kao takvom. Dakle, dokle god u utavu RS piše da država Srbija garantuje svakom njenom građaninu (podaniku) pravo na lečenje, stan, hranu, itd., a pri tom očigledno krši te odredbe ugovora prema VEĆINI svojih građana, ti isti građani imaju pravo da "svrgnu" ugovor sa svoje strane i budu neposlušni državi, jer, oni nisu ti koji su prvi prestali da poštuju ugovor. Prirodno pravo je u tom slučau iznad "građanskih ugovora". Ako se kojim slučajem, a na savet Pis(s)oljubov, AVladar potentni odluči da zavede taokratiju međ` Srbljem ("i međ` snom"), jedini način da to uradi je da raspiše referendum kako i nalaže sam ustav koji je, uostalom, sav nikakav i donesen na takav nakaradni način. Što se tiče Pissoljubovih teoloških splačina, o tome mis`m ne treba divaniti zaludno. Da bi sve ono što sam rekao bilo još jasnije treba konsultovati Hobsovog Leviathana cuzamen sa takođe njegovim The Elements of Law. Jedno bez drugog to ne ide, kao što ni švapskobačke šufnudle ne idu bez pekmeza od šljiva. (Ako neki pravnik ili bilo koji doronamernik ima strpljenja da pročita /pročitao je/ ovaj "esej" i nakon toga mu se učini da je nategnuto ono što u njemu piše, mnijem ipak, da će suštinu rečenog uvideti) Kaludjerovic Sreten, IC XC and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јул 14, 2017 Пријави Подели Написано Јул 14, 2017 Miroljub je viđen u Sloveniji gde razgleda novu lokaciju Centra za pomoć zavisnicima. čeka se odobrenje iz zatvora od najboljeg srpskog doktora Branislava Peranovića Милан Ракић, Iulianus, Desiderius Erasmus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IC XC Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 To je novo Pravoslavlje koje ce biti aktuelno u Dusanovom carstvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 10 часа, Desiderius Erasmus рече Православље за почетнике Čini mi se da je knjizi promenio naslov. Kada ga neki član foruma priupita o njegovom mišljenju u vezi nekog pitanja koji se tiče religije, on daje link ka knjizi sa naslovom "Religija za početnike". Sadržaj knjige je istovetan sa P-za-p. Pokušava da se reši balasta "pravoslavlja" koliko god može. Međutim šteta je već učinjena, i nema nazad. Mnogi njegovi sledbenici su inteligentniji mnogo više nego što on uopšte može i da pretpostavlja. Što se tiče njegove lične pameti, nje nema. Nema je kao što je nema i u slučaju onoga političara, haškog uznika, koji je brat-karakter našem Sebeljubu, pa bih ga mogao nazvati u skladu s tim, Sebeslav. Njima dvojici su jednaki veliki inat, sebičnost, bezobrazluk koji nema mere i prefriganost do bola odnosno "ja-pa-ja-isanje" . Naš narod, pogrešno, takvo ponašanje (i delanje) identifikuje sa inteligencijom. Desiderius Erasmus and IC XC је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Nema bas veze sa temom ali .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 пре 6 часа, Iulianus рече Što se tiče njegove lične pameti, nje nema. Da se nadovežem na ovo i da pozovem u pomoć Hobsa (opet). Tako, cenjeni Inglés kaže u drugom delu svoje knjige Leviathan, poglavlju XXVII, paragrafu 35. - "I premda je naša dužnost da činimo ono što kažu (propisuju) vladari, a ne što sami čine, ipak dužnost neće nikada biti izvršena sve dok se Bog ne smili da čoveku dade izvanrednu i natprirodnu milost da sledi taj propis". Ovo je parafraza saveta dobronamernog koji Isus upućuje svojim učenicima & ostalima koji ga u tome trenutku slušaju, koja se odnosi na fariseje und sadukeje. Mega Pokvarenjakova dela se u tom smislu ne mogu nikako oceniti, pošto ih praktično ni nema. Prazne nekonzistentne priče koje prosipa u dubokom su neskladu sa njegovim "delima". Postoji samo čista, apstraktna, "volja za moć", i to je jedino što je jasno & vidi se čak iz svemira, takoreći. Njegova ortodoksija (šta god on pod time mislio) uopšte nije "saobrazna" s njegovom ličnom ortopraksijom (ako tako nešto uopšte i egzistira kod njega samog) koju on pokušava da nametne svojim obožavaocima pri tom toliko vrdajući da je to čudo neviđeno. Pre neki dan je svog vernog sapatnika mentalnog banovao zato što mu je postavio pitanje u vezi njegovog učenja koje se (pitanje) njemu ič nije dopalo, pa je ovoga ustreptalog jadnička skratio za glavu. Sebeljub je to shvatio kao napad na njegov lik & delo a koji je počinjen od strane "beznačajnog mrava" kojega je tolike godine podučavao ("a on meni tako"), a koji se usudio da prema njemu počini svojevrstan lese-majeste. (Kada sam već ovde, i pošto na drugim temama, braćo `rišćanska, volite da naveliko citirate "očeve osnivače" tzv. svete oce, palo mi je on d pamet da vam na ovoj temi to nikada nije niti se približilo umu - kako su na jeretike reagovali sveti oci u prva 3-4 stoleća. Zar nisu oni napisali tolike knjižurine sproću jeresirarha svake vrste i zar nisu govorili protiv njih i javno? A, bogami, posebno su u tom smeru delovali nakon četvrtog veka. Da su oni, dakle, tražili, recimo od Arija, da se "samo pokaje" i odrekne se svoga nauka, ne bi vi bili ovde danas gde jeste. To jest, možda bi bili ovde, ali bi isto tako bili i arijanci koji proklinju one jeretike koji uče /učili su/o jednosušnoj i nerazdvojivoj Svetoj trojici. Uvalili ste se u lažni komfor kao da vam to više niko ne može oduzeti, niti to isto poreći. Ipak još nije nastupio "kraj istorije", kako to svojevemeno reče onaj zgubidan) Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IC XC Написано Јул 17, 2017 Пријави Подели Написано Јул 17, 2017 пре 10 часа, Desiderius Erasmus рече U tom Dušanovom carstvu bi on prvi išao pod mač (bato), jer propagira obrezivanje među rišćanima. U nekoliko njegovih predavanja od pre, on nikada nije spomenuo reci "Pravoslavlje, Amin itd.." dakle sve sto asocira na Pravoslavlje i non stop koristo citate samo iz Starog Zaveta. Jos tada mi bio sumljiv. Nisam slusao njegove zadnje emisije, ne znam da li je jos uvek tako? Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 12 часа, IC XC рече U nekoliko njegovih predavanja od pre, on nikada nije spomenuo reci "Pravoslavlje, Amin itd.." dakle sve sto asocira na Pravoslavlje i non stop koristo citate samo iz Starog Zaveta. Jos tada mi bio sumljiv. Nisam slusao njegove zadnje emisije, ne znam da li je jos uvek tako? Njegovo praktikovanje vere, ortopraksija, kako sam je u gornjem postu naznačio, potpuna je nepoznanica (mislim, čak i njemu samom ). Ono što je poznato, onome ko prati njegove aktivnosti, a može se jedino saznati švrljajući po njegovom forumu, to je da obeležava jevrejske praznike kao Pesah, Hanuka, Roš ha-šana, itd. Postojao je jedan lik čiji je sajt linkovao u svaki puta kada, recimo, usledi "viđenje" mladog meseca i početka obeležavanja Pesaha i tome slično. U crkvu (pravoslavu) ne ide, osim ako ga nekakav zabludeli sveštenik ili službenik crkveni ne pozove da održi predavanje u njoj ili u prostorijama koje direktno pripadaju crkvi. Pošto se pokarabasio i sa adventistima, ni tamo nema prava prohodnosti. Verujem da se pri bilo kakvim "službama božijim" koristi hebrejskim jezikom. S tim u vezi angažovao je svojevremeno jednu veoma sumnjivu osobu (sumnjivu u smislu da je ta osoba povezana sa falsifikovanjem diploma ako se dobro sećam) da ga podučava ivritu. Te lekcije ivrita su, uostalom, snimljene, i mogu se pronaći na Youtubeu ako se ukuca "učenje hebrejskog jezika". Njegovo "carstvo" a.k.a. Dušanovo carstvo je još u povojima, i sve o čemu on govori još je veoma nedefinisano. U hodu rešava da se odluči sad za jedno, sad za drugo, u zavisnosti kakve reakcije stižu od njegovih slušalaca a na njegove netom izrečene "propovedi". Ali što više odugovlači s tim mu je teže da zadrži njihovu pažnju. I zato igra na nacionalnu kartu kad god nema nešto pametnije da kaže. goranger, ronin, IC XC and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука